Koniec żartów ;) Cree XHP70 oraz XHP50
W związku z tym, że jestem trochę wykończony fizycznie to i myślenie mi jakoś ciężko przychodzi, a że mam trochę czasu to chciałem sobie odpalić moją XHP 50. Mam zatem pytanie. Posiadam wolny sterownik MR 2007 V3,3 przystosowany do zasilania 4x18650@3,3A w diodę. XHP zalutowanie na noctigonie od XM-L. Jeśli to podłącze tradycyjnie to wyjdzie mi po 1,65A na strukturę, dobrze myślę?
- smokuxx1987
Przy dobrym chłodzeniu te diody całkiem dobrze się przy 4A: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=174561#174561Zbychur pisze:Ja się zastanawiam czy 4A (MR 2007) to nie będzie mała przesada, bo mam właśnie taki driver założony w body do którego chcę XHP zapakować, a nie chce mi się teraz przekładać na ten 3,3A bo to trochę roboty jest. 2A w strukturę to już będzie trochę watów. Zawsze mogę jechać na 50%.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
No miał rację. Reflektor OP (Tiablo A9 OP konkretnie), nawet przyzwoicie rozwiązuje problem, ale mimo wszystko jest widoczna lekko ciemniejsza plama w środku spota, co w terenie nie powinno mieć większego znaczenia. Na ścianie w reflektorze Catapult wygląda to tak
XHP 50 @ 4A 6V (2A na strukturę) w środku. Po lewej Convoy S2 XP-L V6 3D @ 2,8A, po prawej, Convoy S2+ XM-L2 T6 3C @ 2,8A
obniżona ekspozycja
XHP 50 @ 4A 6V (2A na strukturę) w środku. Po lewej Convoy S2 XP-L V6 3D @ 2,8A, po prawej, Convoy S2+ XM-L2 T6 3C @ 2,8A
obniżona ekspozycja
Piękny "donut". Norma przy LED-ach wieloczipowych. Z MC-E był ten sam problem. Efekt nie do usunięcia przy sensownym skupieniu w reflektorze SMO, niestety. Reflektor OP łagodzi ten efekt, ale i tak nie w stu procentach.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)