Pokażcie swoje światełka!

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
ProLight

Post autor: ProLight »

Co w Magach Piszczy ;)?
Główny spammer tego Forum ;)
Awatar użytkownika
sirgregs

Post autor: sirgregs »

W Magach nic niestety nie piszczy - zabytkowe oryginały z żarówkami.
Jedynie w srebrnej latareczce Solitaire siedzi dioda pochodząca z Led Lensera V8 + Li-Ion 3,7V 10440.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

No to teraz już wiem co było na przeswietleniu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

Poniżej prezentuje swój aktualny zestawik penetratora. Nie jest tego dużo, ale i tak nie wiadomo, które wybrać na daną misję.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Uka, no to nas zaszachowałeś :mrgreen:
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

XM-L - Po dziadku ;)

Post autor: marmez »

Takiej to zbyt często na tym forum chyba nikt nie moduje ;) A ja nie mogłem się oprzeć.

Na razie I etap modyfikacji w drugim etapie będzie sterownik sterowany mikrostykiem, kontrola temparatury, zamontowany jako zaślepka stary włącznik. To się jeszcze zobaczy.

Póki co jest tam standardowy sterownik programowalny od Grega.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bardzo ładny rozkład światła do świecenia w pomieszczeniach, namiocie. Bardzo szeroko, bez skupienia ;) tzn, skupienie jest, ale w nim jest niewiele światła.

--------Dodane: Wrzuciłem w "nasze projekty": http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10409
Ostatnio zmieniony wtorek 02 kwie 2013, 23:31 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

O żesz :D

Niezła sprawa. Dawaj fotki jak to świeci :)
Po lewej lista klików?
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Po lewej jest tabelka z mocami możliwych 12 jasności w sterowniku.
nr trybu. moc w %, moc w A, teoretyczny czas pracy w danym trybie w godzinach.

Świeci prawie jak niezognisokowana dioda :) wieczorem może uda mi się zrobić zdjęcie z widocznym kątem świecenia. Na razie mam tylko takie, przy świeceniu na ścianę z może 50cm:
Obrazek

Dioda o barwie ciepłej 7b2, albo 7d2, ciągle zapominam.

Co do mocy, to niby ma tryb 2,8A ale na za długo to go nie włączam, bo chłodzenie jednak za słabe. 1,3A wiele ciemniejsze dla oka nie jest, a temperatura już zdrowsza na dłuższą metę.

Do świecenia na dworze, na spacerze, to porażka. Przynajmniej przy śniegu. bo jak chcemy dalej zaświecić to pod nogami mamy tak jasno, że to nas oślepia :D. Porównywalny zasięg do tej latarki w trybie 2,8A (jak nie lepszy) ma mój przerobiony Mini Maglite z diodą Osram Square (ciepłej) na 0,7A i reflektorze teksturowanym! ;)

Niemniej do oświetlania pokoju, czy czegoś z bliska to ta dziadkowa bardzo ładnie działa. Szczególnie, że można ją łatwo otworzyć i wtedy to świeci 180* :) z tyłu ma uchwyt, można podwiesić pod ścianę...
--------Dodane: Wrzuciłem w "nasze projekty": http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10409 tam też nowe zdjęcia z porównaniem kątów świecenia.
Awatar użytkownika
rc.poznan

Post autor: rc.poznan »

Zabrakło jeszcze mojej Nitecore EA4 :-)
Obrazek
Świeć przykładem i nie tylko ;)
Vigo

Post autor: Vigo »

No Seba syto! Gratuluję i zazdraszczam!
Teraz kumam w jakim celu uwalniałeś środki płatnicze. :razz:
Jakoś dziwnym trafem za mną też chodzą ostatnio akurat te trzy latarki (grubasy). :twisted:

___
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

rc.poznan pisze:Zabrakło jeszcze mojej Nitecore EA4 :-)
obrazek
Wyglądają na niezłe miotacze :D

Mógłbyś podać, co to za modele? W temacie nie siedzę, a chętnie bym sobie poczytał o ich sterowaniu, bo wygląda, że mają coś więcej, niż zwykłą zmianę trybów i jestem ciekaw co.
Vigo

Post autor: Vigo »

marmez pisze:
rc.poznan pisze:Zabrakło jeszcze mojej Nitecore EA4 :-)
obrazek
Wyglądają na niezłe miotacze :D

Mógłbyś podać, co to za modele? W temacie nie siedzę, a chętnie bym sobie poczytał o ich sterowaniu, bo wygląda, że mają coś więcej, niż zwykłą zmianę trybów i jestem ciekaw co.
Wyręczę Kolegę rc.poznan i odpowiem ciekawskim za Niego.
Od lewej widzimy: FandyFire L3 (7x XM-L T6), Fenix TK75 (3x XM-L U2) oraz NiteCore TM26 (4x XM-L U2). :cool:

___
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Dzięki Vigo :)

Dodano: Poczytałem dane/"chłyty" marketingowe o tych wszystkich lampkach i bardzo mi się podobają te bajery w Nitecore, jednak marudzenie mi się włącza, że jest 5 trybów, ale stałych, bez możliwości przeprogramowania tak jak np w sterowniku Grega... Pomiędzy 3 a 100lm jest przecież przepaść!!! 30 razy więcej światała, i tam ta latarka nam nie pomoże. No niby nie musi, niby zawsze można w wyższy tryb przejść... :twisted:

Kończę marudzić, fajne latarki/miotacze*(niepotrzebne skreślić). :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

marmez pisze:jednak marudzenie mi się włącza, że jest 5 trybów, ale stałych, bez możliwości przeprogramowania tak jak np w sterowniku Grega...
Kwestia użyteczności i do czego ma służyć latarka, większość tutaj to gadżeciarze:P ja nie wyobrażam sobie mieć w latarce więcej jak 3 tryby o tych wszystkich disco nie wspominając
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Nightmare pisze:
marmez pisze:jednak marudzenie mi się włącza, że jest 5 trybów, ale stałych, bez możliwości przeprogramowania tak jak np w sterowniku Grega...
Kwestia użyteczności i do czego ma służyć latarka, większość tutaj to gadżeciarze:P ja nie wyobrażam sobie mieć w latarce więcej jak 3 tryby o tych wszystkich disco nie wspominając
:) No tak. Ja też jestem gadżeciarzem i uważam, że 3 tryby są idealne. Ale lubię, by móc sobie te 3 tryby ustawić samemu. Dodam więcej. Lubię bajery (bardzo), ale takie, które nie przeszkadzają w normalnym prostym użytkowaniu, ergonomii. (wyświetlacz zdaje się nie przeszkadzać - trwałość to już inna sprawa). Lubię też możliwość personalizacji. Temu lubię sterowanie Myo RXP (3 tryby, każdy do ustawiania z 10 mocy), sterownik Grega programowalny...

Dobra, przepraszam za OT, bo sam zacząłem i obiecuję nie kontynuować ;)
ODPOWIEDZ