Kyle pisze:Dzięki za to info. Kupiłem ostatnio 6xAAA Eneloop Panasonic i jest napis "Made in Japan" ... na szczęście.
Ja potrzebowałem 6, a kupiłem 8xFujitsu, bo w komplecie wyszły taniej
Kyle pisze:czyli Fujitsu produkowało zawsze Eneloop, a teraz w dodatku okazuje się, że można mieć takie Eneloop pod marką Fujitsu 20% taniej.
Po przejęciu Sanyo przez Panasonica, musieli oni zbyć oddział produkujący akumulatory.
Całość odkupiło Fujitsu (fabrykę, technologię, patenty) i teraz oni klepią prawdziwe Eneloopy

Eneloopy made in Japan są produkowane przez Fujitsu, ale Panasonic musi za nie zapłacić.
W celu cięcia kosztów produkcja Eneloopów przeniosła się tam, gdzie produkowano akumulatorki Panasonic Evolta.
Tak więc "prawdziwe" Eneloopy, to właśnie Fujitsu.
Kyle pisze:Ustandaryzowana pojemność, jest przy prądzie rozładowania 0,2C ... czyli 160 mA dla akku o pojemności 800mAh. Jak rozładowałeś innym prądem, to masz mniejszy/większy ... wynik.
Moje ładowarki mają najmniejszy prąd rozładowania 200 mA

W związku z tym ten wynik wydaje mi się jeszcze lepszy niż powinien.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne