Halogen LED przed garażem.
Halogen LED przed garażem.
Witam serdecznie.
Chciałbym sobie założyć halogen LED przed garażem, jest tam dosyć duży plac który chciałbym oświetlić, dlatego myślałem o 50W czyli coś takiego: http://allegro.pl/naswietlacz-led-smd-5 ... 09331.html Martwi mnie natomiast, że będzie się to bardzo nagrzewać i nie wiem czy taka aluminiowa obudowa odprowadzi tyle ciepła. Czytałem o metalohalogenach na tym forum, ale raczej u mnie się to nie sprawdzi, bo halogen będzie na czujnik ruchu, gdyż nie potrzebuję aby się świecił na stałe. Dlatego mam też pytanie czy ten podany przezemnie wczesniej halogen będzie odpowiedni, czy lepiej wziąść coś o słabszej mocy, ewentualnie jakieś inne sprawdzone rozwiązanie z czujnikiem ruchu. Bardzo proszę o radę, gdyż niewiele się na tym znam.
Chciałbym sobie założyć halogen LED przed garażem, jest tam dosyć duży plac który chciałbym oświetlić, dlatego myślałem o 50W czyli coś takiego: http://allegro.pl/naswietlacz-led-smd-5 ... 09331.html Martwi mnie natomiast, że będzie się to bardzo nagrzewać i nie wiem czy taka aluminiowa obudowa odprowadzi tyle ciepła. Czytałem o metalohalogenach na tym forum, ale raczej u mnie się to nie sprawdzi, bo halogen będzie na czujnik ruchu, gdyż nie potrzebuję aby się świecił na stałe. Dlatego mam też pytanie czy ten podany przezemnie wczesniej halogen będzie odpowiedni, czy lepiej wziąść coś o słabszej mocy, ewentualnie jakieś inne sprawdzone rozwiązanie z czujnikiem ruchu. Bardzo proszę o radę, gdyż niewiele się na tym znam.
Idea jest dobra, co do obudowy i chłodzenia, może sprzedawca ma wstawione foto zwykłego tzn mniejszej mocy - tu masz moją fotkę tego halogenu, jest to kawał "grzmota"
Naświetlacz LED 50W
Naświetlacz LED 50W
Ja mam przed garażem 10W led,a jednocześnie przed schodami wejściowymi 20W led i światła się wzajemnie pokrywają, jestem zadowolony. Włączany jest przez zegar czasowy a przed domem fajnie widno. Na ścianach domu jeszcze 2x10W w planach jeszcze 3x10W ( już ludziska pytają mamę ile to kosztuje czy dużo prądu "ciągnie"
Polecam taki sposób.
Polecam taki sposób.
Pozdrawiam Paweł
-
Przepraszam, że odkopuje temat, ale również szukam jakiegoś halogena do oświetlenia podjazdu który ma 20m długości ale oświetlić chciałbym najbardziej oświetlić miejsce przed garażem tak by było w miarę jasno. Czytam o Waszych przerobkach moglibyście wstawić zdjęcia jak to wygląda nocą i ile mocy pobierają?