Skompletowałem sobie zestaw narzędzi akumulatorowych makity - dokładniej wkrętarkę i szlifierkę kątową na baterie systemu LXT 18v. Wkrętarka Makita DHP482Z - 2 biegi, udar, 62NM kupiona na brytyjskim amazonie za 220 zł, do tego szybka ładowarka makity za 200 zł kupiona u nas w kraju, dwie baterie 3Ah zamienniki na ogniwach samsunga po 130 zł sztuka i szlifierka kątowa DGA513ZJ - 125mm, regulacja obrotów, silnik bezszczotkowy, bez narzędziowa regulacja tarczy, w walizce systemu makpac za 850 zl w PL.
Czyli jak łatwo policzyć zestaw wyszedł mnie 1530 zł, ale szlifierkę ładowarkę i baterie brałem na firmę więc mnie to kosztowało około 1120 zł. Wszystko łącznie z wkrętarką zmieściło się w walizce od kątówki więc mam fajny przenośny zestawik na roboty w terenie
Baterie brałem zamienniki gdyż podobno są lepsze od oryginałów - lepsze ogniwa i nie mają licznika ładowań zaszytego w elektronikę

.
Będę używał podczas montażu sieci komputerowych - kątówka do cięcia dużych i grubych koryt, metalowych traktów kablowych itp, wkrętarka do przykręcania ich do ściany i awaryjnego wiercenia. No a tak to wiadomo, wszelkie inne prace czy przy aucie czy w domu

.