Witam.
Potrzebuję jakiejś porady odnośnie kupna sterowników do trzech lampek.
3xXML
Solarstorm x2
5xXML
Nowe sterowniki najlepiej żeby miały 3 tryby czyli LOW, MID, HIGH i ewentualnie stroboskop.
Zasilanie oczywiście 7,4V. i tu też mam pytanie jeśli będę miał rozgałęźnik Y i z jednego pakietu pójdzie na 2 lampki będzie ok czy nie bardzo? Mogę zrobić sobie pakiet np. 2s3p,2s4p itd. jeśli to coś pomoże.
Lampy są poprawione termicznie no i teraz pytanie jakie prądy najlepiej dla nich?? W solarstormach są nowe piguły a w 3 i 5 są zrobione pierścienie na fabryczną pigułę i krążek do środka piguły tak że wszystko ładnie powinno działać. W 3x xml na standardowym sterowniku idzie po 1,3A w diodę a w reszcie jeszcze nie mierzyłem.
Jak sądzicie czy obudowa solarstorma poradzi sobie z 2,8A w diodę?? No i czy reszta lampek tak samo? Ewentualnie może lepiej jakiś sterownik z czterema trybami a max tylko w zimie??:P Poradźcie coś proszę bo muszę dać koledze info do wtorku lub środy bo robi zamówienie w fasttech. Najlepiej proszę o linki właśnie z fasttech.
Potrzebuję też jakiegoś zabezpieczenia do ogniw na 7,4V i żeby balansowało. Nie ma znaczenia czy okrągłe czy podłużne. Ma mieć po prostu wymiary jak ogniwa 18650.Może być coś w ten deseń tylko żeby wytrzymywało większe prądy http://www.bto.pl/B2CProdukt.aspx?id_artykulu=24432
Potrzebował bym też jakiś driver a najlepiej 2 do zastosowania w domu a dokładniej w kuchni na oświetlenie pod szafkowe. Nie wiem jeszcze też jakie diody zastosować. xml2,xpg2?
Radiatory będą zastosowane od procesorów
Ile można puścić amperów na diody z takimi radiatorami? Oczywiście same radiatory bez wiatraka.
Na razie to tyle z pytań
Aha sterowniki do lampek fajnie żeby miały wskaźnik napięcia czy coś ale jeśli się nic takiego nie znajdzie to nie koniecznie
Pozdrawiam
Jakie drivery wybrać i balanser do ogniw?? (fasttech)
-
Mam taki (tylko, że od LGA775 - tzn. ponad 2 razy wyższy) i 30W pasywnie w CXA2011 było już zdecydowanie za dużo, a radiator leżał sobie na stole.
Jako, że nie wymuszasz żadnego obiegu powietrza, a i pewnie ograniczysz naturalną konwekcję i wszelkie "zabłąkane prądy" to 10W wydaje się sensowną wartością.
Z wiatrakiem o ile tego nie wiadomo jak nie zabudujesz to możesz dać i 25W i będzie dobrze.
Osobiście na twoim miejscu dałbym 2 diodki XM... w szeregu i równolegle do nich wpiął wentylator (6V, więc prawie go nie będzie słychać). Zasilacz 1-2A i będzie jasno, chłodno, cicho i niewyżyłowanie
Jako, że nie wymuszasz żadnego obiegu powietrza, a i pewnie ograniczysz naturalną konwekcję i wszelkie "zabłąkane prądy" to 10W wydaje się sensowną wartością.
Z wiatrakiem o ile tego nie wiadomo jak nie zabudujesz to możesz dać i 25W i będzie dobrze.
Osobiście na twoim miejscu dałbym 2 diodki XM... w szeregu i równolegle do nich wpiął wentylator (6V, więc prawie go nie będzie słychać). Zasilacz 1-2A i będzie jasno, chłodno, cicho i niewyżyłowanie
-
Dzięki barney za info Ten radiator to taki przykładowy a w domu mam też wyższe.
Bardziej mnie interesuje czy ktoś mam jakieś doświadczenia w zmianie driverów w tych lampkach co podałem. Bo zamówienie będzie robione jutro a ja w czarnym tyłku Może da się fabryczne drivery podgonić na wyższe obroty??
Pozdrawiam
Bardziej mnie interesuje czy ktoś mam jakieś doświadczenia w zmianie driverów w tych lampkach co podałem. Bo zamówienie będzie robione jutro a ja w czarnym tyłku Może da się fabryczne drivery podgonić na wyższe obroty??
Pozdrawiam