Tablety OVERMAX,KRUGER&MATZ. A może coś innego??
-
Tablety OVERMAX,KRUGER&MATZ. A może coś innego??
Witam. Noszę się z zamiarem zakupu tabletu swojej drugiej połówce. Kobieta chciała by APLE ale przy moich zarobkach to nie możliwe Więc dostanie coś w okolicach 500-1000zł.
Tablet musi posiadać ekran minimum 9" a najlepiej 10". Z tańszych tabletów jest np. OVERMAX SOLUTION 10 II lub OVERMAX STEELCORE 10 III. Tablety te mają niezłe parametry. Znajdziemy w nich GPS czego w niektórych tabletach brakuje a GPS musi być. Jest też dual SIM co też jest fajną opcją.
Pytanie czy ktoś z Was ma taki tablet i może coś o nim powiedzieć?? Może nie warto brać z tej firmy?? Może Kruger&Matz Tablet PC 9.7" Nie wiem jak z tabletami tej firmy ale telefony mają naprawdę fajne i szybkie. Wczoraj się bawiłem telefonem tej firmy i jest bardzo szybki!! Tak bardzo że nawet mój HTC Sensation zostaje daleko w tyle.
Może w ogóle pomyśleć o jakiejś nie chińskiej firmie tylko czymś typu Asus,MSI??
Podstawa to minimum 9",GPS.
Doradzicie coś???
Pozdrawiam
Tablet musi posiadać ekran minimum 9" a najlepiej 10". Z tańszych tabletów jest np. OVERMAX SOLUTION 10 II lub OVERMAX STEELCORE 10 III. Tablety te mają niezłe parametry. Znajdziemy w nich GPS czego w niektórych tabletach brakuje a GPS musi być. Jest też dual SIM co też jest fajną opcją.
Pytanie czy ktoś z Was ma taki tablet i może coś o nim powiedzieć?? Może nie warto brać z tej firmy?? Może Kruger&Matz Tablet PC 9.7" Nie wiem jak z tabletami tej firmy ale telefony mają naprawdę fajne i szybkie. Wczoraj się bawiłem telefonem tej firmy i jest bardzo szybki!! Tak bardzo że nawet mój HTC Sensation zostaje daleko w tyle.
Może w ogóle pomyśleć o jakiejś nie chińskiej firmie tylko czymś typu Asus,MSI??
Podstawa to minimum 9",GPS.
Doradzicie coś???
Pozdrawiam
Ma mieć modem 3G?
Do 1000 zł to można nowy markowy sprzęt kupić zamiast tych tanich chińszczyzn.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
-
Brak marki nie znaczy że jest zły.Fluxor pisze:Ma mieć modem 3G?
Poczytaj testu na forach - jest tam masę wskazówek co można kupić w dobrej cenie.
PS-Lejdi chce tablet żeby się polansować czy do czego to ma używać ? Jesli odrazu wskazała na Apple to ciężko widzę zadowolenie z czegoś co nie ma jabłecznika.
ILPT
To w tych pieniądzach jakiegoś Shiru można kupić w sklepie albo sprzęt z biedronki za 479 zł. bo leży jeszcze w sklepach.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
-
Chińczyk tylko lepszy tablet(a) nie ma GSM ale jest GPS 4-rdzenie 1GB RAM. Za 30zł więcej jest też ten sam model z kartą 16GB w zestawie
Wybierzcie model z wysoką rozdzielczością - czcionki są wyższej jakości, a wielkość można ustawić taka samą jak na tabletach niskiej rozdzielczości. Przez pojęcie wysoka rozdzielczość w tablecie ~10", mam na myśli 2048x1536 dla 4:3 9,7" lub 2560x1600 dla 16:10 10,1". Dodam, że powierzchnia ekranu 9,7" 4:3 jest praktycznie ta sama, co w 10,1" 16:10. Jak tablet ma być głownie do czytania, to za lepszą się uznaje opcję 4:3 ... a jak do filmów to oczywiście 16:10.
ps. 1920x1200 powinien oblecieć ... bawiłem się modelem 10,1" 1280x800 i czcionki były ewidentnie gorsze niż 2048x1536 9,7", ale 1920x1200 10,1" nie powinno tak bardzo już odstawać.
ps. 1920x1200 powinien oblecieć ... bawiłem się modelem 10,1" 1280x800 i czcionki były ewidentnie gorsze niż 2048x1536 9,7", ale 1920x1200 10,1" nie powinno tak bardzo już odstawać.
Ja ze swojej strony mogę polecić zakup tego modelu
http://omna.pl/tablet-omna-s101rk-10-1- ... a3055.html
Analizowaliśmy wile modeli do tej ceny i ten wypadł najlepiej.
Bateria to prawdziwy potwór Wystarcza nabaaaardzo dłuuugo
Do tego Szkło Gorillas Glass. Ciągłe wsparcie od sprzedającego (widać chłopak z pasją).
http://omna.pl/tablet-omna-s101rk-10-1- ... a3055.html
Analizowaliśmy wile modeli do tej ceny i ten wypadł najlepiej.
Bateria to prawdziwy potwór Wystarcza nabaaaardzo dłuuugo
Do tego Szkło Gorillas Glass. Ciągłe wsparcie od sprzedającego (widać chłopak z pasją).
Biorąc pod uwagę niską rozdzielczość ekranu, to będzie wyświetlał jak to, na zdjęciu po lewej (część z tekstem i "zwykły ekran"). ... paradoksalnie. Przynajmniej w porównaniu do modeli z ekranem 2048x1536 lub 2560x1600.Yellow pisze: http://omna.pl/tablet-omna-s101rk-10-1- ... a3055.html
Widać nie widziałeś jeszcze na oczy tabletu z wyższą rozdzielczością (mam teraz w domu model 9,7" 1024x768 IPS i 9,7" 2048x1536 IPS - przepaść pomiędzy jednym i drugim. I nie mówię o kolorach, tylko o "ziarnistości" czcionki ... - przepaść ...)Yellow pisze:Musze Cię rozczarować, bo pracuję na nim już prawie pół roku i nie zauważyłem czegoś co pokazałeś na obrazku.....
Wszystkie kolory i czcionka są bardzo dobrze czytelne. To też jest IPS
Fakt że 1280x800 10,1" to minimalnie lepsza gęstość pikseli od 1024x768 9,7" ... ale wciąż dosyć niska (10,1" 1280x800 Samsung Galaxy się bawiłem, więc wiem co piszę)
... tak że mnie nie "rozczarowałeś" ... po prostu jesteś przyzwyczajony do Fiata a nie Porsche ( i powtarzam ... nie o kolory, czy kąty mi teraz chodzi, tylko o rozdzielczość)
Po to, by czcionki były czytelniejsze, ostrzejsze i gładsze (lepiej się czyta strony www, książki, dokumenty pdf). Zdjęcia na ekranie o tak dużej gęstości też zaczynają wyglądać jak prawdziwa odbitka (super-ostrość i detaliczność, przy zachowaniu naturalnej gładkości ... oczywiście foty muszą mieć sensowna rozdzielczość).Yellow pisze:A po co taka rozdziałka??