Detektor przewodów, dalmierz 5w1 Powerfix z Lidla

....nie pasujące gdzie indziej...
oko48

Detektor przewodów, dalmierz 5w1 Powerfix z Lidla

Post autor: oko48 »

Od poniedziałku mają rzucić w Lidlu detektor http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-59D ... _44091.htm

Ktoś to używał, może polecić? Zastanawiam się nad zakupem bo taki bajer był by przydatny.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź. Jeżeli zły dział to przepraszam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

No trudno powiedzieć, ja w pracy na pomiarach używam dalmierza HILTI i bywa, że czasem trzeba go sprawdzać taśmą, a kosztował prawie 3 "tałzeny", z tym że pomiar robi do 70m.
fxxx

Post autor: fxxx »

Daruj sobie, 'detektor' do 24 mm to nie detektor. A dalmierz pewnie z dokładnością do 10cm tak jak były kiedyś.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Bajery to ma... Wykrywać "wyszukiwania przewodów przewodzących prąd do głębokości" to chyba wykrywacz przedów pod napięciem, a takie fazery z wykrywaczami to nawet w drogim markecie budowlanym są za 30zł. I wykrywają z dużo większej odległości niż 35mm... (mają potencjometr do ustawiania czułości).
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Kupiłem sobie dawno temu, niewiele droższy, skill'a. Automatycznie kalibruje się na murze, wykrywa metale (żelazne i nieżelazne), drewno, a przewody pod napięciem mają osobny alarm. Zakres działania do 60mm. Wykrywa pojedyncze gwoździe nawet pod tynkiem, a przewody pod napięciem wykrywa po drugiej stronie ścianki działowej 10cm grubości.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
oko48

Post autor: oko48 »

To chyba sobie daruje ten lidlowski wynalazek. Głównie zależy mi na wykrywaczu przewodów pod napięciem pod tynkiem. Jak macie coś ciekawego, godnego polecenia to proszę o sugestię. Na detektor chce wydać MAX 100zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

oko48 pisze:Głównie zależy mi na wykrywaczu przewodów pod napięciem pod tynkiem
Zainteresuj się http://allegro.pl/listing/listing.php?string=fazer+777 potrafi trochę więcej ;)
Awatar użytkownika
Hahar

Post autor: Hahar »

Jak masz ścianę wilgotną to fazer "brzęczy" pół metra w każdą stronę od przewodu...

Pyra- a ten skil jak sobie radzi z wilgotnym tynkiem? I konkretnie jaki to model?
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Model 0550. W sumie to nigdy go na wilgotnym tynku nie próbowałem, ale precyzję ma zadowalającą.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Hahar

Post autor: Hahar »

A mógł byś sprawdzić gdzieś jak to wygląda? (z jakiej odległości łapie przewód pod napięciem w tynku )
Taki przyżąd może być bardzo pomocny- ale jak mam wydwć 150 na kiepski to wolę poczekać i kupić dobry za rozsądne pieniądze...
ODPOWIEDZ