Podziel się swoją radością 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

pier pisze:W sumie to mam już wprowadzony światłowód do domu
Zazdroszczę
Everybody lies...
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Przeprowadziłem udane testy grawerowania na ceramice, co prawda z prędkością tyko 100 mm/min więc kota o rozmiarach 50x50mm robi w 55 minut.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

W sumie mała rzecz a cieszy. Zacząłem dziś zabawę z Solidworks. Świetne narzędzie ale szkoda, że wersja komercyjna kosztuje majątek. Poniżej moje pierwsze, testowe wypociny :razz:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Sometimes darkness can show you the light
GanzConrad

Post autor: GanzConrad »

polecam fusion 360 - darmowy prawie dla wszystkich, łącznie z komercją do jakiegoś - tam obrotu rocznie. Full legal i do tego wbudowany CAM.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

leżę sobiena leżaku na działce, słońce świeci, ciepło, dzieci się chwilowo nie kłócą... Sielanka :-)

Ciąć drzewek dziś mi się już nie chce. :-)

Obrazek

A internet w tym roku zaproponowali za 40zl 100/50 Mbps i wzięliśmy. Na kompie działa mi 50/50 down/up i jestem zadowolony, pewno router jakiś wolny, ale nie chce mi się nic szukać nawet. Pingów nie pamiętam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
fazi

Post autor: fazi »

Zacząłem sezon :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Wracając do tematu niewidzialnej wycieraczki (firmy K2 u mnie), to kilka dni temu myłem dokładniej auto więc i szybę na nowo ochroniłem. Wczoraj lekki deszcz i potwierdziło się, że do oczyszczania potrzeba >70km/h a całkowite oczyszczanie jest przy 110-120km/h. Z tego też powodu w mieście się raczej nie sprawdzi. Krople wody na szybie są jakieś zawsze (bez względu od prędkości) tylko takie drobniutkie, normalnie ich nie widać i nie przeszkadzają ale w nocy pod latarnią nic przez to nie widać praktycznie.
Zwykłych wycieraczek to nie zastąpi ale często pomaga i wg mnie warto poświęcić kilka zł i kilka minut na zakup i aplikację niewidzialnej wycieraczki.

Poza szybą szczególną uwagę też poświęciłem mocno już brudnym felgom - nie warto myć domowymi środkami - "Krwawa felga" zrobi to dużo lepiej i szybciej a przy tym nie trzeba na to poświęcać aż tyle siły (przy mocniejszym zabrudzeniu wystarczy "wypędzelkować" felgę po chwili działania płynu). Oczywiście u mnie były one tak zasyfione od wewnątrz, że musiałem użyć mocniejszego środka i też wystarczyło tylko popsikać, wypędzelkować i opłukać a teraz całe koła lśnią się jak nowe.
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Nanosiłeś też na boczne szyby, czy tylko na przednią? Mi podobało się szczególnie działanie na bocznych szybach, woda zamiast pokrywać całą powierzchnię, ładnie się kropelkuje przez co znacznie poprawia widoczność.

Też polecam "krwawą felgę", ja używam K2 Roton. Bez szmatki czy pędzelka się nie obejdzie, ale całkiem ładnie usuwa zabrudzenia.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Na przednią tylko. Na boczne położę "woski", jak zajmę się już lakierem. Myślę, że po wosku lepiej woda spływa niż po tej niewidzialnej wycieraczce.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Dziś miałem wolne, więc podgoniłem kilka spraw. :mrgreen:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Niewidzialna wycieraczka jaką ma trwałość (czas) ?
ILPT
marekwoj

Post autor: marekwoj »

skaktus pisze:Niewidzialna wycieraczka jaką ma trwałość (czas) ?
Pewnie dużo od firmy zależy. Ja używam Autoland-u i przez 2-3 tygodnie jest super (już 70 km/h wystarczy), a później działanie powoli się zmniejsza. Przy prędkościach poza miastem (>= 90 km/h) na około 3 miesiące starcza.
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

Dzielę się radością swojego psa :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Dziś wymieniłem koła na letnie. Radość w tym taka, że mogę podsumować iż opony zimowe (Nokian WR D4) były dobrym zakupem. Poza poprawnym zachowaniem na drodze suchej, mokrej i pokrytej śniegiem, zużycie jest całkowicie w normie (w porównaniu do letnich RainExpertów 3)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Właśnie wróciłem od kardiologa.
W sercu nie zauważono zmian związanych z powikłaniami pogrypowymi, zastawki OK (ojciec musiał mieć wymienianą), praca przedsionków i komory jest prawidłowa. Ogólnie życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. :mrgreen: Skoki ciśnienia mogą być związane ze stresem.
Jeżeli w ciągu dwóch miesięcy, nie wystąpi arytmia, która zostanie uchwycona na EKG, to idę na oddział na stały podgląd przez dwa dni. Jak się pojawi arytmia, to mam grzać do najbliższego punktu, gdzie mi mogą wykonać EKG.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