Zdecydowałem się, niestety musiałem ją odesłać na gwarancję z powodu drobnej wady włącznika. Mam nadzieje że już jutro będzie w drodze powrotnej.
Ostatecznie moje tryby:
5% - 35% - 100% + ukryte (moon + 15% + 60%)
- 5% - moim zdaniem idealnie nadaje się na spokojną, miejską jazdę. Nie oślepiamy, a widzimy tyle ile trzeba.
- 35% - tu już latareczka wali z grubej rury, widać bardzo dużo, oślepia dość mocno
- 100% - Krótko mówiąc można oślepić i to na tyle mocno żeby wywołać agresję
Co do ukrytych to moona spokojnie można wykorzystać w nocy do przyświecenia pod nogi, ale na terenie który znamy (np. dom), 15% wali mocno i nie nadaje się na ścieżki rowerowe nocami. Co do 60% to świeci "na oko" niemal tak samo jak 100%, niby sporo oszczędniejszy tryb gdy chcemy dużo światła, ale w praktyce nie używam go wcale.
Dla mnie pieniądze które poszły na sprzęcik to tydzień wakacyjnej pracy, zakupu nie żałuję wcale.
Podsumowując gdybym teraz zamawiał to zrezygnowałbym z 60% w ukrytych, resztę zostawił tak jak jest.
Kupiłem także uchwyt LedLensera i muszę przyznać że jakościowo jest świetny, latareczka nawet na największych wybojach nie drży, trzyma światełko w 100% pewnie. Czy wart prawie 40zł? Nie wiem, ale nieco boję się go zostawiać na rowerze pod sklepem.