Smartfon do 1500zł
Mój miernik USB z wyświetlaczem oledowym (kiedyś się nim tu chwaliłem) bez problemu zmierzył 9 V. Problem zaczyna się gdy całkowita moc przekracza 9.99 W bo wtedy ucina pierwszą cyfrę. Nie sądziłem, że kupiłem taki dobry sprzęt.
Problemem USB typu C jest jeszcze zbyt mała popularność. Jest coraz więcej nowych telefonów z tym złączem, więc to powoli się będzie zmieniać. Nie zauważyłem tego trendu w przypadku innych urządzeń. Ja sam jeszcze nie mam żadnego urządzenia z USB typu C. Na razie kupiłem taki kabel http://www.banggood.com/BlitzWolf-2_1A- ... 98319.html Zobaczymy czy faktycznie jest taki dwustronny jak C.
W moim zenfonie też mam wifi cały czas włączone. Jak sprawdzam statystyki zużycia baterii gdy jest już rozładowana to wifi ma 1-2 %. Przy normalnym używaniu (trochę rozmów i smsów, bez gier i innych zjadaczy baterii) telefon trzyma kilka dni. I tak w tym podsumowaniu zużycia większość zabiera System Android bo w Androidzie 5 coś zepsuli.
Zamówiłem mibanda w banggoodzie. Liczę że bluetooth będzie podobnie zużywał baterię jak wifi.
Problemem USB typu C jest jeszcze zbyt mała popularność. Jest coraz więcej nowych telefonów z tym złączem, więc to powoli się będzie zmieniać. Nie zauważyłem tego trendu w przypadku innych urządzeń. Ja sam jeszcze nie mam żadnego urządzenia z USB typu C. Na razie kupiłem taki kabel http://www.banggood.com/BlitzWolf-2_1A- ... 98319.html Zobaczymy czy faktycznie jest taki dwustronny jak C.
W moim zenfonie też mam wifi cały czas włączone. Jak sprawdzam statystyki zużycia baterii gdy jest już rozładowana to wifi ma 1-2 %. Przy normalnym używaniu (trochę rozmów i smsów, bez gier i innych zjadaczy baterii) telefon trzyma kilka dni. I tak w tym podsumowaniu zużycia większość zabiera System Android bo w Androidzie 5 coś zepsuli.
Zamówiłem mibanda w banggoodzie. Liczę że bluetooth będzie podobnie zużywał baterię jak wifi.
No w końcu zaczęli to sprzedawać. Ze dwa miesiące było w preorderze.rafalzaq pisze:Na razie kupiłem taki kabel http://www.banggood.com/B...0-p-998319.html Zobaczymy czy faktycznie jest taki dwustronny jak C.
Wsadziłem MIUI PL, z drobnymi komplikacjami ale w sumie to nie było źle. Instrukcja nic nie mówi że telefon może się "zawieszać" na 10 minut podczas aktualizacji, nie informując o tym w żaden sposób.
Jeszcze z bajerów które odkryłem. Telefon ma dotykalskie brzegi obudowy, dotykiem można robić zdjęcia lub cofać się w menu/przeglądarce, ale w ogóle to nie działa jak już się trzyma na tym brzegu inne paluchy, a jak tu inaczej trzymać telefon? Na przyssawce? Hehe. Podobają mi się opcje oszczędzania baterii i jej profile, można sobie ustawić profil oszczędny (bez wifi, 3g, itd) dla konkretnych warunków, np gdy poziom baterii spadnie poniżej 30% i w godzinach 23-6 rano. Są w tym jeszcze takie rzeczy jak automatycznie zabijanie niepotrzebnych procesów itd, powinno to trochę wydłużyć czas życia. A teraz jeszcze odkryłem jak działa rozpoznawanie twarzy w aparacie... telefon określa płeć i wiek osób w kadrze. Muszę się w końcu ogolić bo dodał mi kilka wiosen
Ja kupiłem takie coś do USB C: http://en.jd.com/product/USB-3-1-Type-C ... 26254.html
O, fajny zapychacz na JD, było się chwalić też bym wziął Muszę jeszcze sobie sprawić jakiś USB C OTG. Tak w ogóle to miałem dzisiaj nieprzyjemne budzenie, bo się okazało że soft 5.12.3 z 4 grudnia który wczoraj zainstalowałem miał skopany budzik którego nie mogłem rano wyłączyć Ale fajnie że jest szybka reakcja twórców, właśnie wrzuciłem 5.12.4 w którym to poprawiono. Aktualizacja przebiega bezproblemowo i szybko. W menu z narzędzami jest apka do aktualizacji, wystarczy wskazać plik ZIP i za 10 minut nowy soft jest gotowy do użycia
Manekinen pisze:O, fajny zapychacz na JD, było się chwalić też bym wziął
Chwaliłem, nie doczytałeś.
Taki sam kupiłem kiedyś na Ali z microUSB na lightning. Pierwszy wytrzymał trzy ładowania i się posypał, drugie podejście było bardziej udane bo sprawdza się do dziś. Tego na USBC nie mam jak sprawdzić, bo jeszcze nie mam nic na C, ale wygląda solidniej niż te z Ali. Przydatna rzecz, bo można wrzucić do portfela razem z monetami i zawsze jest pod ręką.
Myślę że po 10 dniach mogę coś napisać o telefonie. Nie sprawia żadnych, najmniejszych kłopotów. Przeglądanie internetu miodzio, chodzi jak błyskawica, nawet nie trzeba powiększać stron bo wysoka rozdzielczość pozwala na bezproblemowe czytanie tekstu. W dłoni leży wygodnie, rogi nie są zbyt ostre żeby przeszkadzały, i nie są zbyt owalne aby telefon wyślizgiwał się z ręki. Wielkość telefonu to chyba górna granica, większego chyba bym już nie chciał, kciuka do obsługi ekranu wystarcza mi na styk, a i nie w każdą kieszeń się ładnie mieści. Słuchałem trochę muzyki, wbudowany odtwarzacz działa elegancko, ma wszystko co potrzeba. Wbudowany wzmacniacz na prawdę daje radę, bo jak potrafi napędzić moje CALe (creative aurvana live), które są trochę w tej kwestii wymagające, to napędzi większość słuchawek hi-fi a douszne to już na pewno rozerwą bębęnki na strzępy Tylko ta jakość dźwięku do mnie jeszcze nie przemawia, powyłączałem wszystkie ulepszacze jakie tam były no i jest tak sobie, ale posłuchać można Z zasięgiem nie ma najmniejszych problemów, GSM jak i WIFI, rzekłbym że radzi sobie lepiej niż większość telefonów. Dźwięk czysty i wyraźny, bez trudu idzie się dogadać. Nie miałem jeszcze okazji porobić jakichś ładnych zdjęć w dzień więc na temat aparatu na razie się nie wypowiem.
Muszę zmienić telefon. Mój wysłużony Sony Xperia S ledwo daje już radę po trzech latach używania.
Gdzie teraz najtaniej można kupić Xiaomi MI4C 3GB/32GB? Zastanawiam się, czy zamówić ze sprawdzonego Banggood i pokombinować jeszcze z rabatem 10% przy zakupie przez aplikację.
Gdzie teraz najtaniej można kupić Xiaomi MI4C 3GB/32GB? Zastanawiam się, czy zamówić ze sprawdzonego Banggood i pokombinować jeszcze z rabatem 10% przy zakupie przez aplikację.
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC