Podróż w nieznane
StacjaTVN
Godzina 11:00 (dziś - środa był pierwszy odcinek, nie wiem co ile będzie reszta)
Czas 65 minut
Kategoria
Serial dokumentalny
Produkcja
Nowa Zelandia 2008
Opis:
Trzy nowozelandzkie rodziny rozpoczynają przygodę życia. Przez 10 dni będą mieszkać wśród plemion mało znających zachodnią cywilizację, zgodnie z ich wierzeniami, kulturą i tradycją. Poddawani będą próbom, a ich umiejętność dostosowania się do nowego życia będzie oceniana przez plemienną radę mędrców. Jeśli ocena będzie pozytywna, staną się członkami plemienia. Jeśli poniosą porażkę – zostaną wypędzeni. Plemię Zulu (RPA) gości rodzinę Andrewsów. Plemię Himba (Namibia) – rodzinę Simów. Plemię Mentawai (Indonezja) zaprosiło rodzinę Smithów.
Komentarz ode mnie:
Panowie rewelacyjna sprawa. Kurczę gdybym miał okazję to bym się na taką podróż pisał w ciemno. Świetna konfrontacja naszej "rozpuszczonej" cywilizacji w extremalnych, surowych warunkach.... Ci ludzie są bezradni jak dzieci. Coś czuję że zamiast skorzystać z lekcji i zrozumieć klika egzystencjalnych prawideł to się w drugim odcinku popłaczą
POLECAM. swietne widowisko
POLECAM. swietne widowisko
Sometimes darkness can show you the light
Już wiem że to był pierwszy odcinek z 7-miu. Nie wiem nic czy będzie nadawane powtórki innego dnia przykładowo w późniejszych godzinach. Ale coś czuje znając geniusz TVNu że będzie tylko odcinek co środa o super właśnie godzinie 11stej rano Pod koniec tego były sceny z przyszłego odcinka i łzy się poleją Boże ale co za ludzie, fajna była scenka jak mama z którejś tam rodziny ciągała kobietę z plemienia żeby jej pokazała gdzie jest toaleta damska bo już nie może wytrzymać (chyba kafelków i spłuczki się spodziewała ). No to ją odprowadzono na bok w krzaki i pokazano jakąś specjalną roślinę o korzystnej fakturze liści
PS. Pewnie idzie namierzyć w oryginale po angielsku/inchniejszu Ale cholerka nie mogę znaleźć jaki to właśnie w oryginale tytuł (internetowe TV programy jakoś nie podają) a szkoda
PS. Pewnie idzie namierzyć w oryginale po angielsku/inchniejszu Ale cholerka nie mogę znaleźć jaki to właśnie w oryginale tytuł (internetowe TV programy jakoś nie podają) a szkoda
Sometimes darkness can show you the light
Oglądałem to "tak jednym okiem". Ktoś wpadł na niezły pomysł, ale rodzinki z zachodniej cywilizacji trafiły do piekła. Blado ich widzę. Szczególnie kobiety, mało wody, brak prądu, suszarek, żelazek...
Chociaż z drugiej strony zastanawiam w jakich warunkach przebywa ekipa techniczna, która to kręci w tego typu programach
Chociaż z drugiej strony zastanawiam w jakich warunkach przebywa ekipa techniczna, która to kręci w tego typu programach
- Calineczka
- Kontakt: