Dealextreme-zakupy część druga

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
ptja

Post autor: ptja »

kurtis pisze:Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy?
Faktury w moich przesyłkach nie było, ale nalepki na kopertach opisywały zawartość wraz z wartością (i podsumowanie).

Koszty celne chyba będziesz załatwiał z listonoszem (przynajmniej ja tak miałem z jedną przesyłką z USA), a tylko poczta wcześniej Ci przyśle list ze "sprawą służbową" (można zadzwonić do Warszawy i wypytać, czego dokładnie potrzebują).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Rynkov
Kontakt:

Post autor: Rynkov »

Jak ja zamawiałem coś z dx.com to zawsze na naklejce była wartość przedmiotu podzielona na pół. Czyli brałem coś za 40$ a była wartość 20$.
ptja

U mnie były prawdziwe wartości (przesyłki z ostatnich kilku tygodni).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
0612

Post autor: 0612 »

Możecie mi powiedzieć czy lepiej - pewniej jest kupować na DX czy na Fasttech i do ilu wartość paczki aby nie mieć problemów z cłem ?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Cło jest powyżej chyba 250$.

DX jest w miarę pewny rzadko coś złego się dzieję ale też często trzeba się uzbroić w cierpliwość zanim przesyłka do nas dotrze.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
kurtis

Post autor: kurtis »

Czy wartość przesyłki ma jakiś wpływ na czas dostawy? Bo planuję wybrać Registered Air Mail, czyli standardową przesyłkę.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Register Air Mail jest dodawane do każdego zamówienia od kwoty 15$.

Teoretycznie zarejestrowane powinny przychodzić szybciej ale nie ma reguły, po prostu masz zabezpieczenie ze jak by się gdzieś zagubiła to masz większe szanse na wysłanie nowej, oraz pewnego rodzaju komfort bo jak w statusie jest napisane że wyleciała to można się jej spodziewać w najbliższym czasie.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
ptja

Rysiu_01_92 pisze:Cło jest powyżej chyba 250$.

DX jest w miarę pewny rzadko coś złego się dzieję ale też często trzeba się uzbroić w cierpliwość zanim przesyłka do nas dotrze.
niestety chyba granica jest niżej: 22 lub 45 euro.
Jeden znaleziony wpis i drugi
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Rysiu.

Przesyłki o wartości powyżej 45 Euro ale nie więcej niż 150 Euro (ok 200 USD) mogą zostać w Polsce zwolnione z cła. Jest natomiast doliczany podatek VAT.
Czyli dobrze napisałem do 200$ Cła nie dorzucą tylko co najwyżej VAT.
kurtis

Duża jest szansa, że kosztowna przesyłka będzie szła 2 miesiące? Bo podejrzewam, że za taki czas pojawi się ten towar na polskim rynku w podobnej cenie.
Rynkov
Kontakt:

Post autor: Rynkov »

Co do mojej reklamacji odpisali :
Dear Customer,

We are so sorry for the defective item.

Would you please check if you can get it repaired locally?

If so, you don't have to go through the hassle to return the item
and we will give you $5 as store credit for compesation.

Waiting for your response.

Yours Sincerely,
Customer Service
Trochę się wkurzyłem bo mój przedmiot zakupiłem za 27$ a oni chcą oddać 5$ :| Odpisałem im ,że chce nowy przedmiot albo nowy nadajnik który najprawdopodobniej jest uszkodzony.
kurtis

Zrobiłem w poniedziałek zakupy na DX, dzisiaj dostałem maila o tytule: "Thanks for choosing DX, your order is being processed." Rozumiem, że dopiero teraz przyjęli zamówienie i muszę czekać aż ten towar sprowadzą do siebie?
Awatar użytkownika
sahim

Post autor: sahim »

kurtis pisze:Zrobiłem w poniedziałek zakupy na DX, dzisiaj dostałem maila o tytule: "Thanks for choosing DX, your order is being processed." Rozumiem, że dopiero teraz przyjęli zamówienie i muszę czekać aż ten towar sprowadzą do siebie?
Raczej składają zamówione przedmioty na kupkę :wink: jak szybko złożą to zależy czy mają wszystko na stanie.
0612

Post autor: 0612 »

Zakupy też robiłem w poniedziałek 25.02, FASTTECH i DX, z pierwszego wysłano wczoraj. Z dx dzisiaj. Ciekawe, która paczka dojdzie pierwsza.
kurtis

sahim pisze:
kurtis pisze:Zrobiłem w poniedziałek zakupy na DX, dzisiaj dostałem maila o tytule: "Thanks for choosing DX, your order is being processed." Rozumiem, że dopiero teraz przyjęli zamówienie i muszę czekać aż ten towar sprowadzą do siebie?
Raczej składają zamówione przedmioty na kupkę :wink: jak szybko złożą to zależy czy mają wszystko na stanie.
To tylko jeden przedmiot, na stronie dalej mam "Payment verified. Order is being processed."
ODPOWIEDZ