Ciekawostka co można zrobić z latarkami wykonanymi z tytanu, to jak rękodzieło...
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... -Anodizing
Barwienie tytanu
Barwienie tytanu
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Rękodzieło tak, nawet dla mnie, wielkiego szydercy się podoba. Ale jako latarka użytkowa się nie nada, nieważne jak się dba o latarkę, to i tak prędzej czy później na betonie ląduje. Rysa na naszej pospolitej czarnej anodyzacji może do depresji doprowadzić, a co dopiero z tym. Rysy na takim kameleonie markerem nie zakryjesz.
Witam.
Dla mnie osobiście anodyzowanie tytanu to trochę jak... malowanie plakatówką "Damy z łasiczką" w celu poprawiania koloru Tytan ma swój własny urokliwy i bardzo miły kolor. Nie trzeba go poprawiać.
Ale oglądając zdjęcia nie sposób nie zachwycić się choćby jednym, bo mimo wszystko, to niektóre są fascynujące
Pozdrawiam.
Dla mnie osobiście anodyzowanie tytanu to trochę jak... malowanie plakatówką "Damy z łasiczką" w celu poprawiania koloru Tytan ma swój własny urokliwy i bardzo miły kolor. Nie trzeba go poprawiać.
Ale oglądając zdjęcia nie sposób nie zachwycić się choćby jednym, bo mimo wszystko, to niektóre są fascynujące
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
Nie wiem jak wy, ale ja lubie wygląd "zużycia" na przykład lekko startej anodyzacji, patyny z miedzi/mosiądzu itd.
Co do barwienia tytanu to jest całkiem proste do zrobienia z tego co widziałem na YouTube.
Trzeba przyznać że taka latarka rzuca sie dużo bardziej w oczy w porównaniu do tych bez anodyzacji
Co do barwienia tytanu to jest całkiem proste do zrobienia z tego co widziałem na YouTube.
Trzeba przyznać że taka latarka rzuca sie dużo bardziej w oczy w porównaniu do tych bez anodyzacji