JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
arkus

Post autor: arkus »

Może ze związków fosforu?
Ktoś wie z czego to robią?
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Kiciok, poczekaj chwilę- zgaśnie. Poluzuj jedną baterię to powoli przygasa, a jak ją dopchniesz to się pięknie rozświetli. :mrgreen:
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Piciex dzięki za opinię o dalmierzu, jednak dobrze, że sobie odpuściłem. Za ostatni kod kupiłem ten zestaw precyzyjnych narzędzi z geekbuya, mam nadzieję że on kiepski nie będzie.

Jak na razie nie mam kompletnej wtopy, doszła latarka, kask, myszka na BT(kiepsko wykonana bo kiepsko, sensor też taki se, ale za 5zł po kuponie jest ok, żona zadowolona bo nie musi mieć dongla przy laptopie), obudowa podwodna do Xiaomi Yi i to chyba tyle. No może poza wstążeczkami z banggooda jak je wziąłem jako wypełniacz i jeszcze do końca nie wiedziałem z czym się te kupony je ;). A no i do żony doszły jeszcze pędzle do makijażu z tego kodu na 5 centów, na zdjęciu był ładny pularys, a w praktyce etui to jest porażka bez usztywnienia, a niby jest miejsce pomiędzy tą "Skórą", bo jest dwuwarstwowa.

Ciągle się zastanawiam na tym tanim SRK, albo dobraniem jeszcze tych S3 do zabawy w przeróbki nawet za te -10$ od 20zł, bo są całkiem fajnie wykonane, ale nie wiem czy mi się ta schiza na latarki nie skończy za 2 tygodnie i zostanę po prostu z toną latarek, a będę używał praktycznie tylko Skilhunta H02(jedyne co w nim wkurza to wystający przycisk - w kieszeni się notorycznie włącza, żeby go używać jako EDC trzeba by było dokleić jakiś krążek wokół przycisku :/. Szkoda że fabrycznie tego nie ma, tylko że pewnie wtedy obsługa tego jako czołówki byłaby mniej wygodna.
Awatar użytkownika
piciex

Jak już wycelujesz dobrze, po serii bzdur i errorów, to pomiar jest bardzo dokładny. :mrgreen:
Kolega kupił jakiś tańszy na 12V baterie i ponoć działa o niebo lepiej. W poniedziałek pomacam.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

piciex, może trafił się wadliwy? Przecież nie może być tak źle. Bosch który mam w robocie działa praktycznie pod każdym kątem, chociaż wiadomo że czym mniej prostopadle to tym większy błąd, ale powtarzalny. A tutaj to jakaś loteria. Niemożliwe że zrobili coś sami od podstaw bez przetestowania, przecież zwykle kopiują cudze sprawdzone rozwiązania :)
Awatar użytkownika
piciex

Powtarzalność błędu mojego dalmierza:
- pomiar z 1,5 metra/ robimy lekki odchył kąta- wynik 5-8m
- pomiar z 5 metrów/ odchył- wynik 11-12m. :|
Albo ciągle "error". Jak ustawię go prościutko to wynik zgodny z miarą... analogową. :roll:
Pytanie, czy ten typ tak ma, czy mój typ tak ma. Nawet jeśli zareklamuję to oddadzą mi dolara. Chyba, że wypróbuję w końcu darmowe odesłanie towaru z PayPala. :mrgreen:
Awatar użytkownika
abyss

