Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

SF V3 nie jest taka cieńka podchodzi pod hi-max'a akurat nie mam pod ręką ale stanowczo są większe od Panasoniców
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
oskar

Post autor: oskar »

Dziś rano chcę jechać do pracy, okazuje się że nie mogę odblokować skrzyni biegów, zadzwoniłem do serwisu blokad skrzyni biegów, w południe przyjechał pracownik, blokada okazała sie sprawna a samo przełączanie begów blokował gołąb który wlazł pod silnik i owinął się wokół elementu który porusza sie przy zmianie biegów. Udało się rozebrać kolektor wlotowy powietrza i jakoś wydostać ptaka z pod silnika, masakra, jak kotlet schabowy, auto już jeżdzi ale zapłaciłem za to 100zł, niby mało ale dla mnie to niepotrzebna przygoda.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

A może Oskar tak miało być , abyś nie miał wypadku w tym czasie .
Mi szczur przegryzł kable pod maską auta -900 zeta naprawa
Ostatnio zmieniony czwartek 31 sty 2013, 18:25 przez ologda, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Post autor: wikrap1 »

Ja wczoraj przedwczoraj roztrzaskałem szybkę od tylnej lampki rowerowej. Zaklejone folią i taśmą. Wczoraj jednak zgubiłem pokrywę od battery packa. Lampka w baardzo złym stanie. Lampka mojego projektu po kilku miesiącach prawie bezawaryjnej pracy totalnie potrzaskana.

I jeszcze gumę dzisiaj złapałem :razz:
Ostatnio zmieniony czwartek 31 sty 2013, 18:23 przez wikrap1, łącznie zmieniany 1 raz.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Koledze w aucie, kuna przegryzła przewód chłodniczy, w normalnych warunkach płyn nie wyciekł, a podczas jazdy strumyczek tryskał na gorący silnik, odparowując natychmiast...
Kumel już chciał wymieniać uszczelkę pod głowicą, bo plamy z wycieku nie było widać, a płyn ubywał.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Muszę szukać nowego mieszkania bo aktualne idzie do sprzedaży przez właściciela.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
ProLight

Post autor: ProLight »

Fluxor ja sie już 4-5 miesiąc męcze żeby załatwić sprawy meldunkowe z wolnym mieszkaniem w kamienicy należącym do urzędu miasta, i nic ich ni rusza że to wolne stoi, straty przynosi, nikt się tym nie interesuje ale z przekory nikt nic na ręke nie pójdzie.
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Kupiłem ultrafire c8 na ebay...

oto co zastałem w środku:

http://i46.tinypic.com/10zvmsz.jpg

Link do aukcji na której zakupiłem latarkę:

http://www.ebay.com/itm/121048652262?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648
Ostatnio zmieniony niedziela 03 lut 2013, 15:46 przez maciex93, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
LightLover

Post autor: LightLover »

maciex93, może warto podać link do aukcji na której kupiłeś, aby uchronić innych przed zakupem podobnego bubla?
DNF

Post autor: DNF »

No za 10$ jak się nastawiałeś na miedzianą pigułę to ja nie wiem. Za taką cenę musiałeś brać pod uwagę dziurę pod diodą.
Awatar użytkownika
maciex93

Nie nastawiałem się na miedzianą pigułę, tylko na taką bez dziury, tym bardziej, ze to już trzecia C8 kupiona za podobną cenę. Pech to pech, wytoczę do niej wypełnienie na tokarce w szkole z mosiądzu albo aluminium i będzie gitara.
Reszta latarki jest ok, reflektor dobry, bez rysek czy palców, aluminiowy. Włącznik standardowy, sprężynkę już zmostkowałem. Będzie z tego dobra latarka ;)
Pozdrawiam.
DNF

Post autor: DNF »

Zmostkowanie sprężyny to nie wszystko. Jeśli jest badziewny włącznik sam w sobie, to nic lepszego nie zrobisz z niego.
Piguła lepsza z aluminium + pierścień mosiężny do montażu drivera.
adek19

Post autor: adek19 »

Witam,
też kupiłem jakiś czas temu C8 za $10.5, też z dziurą pod diodą chociaż nie aż taką :mrgreen: Na dzień dzisiejszy mam już pigułę wytoczoną z miedzi, czekam na driver i włączniki. Zobacze, może coś napisze na forum o przeróbce.
BALDER SE-2 || UltraFire C8 XM-L 2.8A ||
Awatar użytkownika
maciex93

Włącznik nie jest zły, przy 1A mam 17mV spadku na nim,a przy 2A 35mV.
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Sesja - nie ma czasu na nic. Mimo to postanowiłem stracić godzinkę na odbiór osobisty wylicytowanego Fultona w Militariach. Wbijam do sklepu i otrzymuje info, że lampka jest w magazynie i będzie dopiero jutro na sklepie. :-| A taką miałem dziś ochote w niej pogrzebać (zawsze przy megadozie nauki umysł robi mi się techniczny i mam ochote grzebać w czym popadnie).

Edyta;
No, to mi jeszcze SureFire LX2 po bardzo dobrej cenie przeszła koło nosa. :zly:
Zablokowany