W tym tanim prawdopodobnie nie można używać ogniw o różnym stanie naładowania. Tzn. można, ale zdrowe dla ogniw to to nie będzie. W tym droższym każde z ogniw ładuje i rozładowuje się niezależnie od siebie (jak w normalnej ładowarce).
Wybór power banku
-
PB ruinovo też ładują i rozładowują każde ogniwo niezależnie od pozostałych?
Ruinovo na 6 ogniw jest podobnych rozmiarów do PB z mhunt na 4 ogniwa (dłuższe o ok 3cm), ale za to aluminiowe.
PB ruinovo na dwa ogniwa podobają mi się z tym, ze mają diody i małe gabaryty, idealne do wewnętrznej kieszeni kurtki.
A tak w ogóle to jak jest ze sprawnością układów w tych PowerBankach?
Ruinovo na 6 ogniw jest podobnych rozmiarów do PB z mhunt na 4 ogniwa (dłuższe o ok 3cm), ale za to aluminiowe.
PB ruinovo na dwa ogniwa podobają mi się z tym, ze mają diody i małe gabaryty, idealne do wewnętrznej kieszeni kurtki.
A tak w ogóle to jak jest ze sprawnością układów w tych PowerBankach?
Ruinovo są ciężkie przez aluminiową obudowę. W modelu który miałem latał przycisk, poza tym elegancko wykonany.zieloczek100 pisze: PB ruinovo na dwa ogniwa podobają mi się z tym, ze mają diody i małe gabaryty, idealne do wewnętrznej kieszeni kurtki.
Końcowa sprawność 50-70%, zależnie od PB/telefonu, nie spotkałem jeszcze takiego co dałby więcej, a zwykle ładowałem na wyłączonym smartfonie.zieloczek100 pisze:A tak w ogóle to jak jest ze sprawnością układów w tych PowerBankach?
Gdzieś przez forum przewinęło się ostatnio info o takim power banku i nie mogę teraz tego odszukać. Pytanie tylko czy warto i jaki on ma prąd na wyjściu? Potrzebuję coś małego awaryjnie do telefonu.
Ja mam taki power bank, znaczy moja dziewczyna ma, zanim go jej dałem sprawdziłem czy nie powoduje odrywania kończyn... nie odrywa
Napięcie na wyjściu 4,92V, prąd 820 mA. Podobnym prądem się ładuje. Myślę, że sprawność jest całkiem niezła, bo w power bank z rozładowanym do 2.8V ogniwem Samsung 2600 mAh wlazło ok. 2600mA (nie pamiętam dokładnie) o napięciu 5V, zdziwiłem się. A ładuje równiutko do 4.2V. Aha, dokładnie to było to urządzenie.
![;-)](./images/smilies/oczko2.gif)
Nie ładowałem, nie mam nic Appla teraz. Iphona 3GS ładowałem kiedyś tym, na dwóch AA potrafiło to telefon naladować do 100% od zera ale trzeba było przełączyć w tryb samolotowy. Mogę poprosić dziewczynę żeby zobaczyła jutro (dziś) w pracy czy ten powerbank da radę z applowymi urządzeniami, ma tam różne zabawkipiciex pisze:Ładowałeś może tym coś od Apple
![:-)](./images/smilies/usmiech2.gif)
Nie ma sprawy piciex, cieszę się, że mogłem pomóc
Sam się teraz zastanawiam nad jakimś powerbankiem będącym pojemnikiem na ogniwa, ładowarką i awaryjnym prądem do telefonu ale jako, że mam dość miejsca w pudełeczku z S2 i tylnym światłem do roweru to chyba wezmę ENB na dwa ogniwa
Chyba, że dwa takie na jedno... tyle samo w tym sensu co bezsensu ![Razz :-P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :-P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Wczoraj rzucił mie się na oczy taki PB
http://opinie-na-produkty.blogspot.com/ ... lanie.html
Testował ktoś?
http://opinie-na-produkty.blogspot.com/ ... lanie.html
Testował ktoś?