___
Zgodzę się.Zbychur pisze:MT-G2 po skalpie świeci gorzej niż przed
Nie zgodzę się. Skupienie i zasięg są lepsze zdecydowanie. Żałuję, że nie miałem siły zrobić zdjęć porównawczych zanim wyjąłem oskalpowaną MT-G2 z Maglite'a. Może różnica jest inna w innych reflektorach, ale w tym szerokim od Maga była znaczna. Tylko wokół spotu była ochydnie ciepła łuna.Zbychur pisze:skupienie wcale nie jest lepsze
Może to trochę źle ująłem. Sam spot jest mniejszy, ale zasięgu z tego lepszego nie zauważyłem, a raczej nawet gorszy, plus paskudna poświata w spillu. Mówię tu o reflektorze z Thrunite Catapult. Zresztą MT-G2 ma w nim jedno dobre ustawienie, z tolerancją poniżej 0,5mm.marmez pisze: Zbychur napisał/a:
skupienie wcale nie jest lepsze
Nie zgodzę się. Skupienie i zasięg są lepsze zdecydowanie.
A skorygowałeś ustawienie po skalpie? Bo jest konieczne!Zbychur pisze:Zresztą MT-G2 ma w nim jedno dobre ustawienie, z tolerancją poniżej 0,5mm.
Jeżeli chcesz trochę poprawić skupienie kosztem światła w spillu, to ma, choć nie wiem, czy jest sens w reflektorze OP. Ale pewno cośtam skupi bardziej, ale w tym reflektorze tego nie robiłem, to na 100% nie powiem.lumi3 pisze:A skalpowanie diody w convoy c8 xml u2 z tego co wiem ma sens