Mam prozaiczne pytanie, albo i nawet dwa: czym różnią się diody mk-r o kodach MKRAWT-00-0000-0D0HH250F oraz MKRAWT-00-0000-0D0HH250H? Poza tym, że jedna jest 4-step a druga 2-step. Chodzi mi o hm.. 'namacalną' różnicę, którą przeciętny laik zrozumie i subiektywny ich odbiór.
drugie pytanie, to diodki o kodzie MKRAWT-02-0000-0D0HH250F, które to maleństwa są znacznie droższe od wcześniej wymienionych, a na pierwszy rzut oka niczym się nie różnią - ta sama sprawność świetlna itp.
mk-r różne wersje
Ja nie widzę żadnej innej różnicy, oprócz wymienionej przez ciebie. Chodzi właśnie o możliwe rozbieżności w barwie diody. Te z literą H na końcu zapewniają mniej zauważalny rozrzut odbieranej barwy i co (nie dla wszystkich ale dla mnie) ważniejsze w skrajnym przypadku barwa będzie bliższa krzywej ciała doskonale czarnego.
Taki prosty przykład: masz linię 1000 diod załączonych jednocześnie przy identycznych warunkach (temperatura, prąd) to jeśli wszystkie pochodzą z partii H (2-step, droższa - ceny z digikey) to naprawdę praktycznie niemożliwe żeby zobaczyć gołym okiem różnicę w odcieniach tych diod, w przypadku partii z literą F wścibskie wprawione oko może dostrzec różnice, ale nie każdy jest w stanie takową zauważyć. Ot cała historia.
Taki prosty przykład: masz linię 1000 diod załączonych jednocześnie przy identycznych warunkach (temperatura, prąd) to jeśli wszystkie pochodzą z partii H (2-step, droższa - ceny z digikey) to naprawdę praktycznie niemożliwe żeby zobaczyć gołym okiem różnicę w odcieniach tych diod, w przypadku partii z literą F wścibskie wprawione oko może dostrzec różnice, ale nie każdy jest w stanie takową zauważyć. Ot cała historia.
Długość taśmy. Istotne wyłącznie dla technologa w fabryce.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)