Nowy pomysł na oświetlenie rowerowe
- lord_craven
Nowy pomysł na oświetlenie rowerowe
Na coś takiego dziś trafiłem przypadkiem: link
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Pozwole sobie tutaj wkleić inną ciekawostkę z tej samej tematyki:
http://www.chip.pl/news/sprzet/gadzety/ ... leniem-led
http://www.chip.pl/news/sprzet/gadzety/ ... leniem-led
Idea mi się podoba.lord_craven pisze:Na coś takiego dziś trafiłem przypadkiem: link
Szczegóły. Tak diabeł tkwi w szczegółach, no ale to chyba prototyp, to powinni to testować i poprawiać.tomeksz68 pisze:Witam
Wszystko fajnie tylko czy pedałujący zdąży zareagować bo jak widzę rzut jest bezpośrednio przed przednim kołem.
Ogólnie pomysł mi się podoba, sam zawsze narzekam na swój wzrok po ciemku, Jak mam po nierównych polnych ścieżkach chodzić tylko z czołówką (200lm), to mi się nie podoba, bo właśnie nie widzę nierówności i czuję dyskomfort, temu jak chodzę po takim terenie to latarkę mam w ręce - jak najniżej, wtedy już ładnie (przy tych 200lm, a nawet przy mniejszej ilości światłą) widzę ukształtowanie terenu. Na rowerze podobnie, lubię mieć światło możliwie pod kierownicą (nad kołem) - czołówka tylko do doświetlenia, ale broń Boże jako jedyne światło.
Ciekawe jak to w praktyce będzie... Tak czy owak warto budować nowe projekty, z niektórych coś wyjdzie
Żeby nie było, to nie chciał bym czegoś takiego jako jedyne światło, ale jako dodatkowe... No ale to długa droga jeszcze, żeby wyeliminować drgania kierownicy z drgań obrazu...
Pozdrawiam
Witam
Ciekawe tłumaczenie,
Z drugiej strony, sytuacja przed rowerem przypomina grę z epoki ZX Spectrum
Pozdrawiam
Ciekawe tłumaczenie,
Tak jakby autor nie za bardzo wiedział o czym pisze...Przy normalnej jeździe zasięg światła wynosi 140x160 mm. Przy szybszej jeździe zwiększa się do 140x260 mm, a nawet do 300x200mm (tryb dla dwóch rowerzystów)
Z drugiej strony, sytuacja przed rowerem przypomina grę z epoki ZX Spectrum
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Nierówności to chyba nie mamy tylko na płycie lotniska [ale i to wątpliwe]
Tylko chodząc czy jeżdżąc żeby nie dostać oczopląsu od tej siatki, która z każdym metrem przebytej drogi będzie falować i zmieniać układ. To tak jak przy chodzeniu w alko goglach.
Nierówności to chyba nie mamy tylko na płycie lotniska [ale i to wątpliwe]
Tylko chodząc czy jeżdżąc żeby nie dostać oczopląsu od tej siatki, która z każdym metrem przebytej drogi będzie falować i zmieniać układ. To tak jak przy chodzeniu w alko goglach.
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
A mnie zastanawia inna rzecz a dokładnie co będzie generowało taką siatkę?
Piszą że projektor led ale jakoś mi się nie wydaje że będzie to led typu np. XP-G bo raczej ciężko by było uzyskać cienkie ostre linie.
Więc musiała by być to siatka z nili laserowych i w takim wypadku, nie wyobrażam sobie używania czegoś takiego, silne "oczojebne" światło które tylko wzrok popsuje.
Piszą że projektor led ale jakoś mi się nie wydaje że będzie to led typu np. XP-G bo raczej ciężko by było uzyskać cienkie ostre linie.
Więc musiała by być to siatka z nili laserowych i w takim wypadku, nie wyobrażam sobie używania czegoś takiego, silne "oczojebne" światło które tylko wzrok popsuje.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC