Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

Z tym akurat nie widzę związku. Wiele naszych przesyłek przechodziło przez Szwecję na samym początku marca. Problem z tym "Local mail tracking". Śledzenie na tym się urywa. Dzisiaj mijają u mnie równe dwa tygodnie od pojawienia się tego statusu (przesyłka zawieszona gdzieś pomiędzy Szwecją i Polską).
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

U mnie "Local mail tracking" od 10.03.

Paczka w drodze od 16.02, dość czekania zgłosiłem spór w PayPalu.

Nigdy w życiu więcej poczty Szwedzkiej.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Polecam pocztę NL jeśli jest taka opcja. BG teraz nią wysyła i działa to bardzo sprawnie.
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

A ja po prostu mam masakrę z naszą Pocztą Polską. Podobno mój listonosz się rozchorował i zastępca nie wyrabia się z roznoszeniem przesyłek.

Efekt jest taki, że żadna paczka z chin do mnie nie dochodzi, nie dostaję też awizo a paczki sobie leżą na poczcie. Jak są takie z trackingiem to mam w nieskończoność komunikaty "nieudane doręczenie" i na poczcie nie bardzo mogę te paczki odebrać, bo panie w okienku twierdzą że "dziś zostaną doręczone".

Żeby je odebrać muszę iść na pocztę zaraz po otwarciu i modlić się, że trafi się jakaś uczynna osoba przy okienku, której będzie się chciało pójść na sortownię i poszukać moich przesyłek. Ostatnio tak odebrałem 3 polecone, wczoraj byłem z ciekawości czy nie leżą jakieś nierejestrowane i okazało się że też są trzy. Wszystkie z adnotacją że awizowano (oczywiście nieprawdziwą).

Nie wiem co robić dalej, zrobiłbym dym, ale obawiam się że nierejestrowane zamiast czekać na mnie na poczcie mogą nagle w ogóle przestać dochodzić :/. Gdyby można było wybierać innego dostawce chińskich przesyłek w Polsce, już dawno bym zrezygnował z usług tego przedsiębiorstwa :(.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

igi, czasami mam podobne przemyślenia, niestety, tu poczta musi. Co nie znaczy że chce to robić.
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Zamówiłem teraz ogniwa pocztą TNT-NL zobaczymy jak to będzie teraz wyglądać.
Everybody lies...
Victor

Post autor: Victor »

Po jakim czasie pojawia się w trakingu paczka wysłana przez nl post? Na bieżąco czy z opóźnieniem?
Lampek

Post autor: Lampek »

artur_n pisze:Zamówiłem teraz ogniwa pocztą TNT-NL zobaczymy jak to będzie teraz wyglądać.
Moje akumulatorki przez NL od 12.03 mają taki status:Arrived at PostNL – Item not allowed (X-ray) and rejected
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Panowie a co ze śledzeniem http://www.yuntrack.com ? Everbuying aka gearbest tym wysyła pocztą BE. To jest prawdziwy działający tracking czy jakiś fejk? Jeden numer zaczyna się od YT a drugi od BE i dalej są same cyfry, żaden inny tracking nie ogarnia tych numerków.
docek01

Post autor: docek01 »

Mam tracking zaczynający się od YT działa ale ślad po paczce urwał się w Belgii.
ArmyTek Predator XP-G2, ArmyTek Wizard Pro Warm, ZebraLight SC600w II L2, Ultrafire C2 mod XM-L, iTP A3 Upgraded, FandyFire X2,
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Dzisiaj dotarły do mnie zamówione w Gearbest latarki BLF, szły właśnie ze śledzeniem na YT...
Tutaj też działa: http://new.17track.net/en/track?nums
ale pokazuje to samo.
U mnie też na Belgii sie skończyło.
docek01

Post autor: docek01 »

Ile czekałeś od urwania się trackingu do doręczenia?
ArmyTek Predator XP-G2, ArmyTek Wizard Pro Warm, ZebraLight SC600w II L2, Ultrafire C2 mod XM-L, iTP A3 Upgraded, FandyFire X2,
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Faktycznie 17track załapał, początkowo tego nie widział. Mam status "BRUSSELS - BELGIUM, it will take 2-8 days to complete delivery" czyli jak rozumiem to tutaj się urywa?

W paczce są aku, mam rozumieć że już przeszły kontrolę i nie zostaną cofnięte?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Od Belgii do domu szła mi jakiś niecały tydzień, też ogniwa były.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

docek01 pisze:Mam tracking zaczynający się od YT działa ale ślad po paczce urwał się w Belgii.

Typowe Gearbestowe BLVSy, których śledzenie było tylko do Belgii, a 7-14 dni później znajdowałem je w skrzynce na listy (pseudo-polecone).
ODPOWIEDZ