kurtis pisze:Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy?
Faktury w moich przesyłkach nie było, ale nalepki na kopertach opisywały zawartość wraz z wartością (i podsumowanie).
Koszty celne chyba będziesz załatwiał z listonoszem (przynajmniej ja tak miałem z jedną przesyłką z USA), a tylko poczta wcześniej Ci przyśle list ze "sprawą służbową" (można zadzwonić do Warszawy i wypytać, czego dokładnie potrzebują).
Register Air Mail jest dodawane do każdego zamówienia od kwoty 15$.
Teoretycznie zarejestrowane powinny przychodzić szybciej ale nie ma reguły, po prostu masz zabezpieczenie ze jak by się gdzieś zagubiła to masz większe szanse na wysłanie nowej, oraz pewnego rodzaju komfort bo jak w statusie jest napisane że wyleciała to można się jej spodziewać w najbliższym czasie.
Przesyłki o wartości powyżej 45 Euro ale nie więcej niż 150 Euro (ok 200 USD) mogą zostać w Polsce zwolnione z cła. Jest natomiast doliczany podatek VAT.
Czyli dobrze napisałem do 200$ Cła nie dorzucą tylko co najwyżej VAT.
Duża jest szansa, że kosztowna przesyłka będzie szła 2 miesiące? Bo podejrzewam, że za taki czas pojawi się ten towar na polskim rynku w podobnej cenie.
Would you please check if you can get it repaired locally?
If so, you don't have to go through the hassle to return the item
and we will give you $5 as store credit for compesation.
Waiting for your response.
Yours Sincerely,
Customer Service
Trochę się wkurzyłem bo mój przedmiot zakupiłem za 27$ a oni chcą oddać 5$ Odpisałem im ,że chce nowy przedmiot albo nowy nadajnik który najprawdopodobniej jest uszkodzony.
Zrobiłem w poniedziałek zakupy na DX, dzisiaj dostałem maila o tytule: "Thanks for choosing DX, your order is being processed." Rozumiem, że dopiero teraz przyjęli zamówienie i muszę czekać aż ten towar sprowadzą do siebie?
kurtis pisze:Zrobiłem w poniedziałek zakupy na DX, dzisiaj dostałem maila o tytule: "Thanks for choosing DX, your order is being processed." Rozumiem, że dopiero teraz przyjęli zamówienie i muszę czekać aż ten towar sprowadzą do siebie?
Raczej składają zamówione przedmioty na kupkę jak szybko złożą to zależy czy mają wszystko na stanie.
kurtis pisze:Zrobiłem w poniedziałek zakupy na DX, dzisiaj dostałem maila o tytule: "Thanks for choosing DX, your order is being processed." Rozumiem, że dopiero teraz przyjęli zamówienie i muszę czekać aż ten towar sprowadzą do siebie?
Raczej składają zamówione przedmioty na kupkę jak szybko złożą to zależy czy mają wszystko na stanie.
To tylko jeden przedmiot, na stronie dalej mam "Payment verified. Order is being processed."