FAkt, ja opisuje driver o ktorym mowa w temacie-tez w jetbeamie Lennina.
Drivery ktore maja ustawione stale napiecie wyjsciowe tak wlasnie powinny dzialac Pawle jak piszesz.
A to juz chyba nie zasluga driverka a charakterystyki diody...
To sie chyba pogubilem, o jakim driverku ze stalym napieciem wyjsciowym my tu mowimy?Ja pisalem o tym by Df ale on po prostu kluczuje PWMem napiecie zasilajace(li-ion)...?
to tak. Udało sie zdobyć reflektorek SMO do jeta. Pomiar luksów na 1m i przy świerzym lionku.
Porównuje do VB-16 która na moim mierniku wykazuje 6500luxów
Reflektor OP 5500luxów i na SMO 8500-9000luxów. Do magicznej granicy 10k już nie daleko i pamientajmy że to jest zasilane z jednej CRki
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁA
Lennin, jak zalezy Ci na przekroczeniu tej granicy to podeslij Jeta, moge Ci granice zabezp.pradowego przesunac bo masz ten wynik z 0,7A ! A nie pompowanych nie wiadomo jakimi pradami CREE Z bin ( bo to chyba ostatnia literka alfabetu?)
Hehe zawsze wolałem SMO od OP. Prąd mi odpowiada akusek starcza na długo Zabawa polega na tym żeby bez żyłowania diody i akusa dobić do 10k. Pozostała tylko szybka i pewnie sie uda. To bardziej dla zabawy... i sprawdzenia czy sie uda. Coś musze pewnemu dyżurnemu sceptykowi udowodnić Że prąd w i diode i jej bin to nie wszystko co ważne. Wkońcu dorobiłem sie światłomairki wieć sobie mierze co popadnie. Ciekawe że VB-16 na dwóch CRKach emituje dokladnie tyle co mierzył Tonio. Jak coś nabyłem na tyle doświadczenia (metodą prób i błędów) w latarkach że już chyba bym sobie poradził z wydłubaniem tego sterownika. Ucze sie na błedach BTW przelutowałem R2 WH spowrotem na Q5WC. Żelazko, wykałaczki, i troche pewna reka czynią cuda z CREE i PCB.
lennin pisze:przelutowałem R2 WH spowrotem na Q5WC.
o, i co, porownywales luksy swiezym nabytkiem?
Jak dostane jeszcze jednego takiego JET-a do przerobieniapostaram sie machnac szczegolowa instrukcje z fotkami jak wymienic w Jecie driverek...
tego nie dałem rady. Najpierw była przekladka a miernik mam od wczoraj chyba.... Nic straconego bedzie testmiarodajny, dwa identyczne sterownik i inna dioda tylko podpieta. jak dostane nowy moduł do deree zobaczymy na tym przykladzie ile bedzie wiecej miedzy Q5 WC a R2 WG potem zobaczymy ile daje dołzenie kolejnych 200mA do 1A w diode. Sam jestem ciekaw czy WARTO!