Podziel się swoją radością 2
Witam
Po tygodniu walki, Dziś w końcu naprawiłem sobie klimę w aucie.
Świrowała od początku roku, zamiast chłodzić to grzała, pełna prędkość wiatraków a z kratek ledwo dmucha... Rozkręciłem całą deskę rozdzielczą i okazało się, że winna jest uszkodzona dźwigienka od jednego z silniczków napędu klap. Pojechałem po dźwigienkę do ASO, a tam pan sprzedawca zerknął i mówi: "aha pękła... na jutro będzie zestaw naprawczy, cena 69,56zł". Pękanie tych dźwigienek, to ponoć standard, więc w późniejszych modelach dawali wzmocnione, i takie właśnie dostałem.
Przy tej pogodzie, prawidłowo działająca klima w aucie to skarb...
Pozdrawiam
Po tygodniu walki, Dziś w końcu naprawiłem sobie klimę w aucie.
Świrowała od początku roku, zamiast chłodzić to grzała, pełna prędkość wiatraków a z kratek ledwo dmucha... Rozkręciłem całą deskę rozdzielczą i okazało się, że winna jest uszkodzona dźwigienka od jednego z silniczków napędu klap. Pojechałem po dźwigienkę do ASO, a tam pan sprzedawca zerknął i mówi: "aha pękła... na jutro będzie zestaw naprawczy, cena 69,56zł". Pękanie tych dźwigienek, to ponoć standard, więc w późniejszych modelach dawali wzmocnione, i takie właśnie dostałem.
Przy tej pogodzie, prawidłowo działająca klima w aucie to skarb...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Dzisiaj pierwszy raz miałem okazję pojeździć motocyklem po torze. Zabawa przednia, przy okazji człowiek uczy się naprawdę sporo, przede wszystkim pokory, bo zauważa jak mało potrafi. No i nie myślałem, że po czterech przejazdach po 10 minut będę tak zmęczony, że będę miał dość..
Oponę udało się "zamknąć", jak na trzy miesiące jazdy jednośladem, to jestem zadowolony.
Oponę udało się "zamknąć", jak na trzy miesiące jazdy jednośladem, to jestem zadowolony.
Jestem z siebie dumny po raz pierwszy udało mi się rozłożyć, wyczyścić, zalać i co najważniejsze złożyć z powrotem widelec tak by działał i to w czasie poniżej 2,5h
Najlepsze że w książce serwisowej mam wpisany pierwszy przegląd niby po 500km a potem co 2tys km ale jakoś tak wyszło że dopiero po 14tys miał pierwszy
Najlepsze że w książce serwisowej mam wpisany pierwszy przegląd niby po 500km a potem co 2tys km ale jakoś tak wyszło że dopiero po 14tys miał pierwszy
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Wróciły z regeneracji odbłyśniki lamp przednich
Było tak:
Zrobiło się tak:
Przy okazji odkryłem, że producent zamontował fabrycznie ruchomą przysłonę tak jakby miał tam być zamontowany xeon ale w związku z tym, że jest halogen to nie zamontował elektromechanizmu.
Było tak:
Zrobiło się tak:
Przy okazji odkryłem, że producent zamontował fabrycznie ruchomą przysłonę tak jakby miał tam być zamontowany xeon ale w związku z tym, że jest halogen to nie zamontował elektromechanizmu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Witam
Praca w drewnie idzie mi coraz lepiej. Sporo obejrzanych filmów, podpatrzonych technik i narzędzi...
Szafka maskująca osprzęt kominka już prawie skończona...
Własnoręcznie zrobione sanki do piły, potem kwadrat MDFu przecięty na pół, i mamy dokładnie 45°. Do tego złącze na obce pióro i mamy kąt prosty.
Zakupione właśnie ściski rurowe, mają naprawdę parę, materiał aż kwiczy.
Przy okazji próba nowego kleju do drewna.
Pozdrawiam
Praca w drewnie idzie mi coraz lepiej. Sporo obejrzanych filmów, podpatrzonych technik i narzędzi...
Szafka maskująca osprzęt kominka już prawie skończona...
Własnoręcznie zrobione sanki do piły, potem kwadrat MDFu przecięty na pół, i mamy dokładnie 45°. Do tego złącze na obce pióro i mamy kąt prosty.
Zakupione właśnie ściski rurowe, mają naprawdę parę, materiał aż kwiczy.
Przy okazji próba nowego kleju do drewna.
Pozdrawiam
Sklep Rosegal zaskoczył mnie szybkością w okresie świątecznym:
12/28/2018 23:57:07 PM Order Created.
01/08/2019 11:17:14 AM Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
12/28/2018 23:57:07 PM Order Created.
01/08/2019 11:17:14 AM Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
Witam
松
涛
館
czyli Shōtōkan.
Młody wymaga dużo pracy, niestety dzisiejsza młodzież wszystko wie lepiej i wszystko chce robić po swojemu, a tak się nie da...
A teraz o mnie: Dziś dostałem email od szefa działu personalnego, że z dniem 14.01.2019, jestem oddelegowany do dyrekcji, jako instruktor. Przez sito rekrutacji, przeszedłem już przed świętami. Teraz tylko trochę nauki, 52 dni szkolenia, potem egzamin w "Stolycy" i w końcu będę miał trochę czasu na powrót do hobby. Bo dziś np. właśnie wróciłem z kontroli nocnej. A teraz już żadnych dyżurów, kontroli itp.
Pozdrawiam
Tak po prawdzie to:marmez pisze:Jaki styl?
松
涛
館
czyli Shōtōkan.
Młody wymaga dużo pracy, niestety dzisiejsza młodzież wszystko wie lepiej i wszystko chce robić po swojemu, a tak się nie da...
A teraz o mnie: Dziś dostałem email od szefa działu personalnego, że z dniem 14.01.2019, jestem oddelegowany do dyrekcji, jako instruktor. Przez sito rekrutacji, przeszedłem już przed świętami. Teraz tylko trochę nauki, 52 dni szkolenia, potem egzamin w "Stolycy" i w końcu będę miał trochę czasu na powrót do hobby. Bo dziś np. właśnie wróciłem z kontroli nocnej. A teraz już żadnych dyżurów, kontroli itp.
Pozdrawiam
Pyra, gratki jak nie wiem coPyra pisze: A teraz o mnie: Dziś dostałem email od szefa działu personalnego, że z dniem 14.01.2019, jestem oddelegowany do dyrekcji, jako instruktor. Przez sito rekrutacji, przeszedłem już przed świętami. Teraz tylko trochę nauki, 52 dni szkolenia, potem egzamin w "Stolycy" i w końcu będę miał trochę czasu na powrót do hobby. Bo dziś np. właśnie wróciłem z kontroli nocnej. A teraz już żadnych dyżurów, kontroli itp.
PS. Pracuj na dobrą matrycę
Sometimes darkness can show you the light