Co sobie ostatnio kupiliście 2
Jaki to koszt i skąd zamawiane?
Bo sam się od jakiegoś czasu zastanawiam jak zasilić lodówkę na działce.
A żeby nie było OT to do mnie dotarło takie światełko:
Pierwsze testy wypadły pomyślnie, bardzo fajne i naturalne światło.
Bo sam się od jakiegoś czasu zastanawiam jak zasilić lodówkę na działce.
A żeby nie było OT to do mnie dotarło takie światełko:
Pierwsze testy wypadły pomyślnie, bardzo fajne i naturalne światło.
Ostatnio zmieniony wtorek 31 maja 2016, 10:10 przez endrju1, łącznie zmieniany 1 raz.
endrju1, koszt niemały. Ja kupowałem nowe Hareon na gwarancji 10-letniej i koniecznie z rachunkiem (koszt 630zł brutto panel w firmie Soltec). Jeśli nie jest istotne to poniższa oferta wydaje się ciekawa:
http://allegro.pl/nowy-panel-bateria-sl ... 43997.html
Niestety, niby sprzedaje to firma, ale o jakaś informację czy jest to cena brutto i czy wystawiają faktury, nie mogłem się doprosić
PS. Do stałego zasilania lodówki od samych paneli to jeszcze daleka droga...
http://allegro.pl/nowy-panel-bateria-sl ... 43997.html
Niestety, niby sprzedaje to firma, ale o jakaś informację czy jest to cena brutto i czy wystawiają faktury, nie mogłem się doprosić
PS. Do stałego zasilania lodówki od samych paneli to jeszcze daleka droga...
Sometimes darkness can show you the light
-
Też kupiłem czołówkę z biedronki za ~13zł. Dla córki (niecałe 4l.) będzie idealna. Po rozebraniu (dało się złożyć ) stwierdziłem, że jest miejsce, by dołożyć cienką blaszkę do poprawy chłodzenia diody.
Zalety:
- 2 tryby ciągłe - brak PWMu w niskim trybie
- plastik sprawia wrażenie, że przeżyje kilka upadków - nie jest jakiś supercieniutki.
- trzyma się na głowie i świeci
- cena
Chyba kupię drugą
Pozdrawiam.
Zalety:
- 2 tryby ciągłe - brak PWMu w niskim trybie
- plastik sprawia wrażenie, że przeżyje kilka upadków - nie jest jakiś supercieniutki.
- trzyma się na głowie i świeci
- cena
Chyba kupię drugą
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
A ja tam używam uśpienia po zamknięciu ekranu. System gotowy do działania (wraz z tym wszystkim co było otwarte) błyskawicznie. Pobór prądu chyba znikomy bo jak odłączę od zasilacza to wsiorbie może 5% baterii przez całą noc. Nie wiem po ilu latach wartość zużytego po nocach prądu przekroczy koszt wymiany dysku, ale chyba nie prędko
Potwierdzam, przeszedłem na ssd już jakieś 4lata temu i nikt mnie nie zmusi do zmiany. Jedyny minus to mała pojemność w sensownej cenie, ale 250GB SSD a do tego 1TB zamiast napędu i daje radę.
Co do szybkości uruchamiania, to przy obecnym laptopie czas uruchamiania windows 7 jest niewiele większy niż czas wybudzenia ze stanu wstrzymania przy dysku talerzowym.
Co do szybkości uruchamiania, to przy obecnym laptopie czas uruchamiania windows 7 jest niewiele większy niż czas wybudzenia ze stanu wstrzymania przy dysku talerzowym.