fenix tk35 wątpliwości czy to oryginał zdjęcia

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Pominąwszy uczciwe nieświadome, czy nieuczciwe świadome podejście sprzedającego do wystawianej aukcji (osobiście bliżej mi do tego drugiego), wiadomo, koledzy muszą się dogadać, w cztery oczy, czy raczej dwie klawiatury lub dwie słuchawki i nie ma już co dywagować. Jednego jestem prawie pewien, gdybym nie znał się na sprzęcie i zobaczył taka samą latarkę to opisałbym ją pełną nazwą, Fenix TK-35 a nie tylko model mając nadzieje, że się wyłgam jeśli mnie ktoś posądzi o oszustwo. Bo skoro się nie poruszam w temacie to skąd mogę wiedzieć, że są klony? :razz:
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Zbychur pisze: Bo skoro się nie poruszam w temacie to skąd mogę wiedzieć, że są klony? :razz:
Szukam forum o danej tematyce i się pytam. Ot takie np. swiatelka.pl. Słyszał ktoś o nich? :mrgreen:
Harryn

Post autor: Harryn »

Jeśli pozwolicie...
Zgodnie z posiadaną wiedzą, doświadczeniem życiowym oraz doświadczeniem mediatora proponuję:
- szanowni koledzy forumowicze wstrzymają się chwilowo z dalszymi komentarzami ; w zasadzie prawie wszystko w tej sprawie zostało powiedziane.
- strony jutro rozważą zdanie " Wojna wyniszcza obie strony". W prawie 90% przypadków sporów o "mało znaczące kwoty" strony dochodzą do wniosku - k..urczę, po co mi to było.
Warto wziąć pod uwagę fakt, iż niektórych kroków nie da się skutecznie cofnąć - zeznań, zainteresowania skarbówki, może policji, może prokuratury...
- strony pojutrze skontaktują się PRV (mail, telefon) celem osiągnięcia porozumienia. Ze swej strony proponuję wyjściowo mod latarki na koszt sprzedawcy.
Proszę pamiętajcie: ugodę da się zawrzeć wtedy, kiedy OBIE strony cokolwiek postąpią przy założeniu, że także OBIE dążą do tego samego celu. W krytycznych momentach proponuję odłożyć rozmowy na godzinę, dwie lub nawet dzień czy dwa. W rozmowie pojednawczej szanujcie się obaj; traktujcie przeciwnika tak jak sami chcielibyście być traktowani.
- trzeciego lub dowolnego kolejnego dnia dajcie znać jak Wam poszło. Nie musicie informować o szczegółach; wystarczy info o tym, że zawarliście ugodę.

Ze swej strony życzę pozytywnego wyniku ewentualnych rozmów.
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

I jak sytuacja w tej chwili ?
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości

Idę w stronę światła
Twigel

Post autor: Twigel »

Sytuacja wygląda tak, że po zakończeniu rozmowy sprzedający się nie odzywa ostatni meil jaki od niego otrzymałem to taki że musi się skontaktować ze swoim prawnikiem :)
Ostatnio zmieniony wtorek 22 sty 2013, 20:22 przez Twigel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Jak się nie odzywa, to robi akcje na przetrzymanie Ciebie.
Gdyby chciał zachować się przyzwoicie to już dawno dokonałby jakiejś propozycji .
Napewno ma swojego prawnika :mrgreen: , tak jak ja mam wehikuł czasu.

Co dalej zrobisz?
macgap90

Post autor: macgap90 »

Ja bym się nie śmiał Pan sprzedający na 100% ma prawnika, bo jak zawsze tak wystawia aukcje to musi mieć żeby samemu po sądach nie biegać. No i przecież będzie pozywał wszystkich którzy źle wyrażali się na temat jego aukcji i osoby.
pukpuk

Post autor: pukpuk »

Skwarek_Corp napisałeś że " ...... Latarka nigdzie nie posiada żadnego loga, nazwy firmy FENIX a więc nie jest to również podróbka jak sugerują poprzednicy .... "

Zapytaj swojego prawnika czy jeśli Firma Fenix ma swój model latarki objęty ochroną wzoru użytkowego w Polsce (nie wiem czy tak akurat jest) - m.in kształt, wymiary itp, to czy nie wprowadziłeś do obrotu towaru pochodzącego z przestępstwa?

Towar nie musi mieć oznaczeń żeby był podróbką, inne cechy produktu są tak samo ważne.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Rozpocznij spór na allegro, do tego zgłoś sprawę do allegro i męcz ich do skutku. Ja męczyłem w nieco innej sprawie allegro i mimo początkowej niechęci i olewnictwa gościowi zablokowali konto.
ILPT
Twigel

sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak, że moje wiadomości co sprzedającego są ignorowane, pewnie znowu przeprowadzka tylko ta dłuższa, bo trwa już tydzień.

i tu moje pytanie do krytykujących moje wcześniejsze pomysły, co byście teraz zrobili?
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Walnij negatywa to po pierwsze po drugie spór przez allegro
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Twigel

negatyw już dawno jest
a co mi da spór allegro?
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

Twigel pisze:a co mi da spór allegro?
Sprzedający sprzedał podróbę... masz całkiem spore szanse na zawieszenie mu konta ;)
Vigo

Post autor: Vigo »

Twigel, spór allegrowy od razu sobie daruj to tylko strata czasu bo to taka atrapa, która nikogo do niczego nie zobowiązuje, a sprzedający może taki spór najzwyczajniej olać, jak się nie dogadasz polubownie ze sprzedawcą to skorzystaj z POK w opcji: "Otrzymany przedmiot różni się od opisanego w ofercie, ma wady i/lub Sprzedający nie zgadza się na naprawę/wymianę itd."

A najlepiej najpierw skontaktuj się bezpośrednio z serwisem portalu i napisz im przez formularz kontaktowy, że otrzymałeś przedmiot nieoryginalny, bo to co kupiłeś nie jest żadnym TK35 i basta.

___
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

Vigo pisze:Twigel, spór allegrowy od razu sobie daruj to tylko strata czasu bo to taka atrapa, która nikogo do niczego nie zobowiązuje, a sprzedający może taki spór najzwyczajniej olać
Zobacz, ten pan http://allegro.pl/show_user.php?uid=6584629 tez myślał, że może olać a już wisi a to dopiero początek jego kłopotów ;)
ODPOWIEDZ