Co sobie ostatnio kupiliście 2

....nie pasujące gdzie indziej...
GanzConrad

Post autor: GanzConrad »

Mociumpel pisze:kasa bierze się ze ściany, woda z kranu a zakupy z paczkomatu.
a mleko z kartonu ;-)
Z drugiej strony nie ma co generalizować. Jest kupa młodych, którzy chcą zdobyć rynek własną solidnością i dobrą jakością usługi w przyzwoitej cenie, więc może zmieniły się proporcje i idzie to w niewłaściwym kierunku, ale jest też nadzieja.
cobra427 pisze:co kilka słuchanych utworów reklamę
czyli tak jak w większości stacji internetowych. Trzeba się trochę naszukać, ale jeszcze można znaleźć w miarę normalne.
Zrobił nam się wątek starych ramoli ;-)
Awatar użytkownika
MIXTERek

Post autor: MIXTERek »

Obrazek
Włąśnie zamówiłem... Jeszcze są dostepne pod link kupon: DZHT04 za około 15zł
Awatar użytkownika
MIXTERek

jest jeszcze dostępna Nitecore TINI SS Stainless Steel za 19.99$ z link z kodem GBLEDTINISS
Awatar użytkownika
MIXTERek

Obrazek
Dotarła dzisiaj na XHP50 :)
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Nowe "buty" do "komarka". :razz: Mam nadzieję, że będą dobre, bo tanie nie były. :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
Goferjw

Post autor: Goferjw »

Miśki ?
Ostatnio używane
S41, EC03, H03
Awatar użytkownika
pietros

Dokładnie tak. Road 5. Zobaczymy ile to warte, opinie mają dosyć dobre, do mojej turystycznej jazdy powinny być więcej niż wystarczające. Po przesiadce z siedmioletnich battlaxów bt56 nazywanych przez niektórych wyrobem oponopodobnym, przeskok powinien być spory.
Awatar użytkownika
Goferjw

Post autor: Goferjw »

No ja skazany jestem na PR 4 GT, "piątek" nie ma w specyfikacji GT do ciężkich turystyków.
Ponoć są baaardzoooo dobre a po przesiadce ze starych gum to będziesz miał wrażenie, że jedziesz na kleju.
Według pewnego powiedzonka "będziesz Pan zadowolony" :mrgreen:
Ostatnio używane
S41, EC03, H03
Awatar użytkownika
pietros

Aż zdziwiłem kiedy pierwszy raz wziąłem je do ręki, miękkie prawie jak plastelina.
Teraz jeszcze muszę znaleźć jakiś zakład, który zrobi mi to z wyważaniem dynamicznym, o to trochę ciężko w okolicy.
A stara przednia opona prezentuje się tak:
Obrazek
Niby gumy jeszcze trochę jest, ale pojawiają się już spore pęknięcia, no jest już twarda.
fazi

Post autor: fazi »

Na co byś nie zmienił, będziesz zadowolony, ja też wywaliłem pięcioletnie kapcie mimo, że miały jeszcze dużo mięsa. Często na zakrętach uciekał mi tył przy lekkim odwinięciu mimo, że kobyłka niezbyt mocna. Obecnie kończą żywot u mnie Pirelli diablo strada i w planie są te same lub Pirelli angel.

Pzdr
Awatar użytkownika
pietros

Oponki już zmienione, dzisiaj przejechałem się kawałek i mimo poniżej 10 stopni na dworze, to jechało się naprawdę bardzo pewnie. Różnica jest bardzo duża, nie żałuję ani jednej wydanej złotówki.

Obrazek

:ok:

P.S. Przy okazji na tylnej oponie możecie zobaczyć jazdę początkującego niedoświadczonego "miszcza prostej" :razz:

Jako ciekawostka, na zdjęciu, na nowej tylnej oponie wyraźnie widać granicę między mieszanką twardą a miękką.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

W związku z rozbudową systemu alarmowego w piwnicy zakupiłem zestaw TP-Link TL-WPA4220 KIT PowerLine LAN+WiFi 500Mb/s (2 szt). Podłączyłem do prądu i działa. Dodatkowo od razu ma nadajnik WiFi. Na telefonie po WiFi wyciągam 52/20 Mbps przesyłane po linii elektrycznej z mieszkania 2 piętra wyżej. Przy okazji przykręciłem do ściany skrzynkę elektryczną z wyposażeniem, której na szczęście nie ukradli podczas włamania.

Obrazek
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Fluxor, czy oba transmitery muszą być na tej samej fazie? I czy u Ciebie są?

Pzdr.,
M.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

W instrukcji nie znalazłem jasno napisane, że muszą być na jednej fazie. Czy ja mam na jednej fazie tego nie wiem, w obrębie mieszkania raczej tak bo sam dokładałem gniazdka do instalacji ale do piwnicy miałem już poprowadzony kabel przez elektryka. Można znaleźć także opinie, że musi działać bo wszystkie fazy spotykają się w liczniku. Jeśli nie działa ze względu na różne fazy to już wymyślili - łącznik fazowy Powerline. Kupiłem o kilkanaście złoty drożej w lokalnym sklepie x-kom niż przez internet bo gdybym nie był zadowolony i by nie działało to można zwrócić do dwóch wygodni.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Dziękuję za informacje.

Pzdr.
M.
ODPOWIEDZ