HID w aucie

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Witam, posiadam od roku hidy - made in China, posiadam je w punto 2 z soczewkami, zatrzymywany byłem do kontroli przez policję kilka razy i nigdy nikt nie zorientował się że to hidy. Zdarzyło się tak iż stałem przy wozie policyjnym podczas kontroli, drugi policjant natomiast wyłapywał z tłumu następnych klientów, policjant który mnie kontrolował krzyknął do drugiego że zatrzymaj tego z hidami. Oczywiście delikwent miał zwykłe reflektory a lampy o kolorze chyba 9000 kelvinów, do mnie natomiast nic nie mieli, ot taka zwykła kontrola, czy gaśnica jest i takie tam, oczywiście zapobiegawczo stanąłem za wozem policji co by przy odjeżdżaniu nie narobić sobie problemu. Moje światła mają temp. 4300 kelv. i świecą nie jednokrotnie cieplej od co nie których wspaniałych żarówek halogenowych, zawsze dbam o to by na drodze było widać linię odcięcia świateł, szczególnie lewa lampa powinna być sporo obniżona. Nigdy mi się nie zdarzyło by ktoś mi błysnął że oślepiam, z tego co słyszałem to automatyczne poziomowanie dział świateł działa tylko w momencie gdy samochód odpalamy, czujniki mierzą odchylenie wozu od pionu i koryguje położenie świateł, dalej system już nie pracuje, tak bynajmniej ma mój znajomy w swoim Audi. Z tego wynika że nie wszystkie fabryczne samochody wyposażone w xenony mają aktywny system poziomowania świateł a jedne jak i drugie uzyskują homologację. Niezaprzeczalnie mamy plagę Chińskich xenonów pakowanych w zwykłe reflektory, 90% kierowców takich wozów nie dba o ich ustawienie, im bardziej dają po oczach tym większy wypas, faktycznie stwarzają zagrożenie. Idąc jednak tokiem myślenia tych " oburzonych " jeszcze większe i częstsze zagrożenie występuje na rondach, 80% kierowców nie wie jak się na nich prawidłowo poruszać, potrafią wjechać na wewnętrzny pas a zjechać zewnętrznym ścinając go bezpośrednio przed opuszczaniem ronda, nie sygnalizują kierunkiem, nie zwracają uwagi na pasy, jak są oznaczone i myślą iż zawsze kierowca jadący zewnętrznym pasem ma pierwszeństwo, według mnie to jest większy problem i może niech policja równie ochoczo weźmie się za takich tępych łbów jak i upierdliwych xenonowców. Niedługo jadę do Arka, będzie test ogólnopolski, jak mnie chwycą to trzeba będzie się po dowód pofatygować.
Sama ustawa o xenonach jest poroniona, wystarczy ogólny przepis iż światła mają być tak ustawione by nie raziły przejeżdżających z naprzeciwka, zwykła żarówka potrafi też mocno dopiec więc sprawia takie samo niebezpieczeństwo co hid, niech łapią wszystkich a nie uczulają się tylko i wyłącznie na xenony. To tak jak by powiedzieć że walec zabił bardziej przechodnia niż samochód, tu i tu mamy trupa i tyle.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

mi raz mrugał jden pare razy, też mu odmrugiwałem :mrgreen: , tyle że jak jechałem rowerem i to drogą rowerową, tyle że poza miastem. Winowajcą nie był rowerowy HID a Trustfire P7 2x18650 :twisted:
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Ha mi tez samochody mrugaja jak ide chodnikiem i swiece UltraFire U4-MCU Cree Q5-WC 3-Mode 230-Lumen LED Versatile Flashlight. Ostatnio jezdzilem po polnych i swiecilem przez okno to ludzie w oknach stali i patrzyli co sie dzieje.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
DNF

Post autor: DNF »

Haha, dobre to jest jak ludzie nie wiedza co sie dzieje i widza tylko daleki waski snop swiatla. Dobre sa ich miny zwlaszcza wtedy jak chodze z HIDem :twisted:
Pozdrawiam
DNF
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Cali, wyrazy współczucia :(

Łatwiej dowalić kobiecie niż złapać jakiegoś przestępcę. A statystyka rośnie.

I tyle w temacie.

Pozdrawiam
Marcin S.
Awatar użytkownika
Umberto
Kontakt:

Post autor: Umberto »

"Jeśli ktoś Kalemu zabrać krowy (...) to jest zły uczynek (...). Dobry, to jak Kali zabrać komu krowy".

Tak można streścić polemikę w tym poście...
ja też mam swoją lampke:)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Umberto pisze:"Jeśli ktoś Kalemu zabrać krowy (...) to jest zły uczynek (...). Dobry, to jak Kali zabrać komu krowy".

...i zapewne w 99% innych polemik.
Przed Kalim mówiono, że każdy kij ma dwa końce :razz:
Awatar użytkownika
Umberto
Kontakt:

Post autor: Umberto »

Calineczka pisze:
Umberto pisze:"Jeśli ktoś Kalemu zabrać krowy (...) to jest zły uczynek (...). Dobry, to jak Kali zabrać komu krowy".

...i zapewne w 99% innych polemik.
Przed Kalim mówiono, że każdy kij ma dwa końce :razz:
no niby ta.... :lol:
ja też mam swoją lampke:)
ODPOWIEDZ