O fajnie, dzięki za link. Poszukam tego na pewno.pietros pisze:http://www.cx80.pl/nasze-produkty/smary ... etail.html
Ja używam takiego i świetnie spełnia swoje zadanie.
Czym smarować gwinty/oringi?
Niestety nic nie dostałem. W domu za to znalazłem wazelinę kosmetyczną ale jakoś mnie nie przekonuje żeby tym smarować akurat. Popatrzę jeszcze w jakichś samochodowych albo typowo z hydrauliką związanych. W każdym razie najważniejsze że wiem czego mam szukać. Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za szybką pomoc. Jak już zakonserwuję swoje "świecidło" to podzielę się wrażeniami jak pracuje po zabiegach kosmetycznych. Chociaż jestem typowym lajkonikiem w tym temacie.tnt_gt pisze:Albo kup jakikolwiek inny, który będzie na półce...
A jak kupisz z atestem PZH, to jeszcze będziesz mógł hydraulikę w domu smarować..., bo ma dopuszczenie do kontaktu z wodą pitną.
- smokuxx1987
Smar silikonowy do dostania w nast. sklepach:
- motoryzacyjne
- z częściami do maszyn rolniczych
- typowy GS z pierdołami
- różne markety budowlane typu majster mrówka klebberg.
CX80 chyba najlepszy bo jest dość gęsty.
Miałem kiedyś taki rzadki w tubce z harmonijką i nie byłem zadowolony bo miał tendencje do spływania w niepożądane miejsca.
- motoryzacyjne
- typowy GS z pierdołami
Miałem kiedyś taki rzadki w tubce z harmonijką i nie byłem zadowolony bo miał tendencje do spływania w niepożądane miejsca.
GS akurat mam koło tej hurtowni budowlanej, tam też nie było. Może będę miał okazję w castoramie się rozglądnąć. Poszukam na pewno tego CX'a.smokuxx1987 pisze:Smar silikonowy do dostania w nast. sklepach:
- motoryzacyjne
- typowy GS z pierdołami
Jeszcze takie pytanie mam odnośnie dozowania takich smarowideł. Ile tego dokładnie nałożyć żeby za dużo nie było? Bo albo szukać nie umiem albo przeoczyłem. Nigdzie w wyżej wymienionych tematach na to nie natrafiłem.
- smokuxx1987