Wybór power banku

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

zieloczek100 pisze:Teraz tylko pytanie czy warto dopłacać do tego: PB względem tego PB
W tym tanim prawdopodobnie nie można używać ogniw o różnym stanie naładowania. Tzn. można, ale zdrowe dla ogniw to to nie będzie. W tym droższym każde z ogniw ładuje i rozładowuje się niezależnie od siebie (jak w normalnej ładowarce).
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Patrząc na ceny, kupił bym powerbank w mhuncie.

Ruinovo na 2 x 18650 posiadam - sprawuje się dobrze, od ponad roku siedzi w plecaku i nie narzeka.
ILPT
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Ja posiadam Ruinovo 6x18650,jest gites.
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

PB ruinovo też ładują i rozładowują każde ogniwo niezależnie od pozostałych?
Ruinovo na 6 ogniw jest podobnych rozmiarów do PB z mhunt na 4 ogniwa (dłuższe o ok 3cm), ale za to aluminiowe.

PB ruinovo na dwa ogniwa podobają mi się z tym, ze mają diody i małe gabaryty, idealne do wewnętrznej kieszeni kurtki.

A tak w ogóle to jak jest ze sprawnością układów w tych PowerBankach?
zlyzka

Post autor: zlyzka »

zieloczek100 pisze: PB ruinovo na dwa ogniwa podobają mi się z tym, ze mają diody i małe gabaryty, idealne do wewnętrznej kieszeni kurtki.
Ruinovo są ciężkie przez aluminiową obudowę. W modelu który miałem latał przycisk, poza tym elegancko wykonany.
zieloczek100 pisze:A tak w ogóle to jak jest ze sprawnością układów w tych PowerBankach?
Końcowa sprawność 50-70%, zależnie od PB/telefonu, nie spotkałem jeszcze takiego co dałby więcej, a zwykle ładowałem na wyłączonym smartfonie.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

No to chyba kupię w mhuncie. Wezmę przy okazji nóż do pomidorów i kiełbasy. :mrgreen:
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Gdzieś przez forum przewinęło się ostatnio info o takim power banku i nie mogę teraz tego odszukać. Pytanie tylko czy warto i jaki on ma prąd na wyjściu? Potrzebuję coś małego awaryjnie do telefonu.
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Ja mam taki power bank, znaczy moja dziewczyna ma, zanim go jej dałem sprawdziłem czy nie powoduje odrywania kończyn... nie odrywa ;-) Napięcie na wyjściu 4,92V, prąd 820 mA. Podobnym prądem się ładuje. Myślę, że sprawność jest całkiem niezła, bo w power bank z rozładowanym do 2.8V ogniwem Samsung 2600 mAh wlazło ok. 2600mA (nie pamiętam dokładnie) o napięciu 5V, zdziwiłem się. A ładuje równiutko do 4.2V. Aha, dokładnie to było to urządzenie.
Awatar użytkownika
piciex

Faktycznie wygląda identycznie, a cena lepsza. :mrgreen:
Ładowałeś może tym coś od Apple- bo ich sprzęt bywa wybredny...
madkeinam

piciex pisze:Ładowałeś może tym coś od Apple
Nie ładowałem, nie mam nic Appla teraz. Iphona 3GS ładowałem kiedyś tym, na dwóch AA potrafiło to telefon naladować do 100% od zera ale trzeba było przełączyć w tryb samolotowy. Mogę poprosić dziewczynę żeby zobaczyła jutro (dziś) w pracy czy ten powerbank da radę z applowymi urządzeniami, ma tam różne zabawki :-)
Awatar użytkownika
piciex

Dzięki. Jak da radę to będę wdzięczny.
madkeinam

Dziewczyna wróciła z pracy i przyniosła wieści. Power bank ładuje i się nie rozłącza: iPhone 4S, iPod Touch 3, iPad 3 - przy czym ładując iPada mocno się grzeje, nie ryzykowałbym. Power bank rozładowuje ogniwo do 3.06V.
Awatar użytkownika
piciex

madkeinam, dzieki! Masz u mnie "pomógł"- niestety tylko wirtualne, bo to nie mój temat- chyba, że admin zaradzi. :wink:
O iPada właśnie mi chodziło. Na co dzień ryzykował nie będę, tylko w sytuacji mocno kryzysowej (jak do tej pory miałem 2-3 takie sytuacje przez ostatnie 4 lata).
madkeinam

Nie ma sprawy piciex, cieszę się, że mogłem pomóc :-) Sam się teraz zastanawiam nad jakimś powerbankiem będącym pojemnikiem na ogniwa, ładowarką i awaryjnym prądem do telefonu ale jako, że mam dość miejsca w pudełeczku z S2 i tylnym światłem do roweru to chyba wezmę ENB na dwa ogniwa :-) Chyba, że dwa takie na jedno... tyle samo w tym sensu co bezsensu :-P
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

Wczoraj rzucił mie się na oczy taki PB
http://opinie-na-produkty.blogspot.com/ ... lanie.html
Testował ktoś?
ODPOWIEDZ