Robią różne tak że klient ma wybór. Co to za rama? Wygląda na 19. Ostatnio grzebałem przy MTB zdaje się też lazaro, opony grubaśne, koła 29, rama 17 - wyglądał trochę śmiesznie i faktycznie miejsca w tej ramie to nie było, no ale kto broni kupić z większą ramą?Fluxor pisze:Teraz takie te ramy rowerowe robią, że nic się nie mieści.
Podziel się swoim smutkiem 2
Manekinen, Lazaro Core V3 z ramą 19" i kołami 29, opona 2.1. Większa rama byłaby znacznie za duża dla mnie.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Jakiś pechowy dzień wczoraj miałem.
Na fajrant rozwaliłem sobie frezem dłoń podczas czyszczenia osłony frezu (oczywiście maszyna była wyłączona) i nie jest to jakieś mocne rozcięcie ale w miejscu newralgicznym i co chwilę rana się otwiera.
Po powrocie do domu postanowiłem przyjrzeć się niedziałającym wentylatorom w aucie. Do tego celu zaciągnąłem zasilacz labo 30V 10A - oba wentylatory nie mają 1 biegu a na tym działającym pobierają po ~70W, choć zazwyczaj psuje się ten słabszy bieg (60W) i zostaje tylko mocniejszy (250W)*. Do tego postanowiłem posprawdzać inne usterki układu chłodzenia, których nie wykrywa komputer, bo działanie wentylatorów i tak jest dziwne. Daję się więc do wyciągnięcia wtyczki z czujnika temp - wyrwałem cały czujnik. Ok, mam nowy to go od razu podmienię, bo były nie do końca zgodne odczyty dla ECU i licznika. W międzyczasie zasilacz doładowywał aku - patrzę a na nim 12,4V i 0A - zasilacz padł Testuję nowy czujnik temp i odczyty rozjechane o 20 stopni No ale postanowiłem się przejechać kawałek - po chwili temperatura spada i pojawia się ikonka niskiego poziomu płynu - nowy czujnik wystrzeliło łącznie z oringiem a nie mam innego pasującego.
Jak na 1dzień to już chyba wyczerpałem limit pecha, więc biorę się za odkręcanie sterownika wentylatorów - oczywiście śruby kręcą się razem z nakrętkami, do których nie ma dojścia. Po tym już sobie darowałem dalsze grzebanie, bo wszystko czego dotknąłem ulegało destrukcji a chciałbym jeszcze tym autem pojeździć trochę i nie wydawać fortuny na nowe części (np nowy sterownik wentylatorów >900zł w ASO) zamienniki (o ile są dostępne dla mojej wersji) to ~200-250, używki do 150zł.
* info dla elektryków/elektroników - zasilacz 10A ustawiony był w trybie CC na maxa więc jakkolwiek uciągnął by wentylator 250W, zaiskrzyłoby podczas podpinania itp, szczególnie że na przewody na wyjściu z zasilacza założyłem kondensator bodajże 10.000uF. Zresztą testy omomierzem potwierdzają brak przejścia na 2gim biegu.
Także jutro do pracy jadę motorkiem i mam nadzieję na bezdeszczową pogodę i dostępność oringów w sklepie motoryzacyjnym.
Na fajrant rozwaliłem sobie frezem dłoń podczas czyszczenia osłony frezu (oczywiście maszyna była wyłączona) i nie jest to jakieś mocne rozcięcie ale w miejscu newralgicznym i co chwilę rana się otwiera.
Po powrocie do domu postanowiłem przyjrzeć się niedziałającym wentylatorom w aucie. Do tego celu zaciągnąłem zasilacz labo 30V 10A - oba wentylatory nie mają 1 biegu a na tym działającym pobierają po ~70W, choć zazwyczaj psuje się ten słabszy bieg (60W) i zostaje tylko mocniejszy (250W)*. Do tego postanowiłem posprawdzać inne usterki układu chłodzenia, których nie wykrywa komputer, bo działanie wentylatorów i tak jest dziwne. Daję się więc do wyciągnięcia wtyczki z czujnika temp - wyrwałem cały czujnik. Ok, mam nowy to go od razu podmienię, bo były nie do końca zgodne odczyty dla ECU i licznika. W międzyczasie zasilacz doładowywał aku - patrzę a na nim 12,4V i 0A - zasilacz padł Testuję nowy czujnik temp i odczyty rozjechane o 20 stopni No ale postanowiłem się przejechać kawałek - po chwili temperatura spada i pojawia się ikonka niskiego poziomu płynu - nowy czujnik wystrzeliło łącznie z oringiem a nie mam innego pasującego.
