Latarka / rowerowa Quasar

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Liro

Latarka / rowerowa Quasar

Post autor: Liro »

Co sądzicie o tej lampce? To ktoś z forum? http://allegro.pl/show_item.php?item=36 ... d00be2ff62
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

To kolega neoluxa, takie same opisy. Neoluxa to skrajne dno, tak bynajmniej było 2 lata temu. Jak przyszło z Chin tak sprzedają.

[ Dodano: 6 Grudzień 2013, 13:12 ]
Po za tym za tą kasę, masz wypas w naszym sklepiku.
lajter
Kontakt:

Post autor: lajter »

Absolutnie nieopłacalna jest ta o którą pytasz. To już lepsza jest ta http://www.skapiec.pl/site/cat/2270/comp/2588728 no i tańsza.
Awatar użytkownika
Zbychur

lajter, proszę Cię.
Liro

Pisze że diody od krajowego dystrybutora...

Dobra, potrzebuję lampę na rower oraz do użycia jako latarka, na 1 diodzie 10W (najlepiej XML2 U2), uchwyt na rower obracany lewo-prawo, przyciemniana (migania itp. nie musi być), najlepiej z kolimatorem (spot) bo nie ma ostrego odcięcia jak refy i soczewki. Co byście mi polecili? Nie jestem na bieżąco, sam produkuję lampy LED ale do innych celów.
gorącego lata...
2010...
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

lajter pisze:Absolutnie nieopłacalna jest ta o którą pytasz. To już lepsza jest ta http://www.skapiec.pl/site/cat/2270/comp/2588728 no i tańsza.
Tańsza to jest, może lepiej zbudowana ale NIE świeci lepiej.
Za tą cenę to bym nie kupił żadnej z powyższych zalinkowanych do tej pory i oczywiście nikogo nie zachęcam do zakupu. Osobiście polecam Convoy S2 lub S3 z kolimatorem 30 lub 15 stopni ew z seryjnym reflektorem jako lampkę "uniwersalną".

Nieco info o kolimatorach w Convoyach > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11812 (powtarzam się ale jestem całkowicie usatysfakcjonowany efektami i polecam każdemu zapaleńcowi rowerowemu).
Liro

A coś polskiego względnie dobrze zmodowanego na bazie chińskiej obudowy? Nie ukrywam że niechętnie się odnoszę do kupowania w Chinach czegokolwiek.
gorącego lata...
2010...
Awatar użytkownika
Zbychur

W zasadzie muszę się przyznać do błędnej oceny latarki z linka od Liro. Jeżeli latarka jest tak zmodowana, jak autor opisuje, może być zupełnie przyzwoitą konstrukcją. Na swoją obronę mam tylko mam tylko tyle, że szata graficzna przypomina stronę na allegro od neolux_pl , a tam kupiłem swoją pierwszą latarkę LED za 140zł, podobną do tej i było to największe padło z XM-L jakie w życiu widziałem.
Wracając do tematu, pomimo, że lampka może być przyzwoita, nawet sterowniki gość programuje lub zleca, ale jest możliwość konfiguracji, to cena jest jednak dość wysoka. Za te pieniążki można mieć np. gotowego SF X1 z rewelacyjnym sterownikiem lub full wypas S2 z naszego sklepiku i jeszcze zostanie.
max4max

Post autor: max4max »

Ciekawe jaki to sterownik, bo na pewno nie seryjny - 4 tryby i 2 ukryte strobo z mocami odpowiednimi do włączonego ostatniego trybu...
Natomiast zaniepokoił mnie ten wpis:
Sterownik nie utrzymuje prądu zasilania diody na stałym poziomie, dzięki temu kosztem niewielkiej utraty jasności w
trakcie użytkowania - wydatnie wydłuża się czas pracy latarki bez wymiany ogniwa.
Czyżby nie był to constant current?
Ostatnio zmieniony piątek 06 gru 2013, 22:59 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbychur

max4max pisze:Czyżby nie był to constant current?

Pewnie Njang 105C albo jego kuzyn z Kai z AMC 380mA, spadek prądu zależy w dużej mierze od zastosowanego ogniwa.
Liro

Zadałem mu wczoraj pytanie na allegro i cisza, co źle świadczy o tej osobie. Nie kupuje się od takiego któremu nie chce się odpowiedzieć na twoje pytanie, prawda?
A pytanie brzmiało czy może to być na diodzie XML2 (którą mogę mu wysłać jeśli nie ma) i z kolimatorem bardziej spotowym. Skoro pisze że diody zaciąga od krajowego dystrybutora to dlaczego nie jest to na XML2? Cena mniej więcej ta sama więc jaki sens używać XML?
gorącego lata...
2010...
max4max

Post autor: max4max »

Liro pisze:Zadałem mu wczoraj pytanie na allegro i cisza, co źle świadczy o tej osobie. Nie kupuje się od takiego któremu nie chce się odpowiedzieć na twoje pytanie, prawda?
Wiesz co są różne sytuacje, np. losowe.
Już nie mówię, że może być w tej grupie kilkuset tysięcy osób co przez Ksawerego nie mają prądu od 2 dni.
Może nie mieć internetu z winy dostawcy itd. itp.
Ostatnio zmieniony niedziela 08 gru 2013, 10:24 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Liro

Xawery dawno przeminął a odpowiedzi nie ma... a rower się nudzi dalej...
gorącego lata...
2010...
ODPOWIEDZ