Światło na rower z włącznikim żelowym...?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
imfar

Światło na rower z włącznikim żelowym...?

Post autor: imfar »

Cześć,
Szukam dla siebie jakiegoś oświetlenia na przód do roweru. W tym momencie używam EagleTac D25LC2 XPG2. Wszystko jest fajnie, w trybie mid mam 48limenów i tyle prawie by mi wystarczało, ale od czasu do czasu potrzebuję pomrugać długimi.

Czy znacie może jakąś latarkę do zamontowania na rowerze, która dawałby mi jakieś 50 lub trochę więcej lumenów, po naciśnięciu przycisku na włączniku żelowym dawałaby dużo więcej światła? Ważne by po zwolnieniu przycisku wracała z powrotem w tryb ~50 lumenów. Może być XML, Może być XPG. Zasilanie raczej 18650.

Pozdrawiam
murdock4

Post autor: murdock4 »

Cześć.

Taką funkcję posiada lampka: Klarus BK20 (czyli latarka Klarus XT20 wraz z przystawką rowerową) wraz z żelowym przełącznikiem: jednym zmieniasz tryby, drugim mrygasz. Ostrzegam: mryganie ustawione jest na maksymalną moc, czyli co najmniej 1200 lumenów.

Pozdrawiam.
imfar

Dzięki. Nie jest to złe rozwiązanie ale troche za dużo tego światła jak dla mnie. Piszę tu zarówno o 370 lumenach w trybie powiedzmy do jazdy jak i 1200 na stroboskopie. Mniejsza wartość to dopiero 10 a to za mało. Poza tym wolałbym raczej tryb ciągły pod przyciskiem, ale strobo też może w sumie być.

Chyba bliższy jestem latarce Olight M20S bo znalazłem do niej 3-przyciskowy włącznik. Mamy tam +, ON/OFF, -. Jak macie jakieś inne pomysły - śmiało.

Pozdrawiam
enagem

Post autor: enagem »

Coś w temacie robi Niteye.
imfar

O to, to. Dzięki enagem, Niteye B30 będzie chyba najlepsza z tego towarzystwa.
ODPOWIEDZ