Driver do XM-L na mikrostyk z kontrolą temperatury

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Driver do XM-L na mikrostyk z kontrolą temperatury

Post autor: marmez »

Cześć

Poszukuję sterownika z kontrolą temperatury sterowanego mikrostykiem. zasilanie 3,7v (2P Li-ion)

Czy ktoś widział? Czy ktoś wie?

Pozdrawiam
Kuba
mantech

Post autor: mantech »

Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Dzięki. Ten znam, niestety nie posiada kontroli temperatury, a Greg z powodu braku czasu odkłada w czasie stworzenie wersji Extended ze sterowaniem mikrostykiem :(

Tak, że problem dalej aktualny.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Napisz mi dokładnie jakie ma mieć tryby, gdzie i jak będzie zamontowany itp - może 1 z moich gotowców podejdzie.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Sterownik potrzebuję do PLD (płaskiej latarki dziadka ;) ):
https://picasaweb.google.com/1066285394 ... 1285552034

Poprzedni (Grega standardowy) teraz (nie mam aktualnych zdjęć) mam przyklejony fujikiem do blachy aluminiowej w tym samym miejscu, w którym widać prowizorycznie przytaśmowany na zdjęciu podlikowanym powyżej, więcej miejsca jest na przyklejenie np na tych nitach "poniżej" diody. Zamiast klejenia może być przykręcenie z pośrednictwem pasy termoprzewodzącej (jakiś płaskownik przyciskający z góry np.)

Tryby ostatnio używałem takie: 20mA, 440mA, 1,4A; ale pewne odstępstwa od tego oczywiście mogą być. Przy kontroli temperatury, tryb 2,8A bardzo mile widziany :) Diodę jeszcze przeszczepię na SinkPada.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Wychodzi zatem, że potrzebujesz zwykłego moda sterownika Nanjg 105c czyli procek inny w własnym wsadem + ew rozdzielenie AMCków na 2 piny aby uzyskać większą sprawność z małymi prądami. Gotowca mam na 2 mikroswitche działającego jak tutaj > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=9445 z dodaną kontrolą temperatury, bo całość zrobiona na innym procesorze. Także gdybyś chciał takowy na 2 przyciski to musisz poczekać na przyjście driverka z Chin (ew sam podesłać odpowiedni) lub liczyć na to, że znajdę czas na większe modyfikacje w programie, zmodowanie Nanjg'a i małe testy. Obecnie napisany soft jest w pełni przetestowany w czołówce przez 3 a może i 4 różne osoby w sumie w 7 jaskiniach i na kilku wypadach nocnych - problemów nie ma także mogę pokusić się o sprzedaż drivera z tym wsadem.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Łał. Super! Dwa przyciski dla mnie jeszcze lepsze niż jeden. Nawet kiedyś już z Gregiem rozmawiałem na ten temat, by było sterowanie dwoma przyciskami zamiast jednego. Teraz jestem w pośpiechu (przed pracą), to popołudniu napiszę PW i się dogadamy co do cen, wysyłek, czekania :) ale na 99,9% kupuję :)

Dzięki wielkie! :D
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
ODPOWIEDZ