GearBest - opinie

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Mniej więcej do kilku dni, więc może komuś się spodobała :|
Barton_

Post autor: Barton_ »

Idź placówki PP i spytaj. Często, gęsto leży i kurz zbiera.
Wiecznie w drodze.
Minijoe

Post autor: Minijoe »

dlaczego nie mogę płacić przelewy 24 na GB ??
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Post autor: @GUTEK@ »

Masz ustawioną walutę w zł?
Minijoe

tak
mam opcje PayPal i webmoney a wczoraj jeszcze płaciłem
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

A za ile kupujesz, jak przykładowo kupowałem coś za 1 dolara to nie było P24, za niska kwota.
Minijoe

2$
nie juz wiem o co biega
kupon wygasł i mogę płacić normalnie ;(
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

Możliwe, że właśnie cena była za niska i im się nie opłacało przez P24.
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Dokładnie, jest jakaś kwota minimalna - dwu dolarówki nie przechodzą :roll:
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Hmmm... przyznam że mnie zaskoczyli. Kupiłem tam jedną latareczkę długopisową, potem pomyślałem że warto i drugą. Zapytali grzecznie czy niechcący nie zamówiłem dwa razy przez pomyłkę ...

Ogólnie doświadczenia dość dobre, choć nie było sytuacji problematycznych w stylu zepsutego sprzętu czy zgubionych przesyłek, więc nie wiem jak się zachowują w takich sytuacjach.
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

Jak wygląda obecnie temat zakupu telefonu np. Xiaomi na gearbest? Wiąże się to z pewnym zatrzymaniem paczki w urzędzie celnym i rzecz jasna vatem, czy różnie bywa jak ze wszystkim ?
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Nie brałbym z GB tylko z Goldwaya na aliexpress.
My flashlight is smaller than yours...
marekwoj

Post autor: marekwoj »

darol pisze:Jak wygląda obecnie temat zakupu telefonu np. Xiaomi na gearbest?
Z tego co czytałem zależy od szczęścia i sposoby wysyłki, Prioryty Line zmniejsza ryzyko VAT-u.
Awatar użytkownika
@GUTEK@
Kontakt:

FreeMagenta pisze:Ogólnie doświadczenia dość dobre, choć nie było sytuacji problematycznych w stylu zepsutego sprzętu czy zgubionych przesyłek, więc nie wiem jak się zachowują w takich sytuacjach.
W przypadku uszkodzonego sprzętu - przysłali krzywy nóż, udało się załatwić częściowy zwrot. W przypadku zaginionej przesyłki, napisali żeby się odezwać pod określonej dacie (chyba to było równo 2mies) i wysłali bez żadnego gadania. Przesyłka była nierejestrowana, ponownie już wysłali rejestrowaną.
darol pisze:Jak wygląda obecnie temat zakupu telefonu np. Xiaomi na gearbest?
Kolega kupował Redmi 4X, wybrał Priority Line. Paczka przyszła DPD bez żadnych dodatkowych opłat. Teraz zamówił Mi6, zobaczymy czy mu przyjdzie :)

A tak w ogóle Goldi ma w tej chwili jakąś wysyłkę bez VATu, kiedyś było EU Express ale to już padło ?
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

Postanowiłem dać Gearbest szansę po tym jak ponad dwa lata temu dostał u mnie bana, o czym można przeczytać na początku tego wątku :) Dla testu zamówiłem 1 września 3 rowerowe, niewielkie lampki za około 70 zł. Już nie pamiętam, czy wybrałem, czy system wybrał za mnie pocztę belgijską tak cenioną tutaj w ostatnim czasie. Numer trackingu to LVS1376360001369721. Jak widać na http://track.bpostchina.com/Tracking/Re ... 0001369721 przesyłka 14 września pojawiła się w kraju i oczekuje na przekazanie do doręczenia. Dziś byłem na poczcie, by zapytać czy ktoś zna losy mojej przesyłki, ponieważ nie pojawiła się u mnie - oczywiście nikt nic nie wie...Przypomnę, że przesyłki u tego przewoźnika tracą w Polsce tracking i przychodzą jako nierejestrowane.
Dodatkowo chyba nie mogę się ubiegać o zwrot z tytułu nie dostarczenia przesyłki, ponieważ zapłaciłem przez "przelewy24" chyba, że się mylę ?
Sam jestem sobie winny, zakupy na gearbest plus płatność nie przez paypal w moim przypadku to pewna wtopa. Pozostaje mi naiwnie czekać nie wiem na co :)
Napisałem ticket zobaczymy co odpowiedzą. Jak tylko dostanę moje zamówienie natychmiast o tym poinformuję :mrgreen:

Edit: automat odpisał żebym czekał do 31 października i wtedy znajdą rozwiązanie.

Edit: chyba faktycznie obsługa się poprawiła... zgodnie z umową po 60 dniach napisałem ticket na podstawie, którego przesyłkę wysłano raz jeszcze innym przewoźnikiem, bez zbędnej gadki i szarpaniny. Wszystko dotarło po 3 tygodniach.
Ostatnio zmieniony środa 06 gru 2017, 18:54 przez darol, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