Pokażcie swoje światełka!
Posiadam również tą latarkę i noszę się z zamiarem zmiany kilku rzeczy - w pierwszej kolejności odprowadzenia ciepła, bo ona się w ogóle nie grzeje, więc pewnie diody się gotują..ww296 pisze:Trustfire TR-3T6 3 x XM-L2 równolegle driver zmieniony na taki który zapewnia 30 W z 3 ogniw 18650. Diody bez modyfikacji na aluminiowym podłożu - ale chyba je "oskalpuję" aby troszkę ocieplić barwę.michal1 pisze:Co to za maczuga?
Powiedz mi - jak rozkręcić tą aluminiową całość wewnątrz latarki, trzeba na siłę rozkręcać? Bo nie chce nic uszkodzić a w rękach ze wszystkich sił nie chce pójść, więc chyba imadło potrzebne..
Co tam jeszcze można zmienić aby to świeciło lepiej?
P.S. Co do skalpowania diod, to ja miałem pomysł taki żeby oskalpować np. 2 sztuki, a jedną zostawić żeby świeciła "szerzej" .
Trafiały się wersje z pigułą wpuszczaną, bez gwintu i tam było naprawdę kiepsko z termiką. Miałem dwie takie sztuki na stole. Oryginalny sterownik daje 4-4,5A, co przy równoległym połączeniu diod daje ledwo 1,5A na sztukę. Nie zmienia to jednak faktu że przy 3 diodach mamy ok 14W i jednak jakieś oznaki grzania powinny być.
Pochwalę się w końcu światłem z moich lampeczek rowerowych
Zrobiłem te dwie fotki ostatnio na szybko, w środku nocy w całkowitych ciemnościach (zdjęcie zrobione w ciemności to po prostu czarna kartka ).
Niestety zrobione tylko telefonem
Zestaw składa się z :
- X1 na 3 diodach od Grega
- C8 od kolegi Smokuxx1987
- S2+ od Dariusz70
Zrobiłem te dwie fotki ostatnio na szybko, w środku nocy w całkowitych ciemnościach (zdjęcie zrobione w ciemności to po prostu czarna kartka ).
Niestety zrobione tylko telefonem
Zestaw składa się z :
- X1 na 3 diodach od Grega
- C8 od kolegi Smokuxx1987
- S2+ od Dariusz70
Jest na allegro za 20 zl wczoraj mi się rzuciła w oczy ale jakiś mikrus chyba.marmez pisze:Vigo, gdzieś Ty znalazł D pomarańczowego?!?! To moje marzenie! Widziałem pomarańczowe tylko na CPF, ale to ktoś sam anodyzował na ten kolor - napisy też były po tym zabiegu pomarańczowe... Nie ukrywam, że zazdroszczę
Pozdrawiam, Kuba
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Przypadkiem upolowany na Allegro.marmez pisze:Vigo, gdzieś Ty znalazł D pomarańczowego?!?! To moje marzenie! Widziałem pomarańczowe tylko na CPF, ale to ktoś sam anodyzował na ten kolor - napisy też były po tym zabiegu pomarańczowe... Nie ukrywam, że zazdroszczę
Pozdrawiam, Kuba
Czasem się pojawiają trzeba się tylko dobrze zaczaić.
___
Tak trochę offtopując to jest jedna pomarańczowa na allegro, ale faktycznie mikrusik:(
http://allegro.pl/latarka-maglite-pomar ... 03786.html
http://allegro.pl/latarka-maglite-pomar ... 03786.html