Coś o E-fajkach
Coś o E-fajkach
Od jakiegoś czasu inhaluję się e-papierosem w najtańszym wydaniu, jakie było wtedy w sklepie, czyli cale 79,90 . Staje się to jednak uciążliwe, bo grzałeczki nie wytrzymują czasem nawet 2 dni. Więc postanowiłem sobie robić je sam. Tu pytanie do znawców tematu, jaki drut oporowy najlepiej kupić i jaki sznurek? Zanim dorobię się jakiegoś porządniejszego urządzenia, na co najmniej 16650 i tu drugie pytanie co polecacie? Może być w kraju lub u żółtych braci.
Wcale nie zamierzam, lubię sobie popykać, a nie można sobie wszystkich przyjemności i nałogów w życiu odmawiać, bo tak ktoś napisał w gazecie i jakiejś innej publikacji. Że to nie zdrowe, gorsze od normalnych papierosów, rakotwórcze itp. Jakiś czas temu, w sklepie z papierosami i różnorakimi innymi używkami, tytoniowymi i nie tylko, zapytałem o czy mają liquidy. Odpowiedź mnie zszokowała.fotorondo pisze:Żuć to chol......
- Proszę pana, ja dowiedziałam się na ten temat bardzo dużo, czytałam wyniki badań i naukowe publikacje i podjęłam decyzję, że ręki do trucia ludzi nie przyłożę i tego świństwa sprzedawać nie będę!
Moja odpowiedź była krótka, jak już doszedłem do siebie..
-Proszę się odwrócić, rzucić okiem na te napisy na każdej paczce papierosów i zastanowić się nad tym co Pani przed chwilą powiedziała.
Wyszedłem w szoku.
Jak by to przyrównać do tematyki forum? O... mam : "Ledy się nie grzeją".
Jak chcesz porządnego sznurkowca na którym można kręcić grzałki to np. IGO-F w cenie 75zł.
Dobry knot zrobisz np. na silice z TMC albo Ekowool SIlica.
A co do drutu to musisz po prostu przetestować jaki setup będzie Ci odpowiadał.
Ja tam kręcę od pewnego czasu na mesh-u i taśmie FeCrAl.
Dobry knot zrobisz np. na silice z TMC albo Ekowool SIlica.
A co do drutu to musisz po prostu przetestować jaki setup będzie Ci odpowiadał.
Ja tam kręcę od pewnego czasu na mesh-u i taśmie FeCrAl.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
A takie coś, http://www.e-papierosek24.pl/pl/p/e-pap ... -N-77-/247megabit pisze: Co to za parownik?
clearomizer crystal 2. Grzałki volish, mild i inne no name 2,4 Ω. Jedne potrafią tydzień nie przypalać i inne po 2 dniach. Zmieniłem clearomizer na inny z Volisha i to samo. Jedynie na liquidach Liqua wytrzymało dłużej, ale za to szybciej się kończyły niż np. Mild. Chyba, że po prostu źle jaram . Oczywiście każdą grzałeczkę da się wymyć i wyczyścić, ale to nie jest rozwiązanie problemu.
[ Dodano: 23 Styczeń 2014, 12:47 ]
Rysiu. pisze:Ja tam kręcę od pewnego czasu na mesh-u
Proponuje zaopatrzyć się w Vision Spinner bo będziesz miał kontrolę nad napięciem i jak dobrze ustawisz to nie będziesz palił grzałekZbychur pisze:A takie coś, http://www.e-papierosek24...s-SET-N-77-/247
clearomizer crystal 2. Grzałki volish, mild i inne no name 2,4 Ω. Jedne potrafią tydzień nie przypalać i inne po 2 dniach. Zmieniłem clearomizer na inny z Volisha i to samo. Jedynie na liquidach Liqua wytrzymało dłużej, ale za to szybciej się kończyły niż np. Mild. Chyba, że po prostu źle jaram . Oczywiście każdą grzałeczkę da się wymyć i wyczyścić, ale to nie jest rozwiązanie problemu.
Knot zamiast sznurka to nierdzewna siatka, jak się regularnie czyści to i 3 miesiące można spokojnie dymić.Zbychur pisze:Rysiu. napisał/a:
Ja tam kręcę od pewnego czasu na mesh-u
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Jak leciałem na parowniku z wymiennymi grzałkami to wychodziło tak:max4max pisze:A tak z ciekawości czy ktoś z wapujących aktywnie policzył koszty np. roczne wapowania.
Wraz z kosztami zakupu urządzeń , płynów, części eksploatacyjnych itd?
jednorazowo parownik - 20zł
raz na 2 miesiące grzałka - 5zł
gotowy liquid 7,50zł na tydzień
zasilanie własne - bezcenne
po przesiadce na mesh:
jednorazowo parownik - 220zł
jednorazowo zasilanie -100zł
siatka mesh #200 A4 - 20zł
taśma oporowa 2,50zł/2m
110ml liquidu mieszanego przez zemnie -30zł i starcza na 1,5 miesiąca.
Czyli koszty eksploatacji bardzo małe
Do tego w ciągu czterech lat z poziomu 24mg zszedłem na 6mg a w ciągu następnych 2 miesięcy przechodzę na 0mg
te 1,6ml mam z długimi, potem kupiłem większy baniak z grzałka na dole i króciutką miotełką, ale ten po zalaniu bulgotał, po za tym ciekło z niego, a niby to volish. Wkurzyłem się bo 36zł kosztował. Widzę, że z tymi e-fajkami to tak jak z latarkami, wygląda tak samo jedno z drugim a i tak dziadostwo. Niby sklep porządny, ale parowników do reklamacji nie przyjmują i lipa.megabit pisze:Zbychur, z długimi czy krótkimi sznurkami?
- lord_craven