Latarka z biedronki - szperacz itp - ktoś widział ?
no ogólnokrajowa to jest, tylko nie w jednym terminie jeździ ciężarówka, zbiera i w jednej organizują wyprzedaż.
Po małej próbce stwierdzam, że w czarnych są najlepsze reflektory i najczęściej ciepłe diody, ale o słabszym binie.
Ktoś ma pomysł jak zamocować "-" do drivera z obudowy? Lutowanie do aluminium? Lutownica 75W pewnie nei wystarczy i chyba trzeba w jakiejś osłonie złapać kontakt?
Po małej próbce stwierdzam, że w czarnych są najlepsze reflektory i najczęściej ciepłe diody, ale o słabszym binie.
Ktoś ma pomysł jak zamocować "-" do drivera z obudowy? Lutowanie do aluminium? Lutownica 75W pewnie nei wystarczy i chyba trzeba w jakiejś osłonie złapać kontakt?
Od 26.09.2011 w Biedronce znów będą szperacze LED'owe:
LINK
LINK
XM-L ma blisko 4,5 raza większą powierzchnię chipa, niż obecnie produkowane XR-E (4mm2 kontra 0,9mm2). Stąd mimo znacznie lepszej ogólnej sprawności zasięg spada, bo znacznie trudniej jest skupić światło z tak dużej powierzchni. Masz za to więcej światła przy szerszej wiązce.
Aby wykorzystać w pełni potencjał XM-L musisz zasilać ją prądem nominalnym, czyli 3A.
Aby wykorzystać w pełni potencjał XM-L musisz zasilać ją prądem nominalnym, czyli 3A.
Thrower to nie wszystko - czasem trzeba światła blisko
XM-L T6 od Ledima na miedzianym starze zagościł i w mojej Biedronce.
Początkowo byłem zszokowany spadkiem zasięgu, więc szukałem nowego drivera. Zagościł KD7135 V2 3040 mA. Teraz to jest to. Driver ustawiony na 2 tryby med, hi i załączona pamięć ostatniego trybu.
Chciałem żeby wsadzić driver jak najbardziej fabrycznie, więc zrobiłem to tak:
- fabryczny driver po wyciągnięciu
- wyczyszczony z elementów
- odizolowany środek
- narzędzie do idealnie okrągłego zdjęcia metalizacji
- nowy driver na podłożu starego
Całość zasilania z pakietu równoległego 2x18650 niezabezpieczone. Na razie wersja testowa z przekładką izolacyjną z guzika od koszuli:
Początkowo byłem zszokowany spadkiem zasięgu, więc szukałem nowego drivera. Zagościł KD7135 V2 3040 mA. Teraz to jest to. Driver ustawiony na 2 tryby med, hi i załączona pamięć ostatniego trybu.
Chciałem żeby wsadzić driver jak najbardziej fabrycznie, więc zrobiłem to tak:
- fabryczny driver po wyciągnięciu
- wyczyszczony z elementów
- odizolowany środek
- narzędzie do idealnie okrągłego zdjęcia metalizacji
- nowy driver na podłożu starego
Całość zasilania z pakietu równoległego 2x18650 niezabezpieczone. Na razie wersja testowa z przekładką izolacyjną z guzika od koszuli: