Śledzenie naszych przesyłek
Ja z tego statusu rozumiem, że nadali czy się już pozbyli paczki z placówki i ona jedzie dalej.
Ostatnio zmieniony wtorek 21 lut 2017, 19:21 przez kemor90, łącznie zmieniany 2 razy.
Też tak miałem a przesyłka leżała w WER 10 dni
Ostatnio zmieniony piątek 24 lut 2017, 05:58 przez dfq, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawostka, ja na list priorytet polecony inpost z Łodzi do Łodzi czekam od 12.12.2016marekwoj pisze:Mój rekord szybkości, 11 dni od kupna do doręczenia Poczta NL.
- 13 lutego, zakup w GearBest
- 14 email, że wysłane
- 20 skan w sortowni w Holandii
- 22 WER Warszawa
- 24 Właśnie listonosz przyniósł
![;)](./images/smilies/oczko.gif)
Pozwolę się z tym nie zgodzić:dewudodo pisze:Jesli jest w transporcie to znaczy ze cło niegroźne i paczka czeka lub jedzie juz do urzedu pocztowego odbiorcy.
Jeszcze czekam na status "Held by customs" i będzie liścik od celnych z zapytaniem o przesyłkę, jednak mam dla nich złą wiadomość, bo w środku jest może i duża latarka w dużym opakowaniu ale tylko za ~39$.2017-02-26 21:08 WER Zabrze, Item arrived
2017-02-26 02:19 WER Warszawa, Customs clearance
2017-02-25 15:00 Package in transportation
2017-02-25 12:45 WER Warszawa, Accepted in Poland
Ale wracając do meritum, to status "Package in transportation" jest wart tyle, co zużyty papier toaletowy, czasem nadal się wyświetla, gdy trzymam przesyłkę w ręce.
Coś masz pecha. Ja w zeszłym roku zamawiając pierdołę z alle i wybierając polecony inpost dostałem po dwóch dniach roboczych ! Nie wiem jakim cudem, ale im się udało. Tyle że dalej nie zmienia to mojego podejścia do tej firmy i ich poczty. Teraz jakieś zmiany były czy będą ale ile to da to się w praktyce zobaczy.medyk81 pisze:
Ciekawostka, ja na list priorytet polecony inpost z Łodzi do Łodzi czekam od 12.12.2016
Ja z inpostu wiele paczek już zamówiłem i zazwyczaj szybko dochodzą. Ta z Grudnia wyszła w czasie kiedy byli zawaleni paczkami.marekwoj pisze:Zapewne dużo zależy od konkretnego miasta / listonosza, ja na polecone Allegro Inpost za niecałe 4 zł (pytanie czym się różni od "nie" Allegro) nie mogę złego słowa powiedzieć. Co najmniej 20 zakupów i zazwyczaj doręczenie w 2-4 dni robocze. Max, ale tylko ze dwa razy w okolicy 6-7 dni.
Reklamacja - masakra. Po wypełnieniu wielu druków, od 6 tygodni praktycznie brak kontaktu. Nawet ostatnio dostałem email ze statusem - dostarczono, czyli "coś" robią. Dalej nie odpisują na emial. Dzwonić nie ma co bo nic nikt nie wie, albo po 30 minutach czekania odrzucają połączenie.
Koledzy jak długo szła Wam przesyłka z BG z magazynu europejskiego ?.
Zamówiłem taki wiatraczak 4 lutego i wysłali niby też 4 lutego wybrałem tańszą wysyłkę lecz nie zauważyłem że jest bez śledzenia. Do dzisiaj przesyłki nie mam.![:|](./images/smilies/yyyy.gif)
Zamówiłem taki wiatraczak 4 lutego i wysłali niby też 4 lutego wybrałem tańszą wysyłkę lecz nie zauważyłem że jest bez śledzenia. Do dzisiaj przesyłki nie mam.
![:|](./images/smilies/yyyy.gif)
Lepsza mała pomoc , niż wielkie współczucie.
Ja co prawda z europejskiego zamawiałem tylko raz, ale szła ok tygodnia.
Zgłoś np tutaj:
http://www.banggood.com/Contact-Us_hi111
Zgłoś np tutaj:
http://www.banggood.com/Contact-Us_hi111