JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

Powiedzcie, co to za numery śledzenia z samymi cyframi (jedenaście cyfr)? Gdzieś na forum czytałem, że to chińska poczta, przesyłki rejestrowane tylko w Chinach, potem śledzenie się urywa? Tych niestety mam najwięcej. piciex, o te numery przesyłek mi chodziło.
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

alojzy pisze:
piciex pisze:Krzesiwa fajne, też zamawiałem. :mrgreen:
Pokażcie te krzesiwa?
http://en.jd.com/product/TOMOUNT-8mm-Su ... 03862.html

JacaGlaca, te numery co na 700... się zaczynały? Takich miałem też sporo- wszystkie doszły (do skrzynki na listy).
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

piciex, tak, te zaczynające się na 700, 333, 015... Aha, to świetnie, od razu jestem spokojniejszy :)

A ile tak na oko szły do Ciebie?
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
Awatar użytkownika
piciex

7-14 dni. Wszystkie z tech_ubuy/banggood. Ale ja miałem tylko te 700xxx.
wujek_red

Post autor: wujek_red »

do mnie idą te krzesiwa http://en.jd.com/product/703932.html są długie, grubawe i mają prostą rączkę. x2 w normalnej cenie. z dobrym funkcjonalnym skrobakiem.
hoka

Post autor: hoka »

Krzesiwa są ok ale ten skrobak... daleko mu do ideału ;)
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

ZTE Grand S291 za $87.99. Jak za fona z S801 na pokładzie i 2GB RAM to chyba niezła cena.
http://en.jd.com/product/874978.html
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
piciex

Zależy, którą stroną skrobiesz. U mnie z jednej strony jest zaokrąglony, a na drugiej krawędzi ma zadzior i szarpie aż się iskry sypią. :mrgreen:
Kafar

Post autor: Kafar »

Co do krzesiw to ja zamówiłem takie.
(znowu jest promocja, wczoraj kosztowały 19.99$)

Uchwyt jakiś sobie dorobię, a skrobać najlepiej nożem ;)
Sanrenmu bez przeróbek jest idealny, a Morę można łatwo przerobić (wystarczy grubym pilnikiem trochę pomachać) i też świetnie zdziera.

Ps. pamiętajcie, żeby nie skrobać od samej góry do dołu, tylko jak najniżej...wtedy krzesiwo starczy na dłużej (wymaga trochę wprawy, ale da się;) )
Awatar użytkownika
piciex

Kafar pisze:Ps. pamiętajcie, żeby nie skrobać od samej góry do dołu, tylko jak najniżej...wtedy krzesiwo starczy na dłużej (wymaga trochę wprawy, ale da się;) )
Myślę, że większość z nas zamówiła je jako wodotrysk Beara Gryllsa i ognisk nie będziemy tym rozpalać. ;-)
wujek_red

Post autor: wujek_red »

Kafar - dobry zakup.

mnie służą na wypadach do kuchenki i ognisk. zamiennie z zapalniczką. aby starczyło na dłużej trzeba je obracać aby nie zdzierać tylko jednej lub dwóch stron. te wszystkie szerokie rączki mają tę wadę, że trudniej o to zadbać. mniejsze i bardziej okrągławe rączki świetnie się w tym spisują. przytwierdzone taśmą do morki krzesiwo z blaszką aby nie musieć później czyścić noża mimo przystosowania jej do skrobania krzesiwa. wygoda ;)
Kafar

Post autor: Kafar »

piciex pisze:
Kafar pisze:Ps. pamiętajcie, żeby nie skrobać od samej góry do dołu, tylko jak najniżej...wtedy krzesiwo starczy na dłużej (wymaga trochę wprawy, ale da się;) )
Myślę, że większość z nas zamówiła je jako wodotrysk Beara Gryllsa i ognisk nie będziemy tym rozpalać. ;-)
Może i tak, ale nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać ;-)
Tak jak i latarka z zasięgiem 1km :hyhy:
Awatar użytkownika
piciex

Dokładnie. :mrgreen:
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Kanghoy pisze:
rafalzaq pisze:Przyszły dwie nierejestrowane paczki od tech_ubuy. Szły tyle samo co rejestrowane, więc sprawnie to poszło. W paczkach był zasilacz do pasków ledowych 5 A oraz miracast. Zasilacza jeszcze nie testowałem, a miracast działa bez problemów. Ma dwa tryby działania: miracast i DLNA. W pierwszym trybie na ekranie wyświetlana jest kopia obrazu telefonu. W drugim działa jest normalny odbiornik DLNA czyli odtwarza udostępnione mu zdjęcia, filmy, pliki dźwiękowe. W drugim trybie można się do niego bezpośrednio podłączyć po wifi albo samo urządzenie podpiąć do istniejącej sieci wifi. Niestety nie łączy się z sieciami, które mają ukryty SSID. Na razie jestem zadowolony z zakupu. Tym bardziej że to jeden z tańszych odbiorników.
Do Miracast/chromecast nie trzeba miec 5Ghz Wifi, żeby to sensownie chodziło przy przesyłaniu sygnałów wysokiej jakości?
Wychodzi na to że to urządzenie wyświetla tylko obraz 720p. Choć we wszystkich sklepach jest napisane, że obsługuje 1080p. Może gdzieś się to włącza, ale nie widzę nigdzie tego. W samych opcjach mogę jedynie zmienić hasło do wifi, połączyć się z jakąś siecią oraz zmienić język z angielskiego na chiński.
Filmy, zdjęcia itp. działają płynnie. Jak włączyłem grę gdzie szybko zmienia się obraz to co kilka sekund się zacinało. Pytanie z jakiego powodu się to zacinało. Słabe wifi w urządzeniu czy może zmiana rozdzielczości obrazu tak zmula? Pewnie te droższe wersje będą lepiej działały.

Dzisiaj przyszła paczka z tym endoskopem na USB. Na razie robi największe wrażenie z tych wszystkich paczek jakie dostałem. Podpina się to do komputera i od razu sterowniki są zainstalowane. Na dołączonej płycie są jakieś dwie aplikacje, na których można wyświetlać obraz. Nie wiem w sumie po co jest ta druga. Obraz ma rozdzielczość 640x480.
Na wtyczce USB jest potencjometr (podobny jak w słuchawkach do regulowania głośności), który reguluje jasność diod. Do zestawu dołączone są dwa małe uchwyty. Jeden zakończony haczykiem, a drugi magnesem. Jest też przykręcana końcówka z lustrem pozwalającym oglądać prostopadły do kamery. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że można kamerę podłączyć do telefony przez kabel OTG i wyświetlać obraz w jakiejś aplikacji. Da się normalnie nagrywać filmy i robić zdjęcia jak we wbudowanym aparacie. Dodatkowo są opcje obracania obrazu oraz lustrzanego odbicia.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

A czy "łaziłeś" tym już po jakichś rurach? Sprawdza się jakoś ten kabel? Ostrość dobrze ustawiona, że cokolwiek widać? Nigdy nie miałem tego w ręku ale na dniach pewnie się to zmieni :D To że rozdziałka VGA i standardowy tryb przechwytywania to wcale mnie nie dziwi :)
ODPOWIEDZ