Latarka uniwersalna EDC X1 | LED XM-L2 1050lm 3x XP-L 1800lm
Moderator: greg
Co to może być?
Włączam latarkę i cały czas szybko mruga, taką samą intensywnością światła.
Mruganie nie ustaje.
6klików powoduje jeden silny błysk i 3 zwykłe, następnie powrót do mrugania.
7klików wywołuje 3 mrugnięcia, następnie jedno, później 2mrugnięcia w ciągu 1sek, następnie 3 mrugnięcia w ciągu 1sek następnie wraca do mrugania.
8klików powoduje 3 mrugnięcia, i przejście przez wszystkie poziomy jasności. Wyłączenie w wybranym poziomie jasności i włączenie - mruganie non-stop w wybranym poziomie jasności.
Latarka należy do ojca, więc nie wiem jak do tego doszło
Wersja extended
Włączam latarkę i cały czas szybko mruga, taką samą intensywnością światła.
Mruganie nie ustaje.
6klików powoduje jeden silny błysk i 3 zwykłe, następnie powrót do mrugania.
7klików wywołuje 3 mrugnięcia, następnie jedno, później 2mrugnięcia w ciągu 1sek, następnie 3 mrugnięcia w ciągu 1sek następnie wraca do mrugania.
8klików powoduje 3 mrugnięcia, i przejście przez wszystkie poziomy jasności. Wyłączenie w wybranym poziomie jasności i włączenie - mruganie non-stop w wybranym poziomie jasności.
Latarka należy do ojca, więc nie wiem jak do tego doszło
Wersja extended
5 latarek Grega.
Został ustawiony 1 tryb stroboskopowy, jak sądzę.
Radzę wykonać reset sterownika i zacząć programowanie od początku.
Reset - patrz instrukcja.
Radzę wykonać reset sterownika i zacząć programowanie od początku.
Reset - patrz instrukcja.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Po przeczytaniu postu podchodzę do latarki a ona mruga, nie da się wyłączyć, brak reakcji na klikanie, dopiero kilkukrotne wyciągnięcie baterii powróciło możliwość klikania i po resecie wszystko ok. Znów mam fabryczne 3 tryby które nie były do końca zmieniane.
PS:
Czy jest możliwość ograniczania funkcjonalności tej wspaniałej latarki?
Np zablokowanie możliwości zmiany ilości trybów, zmiany jasności trybów?
Albo zwiększenie ilości klików do zmiany ustawień.
PS:
Czy jest możliwość ograniczania funkcjonalności tej wspaniałej latarki?
Np zablokowanie możliwości zmiany ilości trybów, zmiany jasności trybów?
Albo zwiększenie ilości klików do zmiany ustawień.
Odpowiedzi na powyższe pytania są w instrukcji obsługi. Zachęcam do wnikliwej lektury.
Cieszę się z powodu rozwikłania zawiłości
Przymierzam się do zakupu X1.
Najprawdopodobniej będzie to wersja extended na XM-L2. Napiszcie, kochani użytkownicy, która wersja optyki TIR wąska czy TIR szeroka lepiej sprawdza się na rowerze? Chodzi o żwawą jazdę na rowerze w lesie po nocy, niekoniecznie po znanych sobie traktach, daleko od ludzi. Zdjęcia poglądowe, które zaprezentował GREG są fajne, ale nie rozwiązują mojego dylematu. Teraz mam latarkę 440lm, niestety nie pamiętam z jaką optyką, i o ile światła przede mną jest wystarczająco, to po bokach jest go zdecydowanie za mało (skręcam na czuja).
Najbardziej zależy mi na opinii użytkowników X1, posiadających optykę Wide i Narrow (a jeszcze lepiej obie wersje i użytkujących ją na rowerze, we warunkach zbliżonych do opisanych powyżej przeze mnie.
Mam jeszcze dylemat, jaką barwę światła wybrać, ale pewnie to 3C będzie.
Najprawdopodobniej będzie to wersja extended na XM-L2. Napiszcie, kochani użytkownicy, która wersja optyki TIR wąska czy TIR szeroka lepiej sprawdza się na rowerze? Chodzi o żwawą jazdę na rowerze w lesie po nocy, niekoniecznie po znanych sobie traktach, daleko od ludzi. Zdjęcia poglądowe, które zaprezentował GREG są fajne, ale nie rozwiązują mojego dylematu. Teraz mam latarkę 440lm, niestety nie pamiętam z jaką optyką, i o ile światła przede mną jest wystarczająco, to po bokach jest go zdecydowanie za mało (skręcam na czuja).
Najbardziej zależy mi na opinii użytkowników X1, posiadających optykę Wide i Narrow (a jeszcze lepiej obie wersje i użytkujących ją na rowerze, we warunkach zbliżonych do opisanych powyżej przeze mnie.
Mam jeszcze dylemat, jaką barwę światła wybrać, ale pewnie to 3C będzie.
Jak dla mnie na rower do lasu najlepiej się nadaje szersza optyka. Nie potrzeba aż tak dużego zasięgu a pewniej się jedzie widząc pobocze.
Troszkę teorii, zdjęć itp > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11812 tyle, że to tylko "podobne" latarki i optyki.
Troszkę teorii, zdjęć itp > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=11812 tyle, że to tylko "podobne" latarki i optyki.