Śledzenie naszych przesyłek
Z tym akurat nie widzę związku. Wiele naszych przesyłek przechodziło przez Szwecję na samym początku marca. Problem z tym "Local mail tracking". Śledzenie na tym się urywa. Dzisiaj mijają u mnie równe dwa tygodnie od pojawienia się tego statusu (przesyłka zawieszona gdzieś pomiędzy Szwecją i Polską).
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
A ja po prostu mam masakrę z naszą Pocztą Polską. Podobno mój listonosz się rozchorował i zastępca nie wyrabia się z roznoszeniem przesyłek.
Efekt jest taki, że żadna paczka z chin do mnie nie dochodzi, nie dostaję też awizo a paczki sobie leżą na poczcie. Jak są takie z trackingiem to mam w nieskończoność komunikaty "nieudane doręczenie" i na poczcie nie bardzo mogę te paczki odebrać, bo panie w okienku twierdzą że "dziś zostaną doręczone".
Żeby je odebrać muszę iść na pocztę zaraz po otwarciu i modlić się, że trafi się jakaś uczynna osoba przy okienku, której będzie się chciało pójść na sortownię i poszukać moich przesyłek. Ostatnio tak odebrałem 3 polecone, wczoraj byłem z ciekawości czy nie leżą jakieś nierejestrowane i okazało się że też są trzy. Wszystkie z adnotacją że awizowano (oczywiście nieprawdziwą).
Nie wiem co robić dalej, zrobiłbym dym, ale obawiam się że nierejestrowane zamiast czekać na mnie na poczcie mogą nagle w ogóle przestać dochodzić . Gdyby można było wybierać innego dostawce chińskich przesyłek w Polsce, już dawno bym zrezygnował z usług tego przedsiębiorstwa .
Efekt jest taki, że żadna paczka z chin do mnie nie dochodzi, nie dostaję też awizo a paczki sobie leżą na poczcie. Jak są takie z trackingiem to mam w nieskończoność komunikaty "nieudane doręczenie" i na poczcie nie bardzo mogę te paczki odebrać, bo panie w okienku twierdzą że "dziś zostaną doręczone".
Żeby je odebrać muszę iść na pocztę zaraz po otwarciu i modlić się, że trafi się jakaś uczynna osoba przy okienku, której będzie się chciało pójść na sortownię i poszukać moich przesyłek. Ostatnio tak odebrałem 3 polecone, wczoraj byłem z ciekawości czy nie leżą jakieś nierejestrowane i okazało się że też są trzy. Wszystkie z adnotacją że awizowano (oczywiście nieprawdziwą).
Nie wiem co robić dalej, zrobiłbym dym, ale obawiam się że nierejestrowane zamiast czekać na mnie na poczcie mogą nagle w ogóle przestać dochodzić . Gdyby można było wybierać innego dostawce chińskich przesyłek w Polsce, już dawno bym zrezygnował z usług tego przedsiębiorstwa .
Panowie a co ze śledzeniem http://www.yuntrack.com ? Everbuying aka gearbest tym wysyła pocztą BE. To jest prawdziwy działający tracking czy jakiś fejk? Jeden numer zaczyna się od YT a drugi od BE i dalej są same cyfry, żaden inny tracking nie ogarnia tych numerków.
-
Dzisiaj dotarły do mnie zamówione w Gearbest latarki BLF, szły właśnie ze śledzeniem na YT...
Tutaj też działa: http://new.17track.net/en/track?nums
ale pokazuje to samo.
U mnie też na Belgii sie skończyło.
Tutaj też działa: http://new.17track.net/en/track?nums
ale pokazuje to samo.
U mnie też na Belgii sie skończyło.