Podziel się swoją radością
Od mikołaja dostałem latarkę Mactronic HLS-X-3 Trinity ,
Czy ktoś miał prędzej takie cudo , można to poprawić?
http://allegro.pl/mactronic-lampa-czolo ... 42032.html
Czy ktoś miał prędzej takie cudo , można to poprawić?
http://allegro.pl/mactronic-lampa-czolo ... 42032.html
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości
Idę w stronę światła
4metry wysokości
Idę w stronę światła
Na forum jest co najmniej 1 osoba, która miała tą czołówkę. Nie chcę Cię martwić ale z postów na forum wynika, że model ten nie jest jakościowo tak dobry jak lepiej znane modele MacTronica i zdarzają się częste usterki, także chyba nie warto poprawiać, bo w razie awarii będziemy skazani na własny serwis a nie sądzę, że będzie łatwo naprawić przełącznik trybów.
Dostałem pod choinkę programator AVRISP mkII. Także teraz czas na Atmel Studio zamiast Bascoma
Dostałem pod choinkę programator AVRISP mkII. Także teraz czas na Atmel Studio zamiast Bascoma
Tylko LEDa. Sterownik mi pasuje.Zbychur pisze:3 dni temu miałem roczek na forum
[ Dodano: 22 Grudzień 2012, 23:46 ]Zmieniałeś tylko diodę czy driver też?Kazik pisze:Udało się zmodować Quarka AA na XP-G2 (robota Grega)
Mnie głowica puściła w paluchach
A śmiliśmy się z gościa z CPFa który twierdził, że rozkręcił Quarka w rękach. Mojego nawet Hardkorowy Koksu by nie ruszył - potrzebowaliśmy tokarni, klucza francuskiego i dobrych kilku podejść.
ten klient to cienias," łopata, ziemia, powietrze" i w pół godziny mam go na kolanachKazik pisze:Mojego nawet Hardkorowy Koksu by nie ruszył
I jak oceniasz różnicę do XP-E? Mnie do póki nie cofnąłem diody o jakiś nie cały milimetr to specjalnie się nie podobało. Znaczy światła sporo jak na takiego "skwarka" ale zasięg lichy, dopiero po cofnięciu diody do tyłu skupienie się polepszyło.
[ Dodano: 26 Grudzień 2012, 10:29 ]
Może ktoś pomyśleć, że pomyliłem tematy ale nic bardziej mylnego.
Też nic nie dostałem na pod choinkę. Wszystko z powodu jego.
Ponad dwa tygodnie temu przejechał po nim polonez. Opinia weterynarza brzmiała, krótko "trzy złamania, w tym złamanie stawu, sam się z tego nie wyliże, albo uśpić albo klinika, przewidywany koszt 600zł". Pierwsza myśl było uśpić, ale później wpadłem na pomysł, że nie chcę żadnych prezentów, a pieniądze z potencjalnych prezentów przeznaczymy na leczenie. I tak nikt nie dostał prezentu oprócz małej Nadii, a kotek ma się coraz lepiej. Choć leczenie jeszcze nie jest zakończone to koszty już przekroczyły zakładany wcześniej budżet , ale trudno. Najważnieszsze, że pacjent zdrowieje
LED siedzi w tym samym miejscu co XP-E i jest OK. Skupienie z pamieci podobne. Poprawila sie barwa - teraz jest 4C, wiec cieplo. Ciezko porownac ilosc swiatla, ale spytam luksmiarke po powrocie do domu.Zbychur pisze:ten klient to cienias," łopata, ziemia, powietrze" i w pół godziny mam go na kolanachKazik pisze:Mojego nawet Hardkorowy Koksu by nie ruszył
I jak oceniasz różnicę do XP-E? Mnie do póki nie cofnąłem diody o jakiś nie cały milimetr to specjalnie się nie podobało. Znaczy światła sporo jak na takiego "skwarka" ale zasięg lichy, dopiero po cofnięciu diody do tyłu skupienie się polepszyło.
Sorry za fonty
Zbychur a ja swoje nowe wykleńce podobne do Twojego kota posłałbym na tamten świat,ale nie mam sumienia,dwa razy w roku nowe egzemplarze wyłaniają się ze składu nad garażem ale mam do nich jakąś dziwną słabość,mianowicie nienawidzę ich ale pyszne puszki z mięskiem im kupuję,zupełnie tego nie rozumiem....Zbychur pisze:Może ktoś pomyśleć, że pomyliłem tematy ale nic bardziej mylnego.
Też nic nie dostałem na pod choinkę. Wszystko z powodu jego.
Jutro, tzn. teraz już dziś jadę z nim na wyjęcie szwów i prześwietlenie kontrolne. Jeśli wszystko będzie ok. to za tydzień wyjmą mu śruby. Czy odzyska pełna sprawność, trudno powiedzieć. Myślę, że nie będzie najgorzej, bo on już teraz, z jedną nogą zagipsowaną, drugą ześrubowaną, przemieszcza się po domu