JD.com - informacje o zakupach, promocjach itp

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

A właśnie miałem pisać, że niektórym się z tabletami i telefonami upiecze, bo dostałem dzisiaj 4 kolejne paczki od tech_ubuy bez zielonyc pieczątek i stwierdziłem że UC już się poddał z taką ilością przysyłek.

Wojto jak będzie trzeba to odeślesz im printscreany z PayPala, że koszt był na poziomie kilku dolców/centów i powini odpuścić. Celnik raczej się nie zna na lakierach. Chyba, że trafisz na celniczkę. :wink:
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Mnie chyba mój listonosz nie lubi bo coś nie chce przyjść :-( Albo zbiera paczki i przyniesie wszystko na raz :-P
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

Potwierdzam, kilka dni temu WER Warszawa puściła mi tablet :-) Warszawa ma chyba największą ilość przesyłek, stąd wiele przechodzi...
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
Awatar użytkownika
piciex

Okazuje się, że poszczególni sprzedawcy dokładnie wiedzieli ile płacimy za towar. Znajomy kupił czołówkę z zasobnikiem w którym brakowało jednej blaszki. Cena na stronie była 10,54$. Napisał do sprzedawcy, żeby mu dosłał tą blaszkę, a ten przeprosił i zapytał czy może zwrócić całą kwotę-0,54$. :-|
Kanghoy

Post autor: Kanghoy »

Dostałem tę latarkę z zielonym oringiem z przodu. Dioda ma kolor ok, żadnej widocznej tinty mimo ze niby zielona powinna być, albo czysta biel albo bardzo delikatna naleciałość w kierunku niebieskiego, ale nijak ma się to do tego co widziałem na zdjęciach ;).

Sterownik faktycznie śmieszny. Jak się latarkę włączy to krótkimi(w znaczeniu głębokości wciśnięcia- obawiam się czy to samo na rowerze ni będzie przeskakiwać?) przyciśnięciami zmienia się tryby, ale jak ją wyłączymy klasycznie i włączymy od razu szybko to też wskakuje kolejny tryb. Poczekamy dłużej to wraca i zaczyna klasycznie od HI.

Sama jakość obudowy super, fajne gwinty, tylko fabrycznie suche ;). To tyle.
hoka

Post autor: hoka »

Piciex kwoty za pewne nie widział tylko przyznał całkowity zwrot. On myśli że zwraca tobie 10.54, a zwraca 10 usd dla jd i 0.54 dla Ciebie.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

piciex pisze:A właśnie miałem pisać, że niektórym się z tabletami i telefonami upiecze, bo dostałem dzisiaj 4 kolejne paczki od tech_ubuy bez zielonyc pieczątek i stwierdziłem że UC już się poddał z taką ilością przysyłek.
Ci bardziej cwani pewnie nazamawiali drogiej elektroniki z nadzieją że większość przejdzie bez podatku w tym natłoku :)
Kanghoy

Jeszcze jedno, strasznie się ta latarka nagrzewa na high(mam wrażenie że niewiele wolniej niż Skilhunt H02 na turbo), a jakichś cudów w ilości światła nie daje - mniej światła niż skilhunt na high, czyli pewnie jakieś ~300lm z niej leci.

EDIT: Jednak jest ok, coś mam jedno ogniwo zwalone i na nim dawała jakby połowę mocy, mimo że świeżo ładowane, do tego na innych się aż tak nie przegrzewa mimo że świeci jaśniej. Ogniwo do kosza, ciekawe o co chodziło...
Ostatnio zmieniony środa 18 lis 2015, 18:46 przez Kanghoy, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
piciex

hoka, zwrot jeszcze nie dotarł. On to w mailu pisał, więc z góry wiedzieł jaka jest kwota do zwrotu.
hoka

Post autor: hoka »

