Ponieważ jest to mój pierwszy post: witam szanowne grono
Niedawno nabyłem wyżej wymieniany wynalazek, pt. szperacz z Biedronki, gdyż kusił ceną promocyjną w świeżo wyremontowanym sklepie, za 19,99 PLN. Szczególnie już za samą cenę - daje radę, pozytywnie byłem też zaskoczony samą światłością i nawet wykonaniem, gdyż przed rozcięciem blistra miałem pewne wątpliwości związane jakością. Nie mam za bardzo czasu na modyfikowanie jej w tak hardkorowe sposoby, o jakich tutaj czytam
![;] ;]](./images/smilies/krzywy.gif)
Bo świeci wystarczająco dobrze jak na moje potrzeby. Jedyne co zmieniłem to dwie załączone no-name baterie D na cztery Eneloopy AA, po dwie w adapterze na wielkość D.
Ale do rzeczy: pomijając jakość aluminium, które mógłbym pewnie przeciąć wysłużonym Mini Magiem, to najbardziej porażkowa, jeśli o obudowę chodzi, jest szybka z plastiku, która mimo delikatnego obchodzenia się ze sprzętem - widać, że szybko złapie rysy. A skoro szanowne grono przeprowadziło już niejedną wiwisekcję tego potwora - mam pytanie o to czy szybka: a) posiada jakikolwiek oring, b) jaka jest jej średnica i grubość, c) co jeśli nowa szybka będzie, powiedzmy, grubsza - chodzi mi o spasowanie głowicy, przesunięcie reflektora itp. Na koniec: Kai lub DX i podobne czy szklarz lub zegarmistrz? A może optyk?
Pozdrower.