Cześć
Witam wszystkich użytkowników Jako iż jestem majsterkowiczem od pewnego czasu zaglądam na forum
Ostatnio dostałem zapytanie od znajomego o zrobienie( " jakiegoś" rzutnika z wymiennymi przesłonami)
Założenie jest rzutowanie na powierzchnie z odległości 4m (obiektów przysłonowych ) wielkości 30 40 cm statyczne jednobarwne zasilanie 220v
1) czy są jakieś tanie gotowe rozwiązania gdzieś tam może ktoś widział i jest coś w stanie doradzić
Najbliższym rozwiązaniem które przychodzi mi do głowy to rodzaj rzutnika ania do przeźroczy a raczej nie sa produkowane
Rzutnik led ... z wymiennymi przesłonami ...
-
Alledrogo, używany rzutnik klasyczny, przerobić na LED. Taniej raczej nie będzie.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
-
A więc namierzyłem ciekawostkę która po części spełniła by swoje zadanie
Po wpisaniu do Google (door shadow light) znalazłem coś zbliżonego do założenia niestety świeci za blisko i wzór nie ten
Pytanie jak wykonana jest przesłona ? jakiś pomysł
Zbudowałem prototyp i jak się okazuje jedynym problemem jest właśnie przesłona
w moim przypadku mikro wycięcia i ich doskonałe problematyczne powiększenie na ścianie
gdyby miał być to złożony napis skalpelem bym sobie całe palce pociął
Po wpisaniu do Google (door shadow light) znalazłem coś zbliżonego do założenia niestety świeci za blisko i wzór nie ten
Pytanie jak wykonana jest przesłona ? jakiś pomysł
Zbudowałem prototyp i jak się okazuje jedynym problemem jest właśnie przesłona
w moim przypadku mikro wycięcia i ich doskonałe problematyczne powiększenie na ścianie
gdyby miał być to złożony napis skalpelem bym sobie całe palce pociął
Ostatnio zmieniony poniedziałek 31 mar 2014, 22:06 przez l.latarnik, łącznie zmieniany 1 raz.