Uchwyt rowerowy Led Lenser vs Cytac BM-F001

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Awatar użytkownika
mars27

Uchwyt rowerowy Led Lenser vs Cytac BM-F001

Post autor: mars27 »

Witam, Chcę zamówić uchwyt pasujący do SF L2P od Grega i nie wiem który z tych uchwytów wybrać: Led Lenser czy może Cytac BM-F001. Oba są dobre, Led Lenser trochę droższy ale Cytac ma regulację siły zacisku i wygląda pewniej.Wiem że Led Lenser to bardzo dobry uchwyt i pewnie trzyma. Oba są również obrotowe. bardziej skłaniam się ku temu drugiemu, miał już ktoś je w rękach? Sklepy są przykładowe, więc myślę że ceny mogą się nieznacznie różnić.
Pozdrawiam! :D
"SolarForce L2P extended" Grega
Choroba światełkowa się rozwija ;)
Awatar użytkownika
Falanis

Post autor: Falanis »

Witaj,
Posiadam Led Lenser, który wozi Convoy'a M1, S2 oraz Ultrafire C8 i spisuje się przy tym wyśmienicie. Wymienione latarki bardzo solidnie i pewnie w nim siedzą (w lekkim offroadzie), a miękkie tworzywo ułatwia ich instalacje.
Co do tego drugiego, nie miałem go w rękach, ale jak dla mnie przegrywa wizualnie :-)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Led Lenser, dlatego, że ma łatwiejszy montaż i nie trzeba pilnować tej części która z szyny się wysuwa. Z LL wyjmujesz latarkę i już, a z Cyatc musisz ją albo wykręcić z obejmy albo z nią chodzić.
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Przecież ten Led Lenser jest zbudowany tak samo jak ten: http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-do-la ... 08818.html
Na allegro jest ich masa.
Warto przepłacać?
Awatar użytkownika
mars27

wg. mnie warto, bo nie chcę potem zbierać owego L2P z asfaltu bo na pierwszym lepszym kamieniu pękł uchwyt bądź wyślizgnęła się latarka bo tworzywo nie trzymało dobrze :| lepiej dać te 3 dychy i mieć pewność że latarka za 2 stówy nie wypadnie i się nie zgubi :) takie jest moje podejście do tematu uchwytów,
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

mars27 pisze:wg. mnie warto
Zrobisz jak uważasz. Mam u siebie te tanie - z 5szt kupionych w 1 nit był fabrycznie źle zaciśnięty. Podmieniłem nit na śrubę M4 i jest ok. Pozostałe już mają za sobą kilka set km i nic im nie dolega.
Awatar użytkownika
mars27

czyli zdarzają się dobre :)
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Ja również posiadam te tanie uchwyty, jeden obrotowy z allegro, a drugi zwykły zakupiony na forum. Z obu jestem zadowolony, w uchwytach siedzą UF C8 i C2, i jeszcze nigdy żadna latarka mi nie wypadła, na żadnych wybojach, kamieniach czy krawężnikach.
A jeszcze w kwestii uchwytów, to radzę wybrać jakiś nieobrotowy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Prosty patent to cienka linka jako smycz do latarki - po włożeniu w uchwyt zakładasz smycz dookoła uchwytu i masz dodatkowe zabezpieczenie. Mam ten uchwyt LL i przy wywrotce na lodzie latarka wypadła z niego, ale poza tym jednym razem trzyma świetnie.

Ten Cytac to za wiele zachodu, na początku kupiłem podobny oryginalny uchwyt SolarForce, ale latarka za daleko wystawała do tyłu + zaciskanie po włożeniu to dodatkowa czynność.
Awatar użytkownika
michal2001lach

Post autor: michal2001lach »

Witam,
Moim zdaniem nie warto przepłacać, płacisz tylko za markę. To jest prawie to samo tylko firmowe. Jak chcesz obrotowy to kup taki jak zaprponował kolega wojto, albo zamów z Chin. Jak się boisz że ci upadnie to użyj patentu ze smyczą.Poza tym ciężko zgubić latarkę na rowerze. Szybko zorintujesz się źe jest ciemno :mrgreen: .A jak ci upadnie to dalej będzie świeciła, przecież to latarka od Grega :razz: .Naprawdę nie warto.
Pozdrawiam, Michał
ODPOWIEDZ