MTE SSC P7
Nie rozmyśliłem się od tak sobie, nagły wydatek, kompletnie niespodziewany posadził mnie z kasą totalnie, jednak chyba szczęście lekko dopisuje i dostałem dziś zwrot pożyczki od znajomka, więc temat latarki pozostaje otwarty.
Czekam na wasze opinie. Jako że kasy mimo wszystko mam brak, proszę o wasze opinie, czy warto się pchać w tego MTE, czy lepiej jednak darować sobie. Weźmy scenariusz, że trafiam na dobrą wersję (widziałem foto latarki, jest to ta z grubszymi przewodami itp). Czy wówczas, dostanę w trasie naprawdę dużo więcej lumenów ? Ma ktoś może porównanie MTE z jakąś latarką na XP-G R5 ?
Czekam na wasze opinie. Jako że kasy mimo wszystko mam brak, proszę o wasze opinie, czy warto się pchać w tego MTE, czy lepiej jednak darować sobie. Weźmy scenariusz, że trafiam na dobrą wersję (widziałem foto latarki, jest to ta z grubszymi przewodami itp). Czy wówczas, dostanę w trasie naprawdę dużo więcej lumenów ? Ma ktoś może porównanie MTE z jakąś latarką na XP-G R5 ?
ILPT
ja mam ultafire c1 xpg pokazuje ze ciagnie 1,5A z aku ale świeci podobnie jak eastward q5 (świecąc w sufit), nie wiem czy tak świeca czy ta jakaś taka
Trustfire 2x18650 tez świecił szeroko, ale był nie praktyczny, ale z tych niededykowanych i małych lampek spiderfire świeci fajnie szeroko (lepiej widać przy skręcaniu) spota tez nie ma,
tu artykuł o innej rowerowym zestawie z DX i fotki na mtbr
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36018
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=6019731
Trustfire 2x18650 tez świecił szeroko, ale był nie praktyczny, ale z tych niededykowanych i małych lampek spiderfire świeci fajnie szeroko (lepiej widać przy skręcaniu) spota tez nie ma,
tu artykuł o innej rowerowym zestawie z DX i fotki na mtbr
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36018
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=6019731
Ja mam Ultrafire WF-501B troszke poprzerabianą, jest w niej zamontowana dioda XP-G R5 z bardzo niskim Vf i driver daje w diode w trybie max 1,4A. W porówaniu z MTE SSC P7, latarka z XP-G daje mniej światła ale promień jest bardziej skupiony przez co świeci dalej. Na rower dużo lepsza jest MTE daje więcej światła i promień jest szeroki więc oświeca dużo większy obszar. Jak będe miał chwile czasu to zrobie fotki dla porónania.skaktus pisze: Heh, w sumie tak. Szkoda że nie ma porównania XP-G R5 z taką MTE...
Witam.
Tak się śmiesznie złożyło, że posiadam właśnie w łapkach MTE
Jednak jest to bardzo dziwna latarka...
Na świeżo naładowanym ogniwie, wyciąga ona z akku 3,2 A...Jednak po kilku minutach świecenia i zabawy, w diodę idzie ledwo 2,2 A...Gdzie zgubił się ten 1 A ?
Fakt, panienka świeci szeroko i mocno, widać różnicę z XP-G, ale kolosalnej nie ma Jednak na rower latarka w sam raz.
Na świeżo naładowanym ogniwie, wyciąga ona z akku 3,2 A...Jednak po kilku minutach świecenia i zabawy, w diodę idzie ledwo 2,2 A...Gdzie zgubił się ten 1 A ?
Fakt, panienka świeci szeroko i mocno, widać różnicę z XP-G, ale kolosalnej nie ma Jednak na rower latarka w sam raz.
ILPT
Może masz kiepskie ogniwo w ktorym pod obciązeniem napięcie mocno spada.skaktus pisze:Witam.
-
Skoro się nie grzeje to bardzo bardzo źle.raul_na_102 pisze:Tak czy inaczej doszla do mnie MTE i jestem bardzo zadowolony. Swieci masakrycznie, nie grzeje sie i nie musialem jej niczym smarowac bo juz Panowie z Chin zrobili to za mnie.
Latarka po minucie powinna być mocno ciepła, gdyż ta dioda wytwarza kupę ciepła. Jesli się nie grzeje, oznacza to że masz za dużo sylikonu, dioda jest źle wkręcona lub coś innego, co w na dłuższą metę spowoduje że latarka padnie - spali się dioda.
Radze dobrze spojrzeć pod diodę, dobrze jest wymienić sylikon na dobrą pastę + polerka pigułki.
-
-
Witam ...
Też się skusiłem ... potwierdzam że świeci bardzo fajnie , ale to mój pierwszy power led.
Na rower idealna
Rozkręciłem dla testu ale nic nie znalazłem do poprawki. ( może włącznik ale nie umiem go jeszcze rozebrać)
Ciepła się robi i to szybko ale tylko w trybie max.
Padła mi natomiast bardzo szybko ładowarka link ale negocjuje już rabat .
edit:
Rozgrzewa się na świeżym akumulatorku po około 10 min do temperatury że ściśnięta ręką przy diodzie "parzy"
Też się skusiłem ... potwierdzam że świeci bardzo fajnie , ale to mój pierwszy power led.
Na rower idealna
Rozkręciłem dla testu ale nic nie znalazłem do poprawki. ( może włącznik ale nie umiem go jeszcze rozebrać)
Ciepła się robi i to szybko ale tylko w trybie max.
Padła mi natomiast bardzo szybko ładowarka link ale negocjuje już rabat .
edit:
Rozgrzewa się na świeżym akumulatorku po około 10 min do temperatury że ściśnięta ręką przy diodzie "parzy"
Ostatnio zmieniony środa 05 maja 2010, 22:00 przez Psycho Dad, łącznie zmieniany 1 raz.