Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Nooo ładnie ;)
Tylko pamiętaj, żeby do pieca pociągnąć oba kable, bo najwięcej zakłóceń powstaje w pętli masy.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
DNF

Post autor: DNF »

To trzeba będzie dokupic trochę miedzi..
Moja mama jest bardzo "zadowolona" z tego, co zamieszka w Jej Corsie :twisted:
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Liczydło Casio dobre i wygodne, całe liceum takiego używałem. Na studiach zostałem zmuszony do wymiany na 991ES głównie ze względu na l. zespolone i macierze
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

DNF pisze:Moja mama jest bardzo "zadowolona" z tego, co zamieszka w Jej Corsie :twisted:
Rany, chcesz mamie auto rozerwać :o
DNF

To jeszcze nie rozerwie :wink:
Kolega w Polo ma zamontowany wzmak Magnata chyba 170W RMS na kanał w mostku i sub Hertza 150W RMS.
To roznosi samochód :wink: Tylko, że przód ma bardzo słabo nagłośniony i bass zagłusza wszystko..
Pozdrawiam
DNF

EDIT Megabit, macierze umiem liczyc :wink: ale całeczki by się przydały..
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Też umiem, ale kolokwium zamiast 3 godzin trwa 1,5 więc nie można sobie pozwolić na marnowanie czasu ręcznymi obliczeniami :wink:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
No to ja też się "pochwalę", wzornik do zaginania końcówek elementów elektronicznych.

Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Fajny wynalazek :mrgreen: Gdzie takie coś bywa , na alledrogo nie widzę .
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
"u Edy"

Pozdrawiam
DNF

Świetny bajer! :D
karlosboy

Post autor: karlosboy »

Dzisiejszy nabytek.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kilka słów z 10 minutowych obserwacji.
Forma przesyłki, a dokładnie zabezpieczenie produktu- słabo! Latarka zawinięta w folie bąbelkową, już "dupka" jest obtarta i tyle.
Kupując latarkę SF Skyline I u oficjalnego przedstawiciela liczyłem na firmowe opakowanie, zapasową gumkę od przełącznika i oringi. Niby szczegóły, ale zdecydowanie na minus.
Anoda o ile można ją tak nazwać jest na 3 z minusem, szybko się uszkadza, nawet nie mam ochoty robić dodatkowych testów bo wiem jak wypadną. UF C8 którą przedwczoraj dostałem ma dużo lepszą powłokę :!:
Sterownik ciągnie z akusa 0,7A więc troszkę mało, nie jest to dla mnie zaskoczeniem czytając wcześniejsze opisy. Będzie trzeba to zmienić i tyle ;-)
Kolejny minus to brak piguły. Led osadzony jest na głowicy, sterownik wciśnięty z drugiej strony. Będzie lepsze odprowadzenie ciepła do całego body, szkoda że brak żeberkowania na body...
Dalej... LED, zgodnie z opisem selekcjonowany, szkoda tylko, że na obrzeżach soczewki metalowy element jest zaśniedziały, ciekawe gdzie leżał ...

Z plusów to dobry ref o długości 57mm, wszystkie części spasowane dobrze/bardzo dobrze. Gwinty na prawdę bardzo przyjemnie wykonane.
Na pewno jest to dobra baza pod modyfikacje. Star 21mm spokojnie osadzimy w głowicy.
Dodatkowo dokupiłem pasek, bardzo fajny, dobre mocowanie (kiedyś na forum był omawiany problem z mocowaniem) więc można zapożyczyć patent.

Jeśli będę ją modyfikował to założę nowy temat ;-)

to tyle po krótce :wink:
MikeKilo

Post autor: MikeKilo »

1. Nokia E63 - w końcu komórka, jaka mi w pełni pasuje i naprawdę dużo może :) Co ciekawe, z poziomu klawiatury można włączać flesza aparatu w tryb latarki - dość mocno rozpraszający led o naturalno-ciepłej barwie (coś jak Tank TK-701 na SSC), na oko kilkanaście lumenów toto ma i w pokoju/na schodach/przy otwierania auta wystarcza (ale i tak noszę zawsze TK-701 :D)
2. scyzoryk Wenger Master - poprzednik tego: http://allegro.pl/szwajcarski-scyzoryk- ... 97325.html o identycznym składzie narzędzi, płaskie typowe okładki ma. Bardzo fajna konstrukcja-krószy od typowych Victorinoxów, sensowny zestaw narzędzi, a do tego ostrze z blokadą.

A Nikona D90 gratuluję, sam mam D80kę i chcę zamiast 18-55 kupić 18-105vr. Przy całym szacunku dla canonierów, ale seria Dxx Nikona jest o pół klasy wyżej niż xxxD Canon-po prostu te firmy mają poszczególne serie zazębiające się poziomem. A to że aparat większy i cięższy, to moim zdaniem właśnie zaleta.
Pozdrawiam!

Obrazek
DNF

MikeKilo, gratuluję E63 :wink: Sam mam i bardzo sobie ją chwalę!
MikeKilo

Post autor: MikeKilo »

Dzięki :) Świetny telefon - może dużo, ale nie jest przy tym przebajerzony i przez to zawodny jak np. E52 (sporo znajomych ma i większość narzeka). Z ciekawości - jaką masz na niej nawigację wgraną? Bo do mnie dotarła już z Garminem, który pięknie śmiga :D
Pozdrawiam!

Obrazek
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

MikeKilo pisze:A to że aparat większy i cięższy, to moim zdaniem właśnie zaleta.
Taaak :)
Dlatego rok temu kupiłem K20D.
Prawdziwy SturmPanzerAparat :D
Zablokowany