w tym temacie mogę pomóc jak cośCalineczka pisze:Przegadam z administracją temat i zaczynam szukać pewnego, dobrego serwera.
domena
Oj tam dajecie się zastraszać skarbówkom zusom i innym ******. Problemów jest najmniej kiedy nic się nikomu nie zgłasza, bo nawet mając szczere chęci, można się władować w niezłe bagno. Więc zwykły nr. konta do wpłat robi robotę
Statusy belki i kolory dla donatorów? Zbędne. Chyba że na wyraźne życzenie. Ja bym się wstydził być wyróżnionym z takiego powodu.
Jeśli tylko całość zostanie przepchana na jakiś normalny hosting (byle nie home czy nazwa, ale taki prawdziwy, większość oferuje np 14 dni na testowanie), forum przeportowane na jakieś phpbb3 (phpbb2 by przemo jest rozbudowane, ale to jeden z najbardziej wymagających skryptów) (konwersja bazy z automatu, wiadomo ręczne poprawki będą konieczne), to ja z miejsca dokładam swoją cegiełkę na funkcjonowanie tego forum.
Ponadto, może nie znam się jakoś specjalnie na php i zawsze korzystam z wtyczek i innych gotowców, to administrowałem kiedyś forum na phpbb2 by przemo i trochę modyfikacji się robiło, bardziej lub gorzej udanych. Gdybyście nie znaleźli nikogo kto by się tym zajął, to mogę się pomęczyć.
Po za tym moja propozycja jest taka (już o tym pisałem nie wiem czy na forum czy komuś z adminów na pw) żeby uaktywnić stronę portalu jako stronę główną, i zwyczajnie podpiąć pod nią jeden z działów, np "newsy", wtedy każdy nowy temat w tym dziale będzie pojawiał się na stronie głównej portalu jako news (trzeba wprowadzić wymóg dodawania obrazka do nowego tematu). Forum byłoby dostępne przez link w portalu, a strona główna byłaby po prostu atrakcyjna. Wiele osób robi ładne fotki latarek, można je za ich zgodą wykorzystać do stworzenia nagłówka/banneru portalu, kilka najlepszych nagłówków byłoby wyświetlane przez kod losujący plik w php, inny nagłówek za każdym odświeżeniem - fajna sprawa.
Statusy belki i kolory dla donatorów? Zbędne. Chyba że na wyraźne życzenie. Ja bym się wstydził być wyróżnionym z takiego powodu.
Jeśli tylko całość zostanie przepchana na jakiś normalny hosting (byle nie home czy nazwa, ale taki prawdziwy, większość oferuje np 14 dni na testowanie), forum przeportowane na jakieś phpbb3 (phpbb2 by przemo jest rozbudowane, ale to jeden z najbardziej wymagających skryptów) (konwersja bazy z automatu, wiadomo ręczne poprawki będą konieczne), to ja z miejsca dokładam swoją cegiełkę na funkcjonowanie tego forum.
Ponadto, może nie znam się jakoś specjalnie na php i zawsze korzystam z wtyczek i innych gotowców, to administrowałem kiedyś forum na phpbb2 by przemo i trochę modyfikacji się robiło, bardziej lub gorzej udanych. Gdybyście nie znaleźli nikogo kto by się tym zajął, to mogę się pomęczyć.
Po za tym moja propozycja jest taka (już o tym pisałem nie wiem czy na forum czy komuś z adminów na pw) żeby uaktywnić stronę portalu jako stronę główną, i zwyczajnie podpiąć pod nią jeden z działów, np "newsy", wtedy każdy nowy temat w tym dziale będzie pojawiał się na stronie głównej portalu jako news (trzeba wprowadzić wymóg dodawania obrazka do nowego tematu). Forum byłoby dostępne przez link w portalu, a strona główna byłaby po prostu atrakcyjna. Wiele osób robi ładne fotki latarek, można je za ich zgodą wykorzystać do stworzenia nagłówka/banneru portalu, kilka najlepszych nagłówków byłoby wyświetlane przez kod losujący plik w php, inny nagłówek za każdym odświeżeniem - fajna sprawa.
- lord_craven
Manekinem, ale po co te newsy, skoro forum nie zarabia na reklamach? No chyba, że ma zarabiać. Jakaś mała reklama mnie by nie przeszkadzała . Parę groszy też mogę dorzucić. Jeśli zostanie podjęta jakaś konkretna decyzja co do forum, to myślę, że nie będzie dużych problemów z finansowaniem. Tak myślę .
Witam
Pozdrawiam
No cóż, nie ma rzeczy uniwersalnej...cpt.Nemo pisze:I jeśli dobrze pamiętam to się z Tapatalkiem nie najlepiej dogaduje ?Manekinen pisze:(phpbb2 by przemo jest rozbudowane, ale to jeden z najbardziej wymagających skryptów)
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- Calineczka
- Kontakt:
Z mojej strony mogę zdradzić, że najprawdopodobniej w nocy z niedzieli na poniedziałek będę mógł coś najwięcej pomajstrować a przy okazji nie przeszkadzać aż tak bardzo w działaniu forum (zazwyczaj wtedy jest najmniejszy ruch). Wszelkie wieści będziemy się starali podawać na bieżąco tutaj lub ew na grupie FB > https://www.facebook.com/groups/305853529624321/
ElSor pisze:Wszelkie wieści będziemy się starali podawać na bieżąco tutaj lub ew na grupie FB > https://www.facebook.com/groups/305853529624321/
ElSor, czyli zakładasz, że coś pójdzie nie tak i tylko FB nam zostanie?
A inni, aspołeczni i obcy- sprawdźcie, bo może przeglądać ten profil na Facebooku da się bez zakładania swojego konta tam. Ale pewien nie jestem.
Byle nie "lub". Forum niech będzie podstawą. Rozpraszanie użytkowników na dwa miejsca to głupota. Zwłaszcza, że nie każdy jest cyfrowym ekshibicjonistą (bo w sumie FB to portal dla takich ludzi). Do alarmowych powiadomień i tak bardziej nadaje się twitter niż FB.
ps. bez konta na FB oglądać profilu się nie da
ps. bez konta na FB oglądać profilu się nie da