Post autor: abyss »

piciex pisze:Dotarł też dzisiaj ten dalmierz: http://en.jd.com/product/Julyfox-0-5-18 ... 69819.html
NIE polecam- straszna kupa. :-|
Jakość wykonania warta ceny, którą za niego zapłaciłem, czyli 2-3$. Absolutnie nie intuicyjna obsługa- np. pomiar objętości nie polega na przyciśnięciu przycisku "VOLUME" i zrobieniu trzech pomiarów, tylko na robieniu każdego pomiaru z osobna, zapisywaniu ich w pamięci, a następnie wywoływania pamięci do obliczeń- łatwiej by było użyć kalkulatora (mniej wduszania). Kolejna sprawa to sam pomiar: o ile mamy statyw w rękach i wycelujemy dokładnie pod kątem 90°, uda nam się uzyskać sensowny wynik. Odchył o 1-2° robi nam z 2m np. 11m, a odchył o więcej niż 3° to już "error".
Podsumowując kupiłem sobie za duży laser z wodotryskami. :)
Mam malutki ultradźwiękowy miernik odległości z któregoś z marketów, w nim laser wskazujący "punkt pomiaru". Ma już kilka lat, przy pomiarach w zakresie 1-5m nie zauważyłem rozbieżności w powtarzalności pomiarów większych niż 1, może 2 cm (i pokrywają się z pomiarami zwykła metrówką. Coś tam masz popsute...
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ja mam dwie paczuszki - zegarek Skmei i gogle VR + awizo prawdopodobnie na szkło na ekran do Nexusa. W drodze jeszcze chyba 28 rzeczy.

Obrazek

Co ciekawe zegarek jest na baterie 2032 a sprzedawca dorzucił baterię 2016, miły gest z jego strony, tylko nie wiem czy będzie pasować.
Awatar użytkownika
cpt.Nemo

Post autor: cpt.Nemo »

Wojto pisze: Co ciekawe zegarek jest na baterie 2032 a sprzedawca dorzucił baterię 2016, miły gest z jego strony, tylko nie wiem czy będzie pasować.
Będzie ale dwie 2016, jedna na drugą jeśli elektronika pozwoli albo tylko jedna jeśli styki przygniesz lub dasz podkładkę. Pojemność mniejsza po prostu będzie.
Pozdrawiam, Leszek
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Piciex już leci do mnie ten dalmierz to można porównać wyniki :wink:
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Do mnie wczoraj przyszedł ten hub USB 3.0 z ethernetem http://en.jd.com/product/Aluminum-3-Por ... 49625.html Po podłączeniu windows od razu znalazł sterowniki do huba. Niestety nie znalazł do ethernetu i musiałem je zainstalować z dołączonej płyty.
Prędkości odczytu/zapisu z pendriva identyczne z hubem jak i bez huba. Internet działa mi tak samo na ethernecie z huba jak i na karcie z płyty głównej (zmierzyłem ponad 200 Mbps). między portami USB jest trochę miejsca, ale bardzo szerokie pendrivy się i tak nie zmieszczą. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu.

S3 w końcu pojawiła się w trackingu. Nie śpieszyli się z wysłaniem.
Awatar użytkownika
piciex

S3 wysyłają partiami. Nr trackingu podają odrazu, ale wysyłka następuje raz w tygodniu po kilka sztuk.
kurdolf, daj znać jak dotrze, bo już napisałem do sprzedawcy, że coś nie gra.
maro21

Post autor: maro21 »

Ja dostałem 3 cudne S3 już, 2 zwykły i 1 polecony z awizo. Wszystkie działają dość ładnie jak za tą cenę :)
Ganzo G718B
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

cpt.Nemo pisze:
Wojto pisze: Co ciekawe zegarek jest na baterie 2032 a sprzedawca dorzucił baterię 2016, miły gest z jego strony, tylko nie wiem czy będzie pasować.
Będzie ale dwie 2016, jedna na drugą jeśli elektronika pozwoli albo tylko jedna jeśli styki przygniesz lub dasz podkładkę. Pojemność mniejsza po prostu będzie.
Taaa dwie baterie i zegarek zacznie cofać czas :mrgreen:
Kubuś Puchatek

Post autor: Kubuś Puchatek »

Dotarła do mnie taka myszka za 0,05$.
Kupiłem myszkę, dostałem myszkę, w opisie nic o odbiorniku nie było to i dotarła bez odbiornika :( Na szczęście miałem jakiś w domu. Rada na przyszłość: czytać opisy, oglądać zdjęcia!
ODPOWIEDZ