Sprawdziłem i w ich systemie roszczeń tego nie widać. Można jednak użyć "stałej' we wiadomości czyli np. Chcę ci zwrócić [CAŁĄ_KWOTĘ]. Co sprawia że odbiorca widzi co to zapłacił. Z drugiej strony o akcji sprzedawcy doskonale wiedzieli więc pewnie sprzedawca kolegi zakłada że kupione było z kuponu.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Przyszły dwie pierwsze paczki od tech_ubuy. Ładowarka Blitzwolf (2 x 2.4 A) oraz etui na telefon i kabel microUSB Remax jako zapychacz.
Ładowarka była w pudełku. Ogólnie sprawa wrażenie produktu o dobrej jakości. Najpierw podłączyłem rezystor 2.2 oma co na mierniku pokazało prąd lekko ponad 2 A. Do tego podłączyłem do ładowania powerbank, który pobiera prawie 1.5 A. Całość była podłączona do watomierza, który pokazał kilkanaście watów. Co ciekawe, ładowarka pobiera 0.8 W gdy nic nie jest podłączone. Zwykłe ładowarki czy zasilacze 5 V nie pobierały nic (czyli poniżej 0.2 W bo od takiej wartości watomierz zaczyna coś pokazywać). Jeszcze nie testowałem ładowania telefonów, a ponoć ładowarka jest inteligenta i dobrze dobiera prąd.

Etui wygląda tak http://en.jd.com/product/Nillkin-Window ... 01938.html Jeszcze nie wiem czy ma sens bo jednak kawałek ekranu jest odsłonięty. No i minusem jest to, że zasłonięta jest dioda sygnalizująca powiadomienia. Ogólnie dobra jakość i wszystko dopasowane.

Kabel wziąłem taki http://en.jd.com/product/REMAX-Luxury-2 ... 71649.html czerwony. Przyszedł w dużym czerwonym pudełku. Na pudełku dumnie napisane, że ma długość 1000 mm. :D Wtyczki są tak wyprofilowane aby łatwo się je wyciągało. Kabel jest płaski i dość miękki. Na razie ładowałem nim tylko powerbank przy teście ładowarki i prąd był identyczny jak z oryginalnym kablem (jakieś 20 cm). Zrobię później test jak działa z Quick Charge i większym prądem. Na razie mi się podoba. Szczególnie za taką cenę. ;)
arkus

Post autor: arkus »

Dotarła C8 .
Czym różni się od tej C8s ?
Szukam różnic i nie bardzo widzę...
Recka C8s jakoś mnie nie naprowadziła.
pzdr
a
PS
Porównanie z Convoy C8 (Convoy C8 XML2 T6-4C a w TF pewnie XML2 U2-1A)
Dziwne ale C świeci ładniej i MOCNIEJ od T :)
Kanghoy

C8s ma 4 tryby moonlight-low-med-hi. C8 ma albo 3(low-med-hi), albo 5(low-med-hi-strobo-sos), czyli nie ma moonlighta.
arkus

Post autor: arkus »

Patrząc na zdjęcia zauważyłem tylko różnicę w powłoce.
C8 - matowa
C8s - błyszcząca
Zajrzałem do piguły:
Ilość pasty pod MCPCB - wystarczająca.
Przydałoby się pod gwinty piguły coś dodać.
Oringi przesmarowane. Jakość hosta bardzo dobra.
Wszystko mechanicznie precyzyjnie pracuje.
Tail cap - trzeba się przyjrzeć konstrukcji i użytkowaniu w dłuższym okresie.
pzdr
a
PS
Jeśli będą zainteresowani tematem, to zmierzę spadki U.
Awatar użytkownika
piciex

Okazuje się, że poszczególni sprzedawcy dokładnie wiedzieli ile płacimy za towar. Znajomy kupił czołówkę z zasobnikiem w którym brakowało jednej blaszki. Cena na stronie była 10,54$. Napisał do sprzedawcy, żeby mu dosłał tą blaszkę, a ten przeprosił i zapytał czy może zwrócić całą kwotę-0,54$. :-|

No i zwrócili mu te 0,54$, ale jako że to nie było wynikiem sporu, tylko zwykły przekaz z PayPala sprzedawcy na PayPala kolegi to odliczyło 30 centów opłaty stałej dla PayPala i 1 centa opłaty procentowej- suma zwrotu 0,23$. :kwasny:
ODPOWIEDZ