Witam
Kiedyś nabyłem w Ikei 2 rotery do Swojej Altanki.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30122986/
Zastanawiam się czy istnieje możliwość zamontowania w nich oświetlenia led bazującego na tym które doskonale znamy z latarek na forum.
Czyli
- Ogniwo 18650
- Koszyk np na 1/2 szt
- Driver Nanjg 101-AK-A1
- Dioda xm-l2
- Radiator pod diodę - sterownik
- włącznik latarkowy np.
Takie ustrojstwo wisiałoby sobie spokojnie w altance bez kabli itp.
Czy taki pomysł można zrealizować, czy raczej z pewnych względów nie jest to możliwe ?
Rotera z Ikei mod na ledzie Cree
Rotera z Ikei mod na ledzie Cree
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Możliwe, tylko zastanów się, gdzie umieścić ogniwa i całą resztę bajzlu. Zastanów się też, czy XM-L a nie XP-G
wywal ten koszyczek na świeczkę, dorób drugie dno (np z odwróconej miseczki albo metalowej podstawki pod doniczkę) na wierzchu podstawki led, pod spodem cała elektronika i to do środka i już
Nie wiem, jak wysoko to masz zamiar powiesić i czy nie lepiej led od góry podwiesić - ale to już takie rzeczy, które musisz sam rozwiązać (zależnie od spodziewanego efektu)
wywal ten koszyczek na świeczkę, dorób drugie dno (np z odwróconej miseczki albo metalowej podstawki pod doniczkę) na wierzchu podstawki led, pod spodem cała elektronika i to do środka i już
Nie wiem, jak wysoko to masz zamiar powiesić i czy nie lepiej led od góry podwiesić - ale to już takie rzeczy, które musisz sam rozwiązać (zależnie od spodziewanego efektu)