Romisen RC-G2 dobra baza do modyfikacji różnych.
- Calineczka
- Kontakt:
A skąd kolega wie że mają tragiczny kolor? BTW to jest selekcja barwowa na tint WD więc nie wiem skąd takie wnioski...igi pisze:Tylko te q5 mają tragiczny kolor . Ja teraz kupuję tylko r2 z dx - dużo przyjemniejsza barwa , no ale z kolei trzeba się trochę pilnikiem poznęcać nad starem.
Sometimes darkness can show you the light
W końcu znalazłem chwilę czasu żeby zamontować 7882 w RC-G2 .
Obyło się bez piłowania czegokolwiek. Uciąłem troszkę cycka i sprężynkę w włączniku, polakierowałem driver, żeby w niepotrzebnych miejscach nie stykał się z obudową. Wsadziłem także "tulejkę" alu do dupki, bo przy mocniejszym skręceniu latarka gasła. Dioda pozostała bez zmian. Zasilana jest oczywiście z LI-Jona i ma niezły wygar jak na takie małe świecidełko. Za chwilę zmierzę ile ma luxów z 1m, jeszcze się akus ładuje .
ED: Wyszło jakieś 6700lux/m, jak na standardową diodę chyba wporzo .
Obyło się bez piłowania czegokolwiek. Uciąłem troszkę cycka i sprężynkę w włączniku, polakierowałem driver, żeby w niepotrzebnych miejscach nie stykał się z obudową. Wsadziłem także "tulejkę" alu do dupki, bo przy mocniejszym skręceniu latarka gasła. Dioda pozostała bez zmian. Zasilana jest oczywiście z LI-Jona i ma niezły wygar jak na takie małe świecidełko. Za chwilę zmierzę ile ma luxów z 1m, jeszcze się akus ładuje .
ED: Wyszło jakieś 6700lux/m, jak na standardową diodę chyba wporzo .
Nie bierz tego do siebie nie doczytałem że q5 jest od Ciebie .Bocian pisze:A skąd kolega wie że mają tragiczny kolor? BTW to jest selekcja barwowa na tint WD więc nie wiem skąd takie wnioski...igi pisze:Tylko te q5 mają tragiczny kolor . Ja teraz kupuję tylko r2 z dx - dużo przyjemniejsza barwa , no ale z kolei trzeba się trochę pilnikiem poznęcać nad starem.
Chodziło mi bardziej o q5 z DX, zamówiłem już tam kilka razy i wszystkie świecą z lekko niebieskawo różowo fioletową poświatą.
Niestety ostatnie r2 jakie dostałem jest pod tym względem podobne .
Nie wytrzymałem pojechałem drugi raz na pocztę. Godzina piłowania modułu podmianka diody(z XR-C bin nieznany na XR-E Q5 WH) przyklejonej na silikono-termo coś, driver 7880 na kanapkę. Wszystko się pięknie skręca tylko niesmak pozostaje bo już ala anodyzacja słaba w wersji srebrno-błękitnej. Widać cienie i jakoś tak dziwnie wygląda. Jednak jak na OP i jedno AA teraz sieci zacnie To już pozytywny akcent tego ciężkiego dnia dla mnie.
Zmierzyłem prądy z wyłącznikiem i bez. Ogniwo częściowo rozładowane więc jest to tylko w celach porównawczych. Tryb HIGH 1.6 i 2.8A. Kolejny wyłaczniko rezystor sie trafił
Zmierzyłem prądy z wyłącznikiem i bez. Ogniwo częściowo rozładowane więc jest to tylko w celach porównawczych. Tryb HIGH 1.6 i 2.8A. Kolejny wyłaczniko rezystor sie trafił
No właśnie. Mnie również trapi temat wyłączników. Ta chińszczyzna faktycznie jest paskudna. Może ktoś z Was trafił na sprzedaż wysyłkową wyłacznika dobrej jakości, który nada się do latarek z DX. Jakiś sklep internetowy z podzespołami elektronicznymi, czy cus?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Wreszcie i ja awansowałem na wyższy poziom Światełkowca - zmodowałem RC-G2!
Właściwie, to poprzestałem na rozebraniu i wydłubaniu starego drivera (a fuj! ) i osadzeniu 7880 (dołożyłem też sporo pasty gdzie się dało). Zdecydowałem się trochę(?) oszlifować go i wcisnąć w należne mu miejsce! Miałem sporo obaw, czy masa będzie prawidłowo do wszystkiego dochodziła. Na szczęście wszystko działa, jak należy! Dioda pozostała ta sama, bo latareczka od razu poszła do kumpla, a nie chciałem powiększać kosztów.
Za to latarka (wersja gray - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3609 ) bardzo spodobała się mojej ... córce! Dla niej, to muszę jakiegoś wypasa zmajstrować i zasilić czymś porządnym!
Właściwie, to poprzestałem na rozebraniu i wydłubaniu starego drivera (a fuj! ) i osadzeniu 7880 (dołożyłem też sporo pasty gdzie się dało). Zdecydowałem się trochę(?) oszlifować go i wcisnąć w należne mu miejsce! Miałem sporo obaw, czy masa będzie prawidłowo do wszystkiego dochodziła. Na szczęście wszystko działa, jak należy! Dioda pozostała ta sama, bo latareczka od razu poszła do kumpla, a nie chciałem powiększać kosztów.
Za to latarka (wersja gray - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3609 ) bardzo spodobała się mojej ... córce! Dla niej, to muszę jakiegoś wypasa zmajstrować i zasilić czymś porządnym!
Dubito ergo sum!