Jak na 1dzień to już chyba wyczerpałem limit pecha, więc biorę się za odkręcanie sterownika wentylatorów - oczywiście śruby kręcą się razem z nakrętkami, do których nie ma dojścia. Po tym już sobie darowałem dalsze grzebanie, bo wszystko czego dotknąłem ulegało destrukcji a chciałbym jeszcze tym autem pojeździć trochę i nie wydawać fortuny na nowe części (np nowy sterownik wentylatorów >900zł w ASO) zamienniki (o ile są dostępne dla mojej wersji) to ~200-250, używki do 150zł.
* info dla elektryków/elektroników - zasilacz 10A ustawiony był w trybie CC na maxa więc jakkolwiek uciągnął by wentylator 250W, zaiskrzyłoby podczas podpinania itp, szczególnie że na przewody na wyjściu z zasilacza założyłem kondensator bodajże 10.000uF. Zresztą testy omomierzem potwierdzają brak przejścia na 2gim biegu.
Także jutro do pracy jadę motorkiem i mam nadzieję na bezdeszczową pogodę i dostępność oringów w sklepie motoryzacyjnym.
Convoy L2, zamówiony 6. grudnia na BG przez Priority Air Mail, jak się dzisiaj okazało, znalazł się w oddziale DPD w ZG. Tymczasem, razem z moją inną ważną paczką leżą w wytrawiaczu: https://poscigi.pl/zielona-gora-ewakuacja-pracownikow-dpd-wyciek-nieznanej-substancji-z-przesylki-kurierskiej/
EDIT: W lokalnym radiu podali, że przesyłki wstrzymane. No i ktoś może nie dostać prezentu, jeżeli się nie pozbierają (i nie uległ uszkodzeniu)...
EDIT: W lokalnym radiu podali, że przesyłki wstrzymane. No i ktoś może nie dostać prezentu, jeżeli się nie pozbierają (i nie uległ uszkodzeniu)...
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
S2 XP-L HI 2.8A || BLF Q8 || Skilhunt H03 NW || Astrolux C8 XP-L HI 3B || KDLITKER C8.2 XHP35 HI NW || L6 XHP70 N2-3A || L2 XP-L HI V2-1A
Paczki szczęśliwie dotarły jeszcze tego samego dnia - wyjechały z terminala o 10:00 do doręczenia. Nie miały żadnych śladów podejrzanych substancji
S2+: XM-L2 U2-1B 2.1A || XM-L2 T6-4C 2.1A || (MOD) XP-E2 Red 1.4A || 365nm Nichia UV
Zepsuła się kolejna żarówka LED z IKEA. Jedna udało się wymienić na gwarancji ale ta już chyba po jest i na dodatek już ich nie produkują. Jedna dioda przestała świecić całkiem a reszta migała. Okazało się, że wszystkie popalone. Nie wiem jak to mogło migać w ogóle.
Jak chorować to zawsze w weekend. Dobrze się czułem aż w piątek o 17 łup i jakieś zatrucie pokarmowe czy inne ustrojstwo. Noc z życiorysu i kolejny dzień też.
Taki już prawie sześcio tygodniowy smutek. Miałem mały wypadek na motocyklu (poślizg na lodzie). Maszyna dostała "strzała" od przejeżdżającego auta i w wyniku uszkodzeń została przez ubezpieczyciela spisana na straty. Ja skończyłem z połamanym kciukiem i kilkoma pęknięciami palców. Do tego stłuczone plecy i ramię. Na szczęście pogoda za oknem bardziej dla motorowodniaków niż motocyklistów, więc nie boli aż tak bardzo niemożność powrotu na drogę. Na razie muszę doprowadzić siebie do stanu używalności, a później będę szukał nowych światełek wbudowanych w motocykl.
zed-art.co.uk
Re: Podziel się swoim smutkiem 2
Witam ponownie po dość długiej przerwie, jak niektórzy wiedzą miałem wypadek na rowerze wstawioną mam blaszkę tytanową no i ... znowu problemy z ręką - drętwieje, czasem niedowład, skurcze masakra. Miałem wracać do organizacji rajdów rowerowych, lecz niestety pozostaje mi tylko jazda po mieście rowerem
W sobotę chciałem wykorzystać ładną pogodę i rozpocząć sezon motocyklowy. Wrzuciłem aku do maszyny, i... nawet nie zagadał...
A przed zimą palił bez jakiegokolwiek problemu..
A przed zimą palił bez jakiegokolwiek problemu..
Witam
Wczoraj, po dwudziestu latach zamieszkiwania w akwarium, znalazłem rano martwego buszowca ostorpyskiego. Człowiek się zżył przez tyle lat...
Zasadniczo, to te ryby dożywają około 15 lat, więc nie było to niespodzianką, a jednak.
Pozdrawiam
Wczoraj, po dwudziestu latach zamieszkiwania w akwarium, znalazłem rano martwego buszowca ostorpyskiego. Człowiek się zżył przez tyle lat...
Zasadniczo, to te ryby dożywają około 15 lat, więc nie było to niespodzianką, a jednak.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.