Teraz szukam trafo - głośnikowych i zasilającego pod EL34...
Jak ktoś ma takowe lub ma "wejścia" u wytwórcy proszę o pomoc w zdobyciu takowych

Będzie sprzęt na co dzień,w przeciwieństwie do dwóch "telosów" od razu stereo i znacznie oszczędniejszy...
Coś mi się nie widzi tu EL34 a raczej EL84 i ECC82/3, choć i tak rezystory katodowe troche małe i do tego drutowe....Hahar pisze:Teraz szukam trafo - głośnikowych i zasilającego pod EL34...
No tak, tylko Ty masz podstawki oktalowe, a hahar ma nowalowe dlatego poddałem w wątpliwość EL34, popatrz jeszcze na rezystory katodowe.megabit pisze:To płytka od Traxmana, tam można zaaplikować różne lampy.
Żeby to było takie proste...Hahar pisze:Podstawki zawsze mogę wymienić -
Bardzo cicho, ale wolę słuchać głośnikówHahar pisze:I jak grają?Pyra pisze: Ja swoje sam nawijałem.![]()
Pyra pisze: Bardzo cicho, ale wolę słuchać głośników![]()
Chodzi o to, że każdy z szeregowych elementów składowych toru akustycznego ma swoje ograniczenia, jeśli by zbudować wszystkie na pasmo 20 - 20k przy wymaganym spadku 3dB to po połączeniu 3 elementów miał byś spadek na skraju pasma o 9dB, czyli użyteczne pasmo było by węższe. Ponadto tor akustyczny powinien być szeroki, aby USZ (NFB) potrafiło zareagować na ewentualne wzbudzenia w zakresie wyższych częstotliwości.Hahar pisze:Tak się zastanawiam po co w transformatorach głośnikowych podaje się pasmo powyżej akustycznego - dla nietoperzy?![]()