Pokażcie swoje światełka!
Poniżej prezentuje swój aktualny zestawik penetratora. Nie jest tego dużo, ale i tak nie wiadomo, które wybrać na daną misję.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
- Calineczka
- Kontakt:
XM-L - Po dziadku ;)
Takiej to zbyt często na tym forum chyba nikt nie moduje A ja nie mogłem się oprzeć.
Na razie I etap modyfikacji w drugim etapie będzie sterownik sterowany mikrostykiem, kontrola temparatury, zamontowany jako zaślepka stary włącznik. To się jeszcze zobaczy.
Póki co jest tam standardowy sterownik programowalny od Grega.
Bardzo ładny rozkład światła do świecenia w pomieszczeniach, namiocie. Bardzo szeroko, bez skupienia tzn, skupienie jest, ale w nim jest niewiele światła.
--------Dodane: Wrzuciłem w "nasze projekty": http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10409
Na razie I etap modyfikacji w drugim etapie będzie sterownik sterowany mikrostykiem, kontrola temparatury, zamontowany jako zaślepka stary włącznik. To się jeszcze zobaczy.
Póki co jest tam standardowy sterownik programowalny od Grega.
Bardzo ładny rozkład światła do świecenia w pomieszczeniach, namiocie. Bardzo szeroko, bez skupienia tzn, skupienie jest, ale w nim jest niewiele światła.
--------Dodane: Wrzuciłem w "nasze projekty": http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10409
Ostatnio zmieniony wtorek 02 kwie 2013, 23:31 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
- lord_craven
Po lewej jest tabelka z mocami możliwych 12 jasności w sterowniku.
nr trybu. moc w %, moc w A, teoretyczny czas pracy w danym trybie w godzinach.
Świeci prawie jak niezognisokowana dioda wieczorem może uda mi się zrobić zdjęcie z widocznym kątem świecenia. Na razie mam tylko takie, przy świeceniu na ścianę z może 50cm:
Dioda o barwie ciepłej 7b2, albo 7d2, ciągle zapominam.
Co do mocy, to niby ma tryb 2,8A ale na za długo to go nie włączam, bo chłodzenie jednak za słabe. 1,3A wiele ciemniejsze dla oka nie jest, a temperatura już zdrowsza na dłuższą metę.
Do świecenia na dworze, na spacerze, to porażka. Przynajmniej przy śniegu. bo jak chcemy dalej zaświecić to pod nogami mamy tak jasno, że to nas oślepia . Porównywalny zasięg do tej latarki w trybie 2,8A (jak nie lepszy) ma mój przerobiony Mini Maglite z diodą Osram Square (ciepłej) na 0,7A i reflektorze teksturowanym!
Niemniej do oświetlania pokoju, czy czegoś z bliska to ta dziadkowa bardzo ładnie działa. Szczególnie, że można ją łatwo otworzyć i wtedy to świeci 180* z tyłu ma uchwyt, można podwiesić pod ścianę...
--------Dodane: Wrzuciłem w "nasze projekty": http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10409 tam też nowe zdjęcia z porównaniem kątów świecenia.
nr trybu. moc w %, moc w A, teoretyczny czas pracy w danym trybie w godzinach.
Świeci prawie jak niezognisokowana dioda wieczorem może uda mi się zrobić zdjęcie z widocznym kątem świecenia. Na razie mam tylko takie, przy świeceniu na ścianę z może 50cm:
Dioda o barwie ciepłej 7b2, albo 7d2, ciągle zapominam.
Co do mocy, to niby ma tryb 2,8A ale na za długo to go nie włączam, bo chłodzenie jednak za słabe. 1,3A wiele ciemniejsze dla oka nie jest, a temperatura już zdrowsza na dłuższą metę.
Do świecenia na dworze, na spacerze, to porażka. Przynajmniej przy śniegu. bo jak chcemy dalej zaświecić to pod nogami mamy tak jasno, że to nas oślepia . Porównywalny zasięg do tej latarki w trybie 2,8A (jak nie lepszy) ma mój przerobiony Mini Maglite z diodą Osram Square (ciepłej) na 0,7A i reflektorze teksturowanym!
Niemniej do oświetlania pokoju, czy czegoś z bliska to ta dziadkowa bardzo ładnie działa. Szczególnie, że można ją łatwo otworzyć i wtedy to świeci 180* z tyłu ma uchwyt, można podwiesić pod ścianę...
--------Dodane: Wrzuciłem w "nasze projekty": http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10409 tam też nowe zdjęcia z porównaniem kątów świecenia.
Wyglądają na niezłe miotaczerc.poznan pisze:Zabrakło jeszcze mojej Nitecore EA4
obrazek
Mógłbyś podać, co to za modele? W temacie nie siedzę, a chętnie bym sobie poczytał o ich sterowaniu, bo wygląda, że mają coś więcej, niż zwykłą zmianę trybów i jestem ciekaw co.
Wyręczę Kolegę rc.poznan i odpowiem ciekawskim za Niego.marmez pisze:Wyglądają na niezłe miotaczerc.poznan pisze:Zabrakło jeszcze mojej Nitecore EA4
obrazek
Mógłbyś podać, co to za modele? W temacie nie siedzę, a chętnie bym sobie poczytał o ich sterowaniu, bo wygląda, że mają coś więcej, niż zwykłą zmianę trybów i jestem ciekaw co.
Od lewej widzimy: FandyFire L3 (7x XM-L T6), Fenix TK75 (3x XM-L U2) oraz NiteCore TM26 (4x XM-L U2).
___
Dzięki Vigo
Dodano: Poczytałem dane/"chłyty" marketingowe o tych wszystkich lampkach i bardzo mi się podobają te bajery w Nitecore, jednak marudzenie mi się włącza, że jest 5 trybów, ale stałych, bez możliwości przeprogramowania tak jak np w sterowniku Grega... Pomiędzy 3 a 100lm jest przecież przepaść!!! 30 razy więcej światała, i tam ta latarka nam nie pomoże. No niby nie musi, niby zawsze można w wyższy tryb przejść...
Kończę marudzić, fajne latarki/miotacze*(niepotrzebne skreślić).
Dodano: Poczytałem dane/"chłyty" marketingowe o tych wszystkich lampkach i bardzo mi się podobają te bajery w Nitecore, jednak marudzenie mi się włącza, że jest 5 trybów, ale stałych, bez możliwości przeprogramowania tak jak np w sterowniku Grega... Pomiędzy 3 a 100lm jest przecież przepaść!!! 30 razy więcej światała, i tam ta latarka nam nie pomoże. No niby nie musi, niby zawsze można w wyższy tryb przejść...
Kończę marudzić, fajne latarki/miotacze*(niepotrzebne skreślić).
Kwestia użyteczności i do czego ma służyć latarka, większość tutaj to gadżeciarze:P ja nie wyobrażam sobie mieć w latarce więcej jak 3 tryby o tych wszystkich disco nie wspominającmarmez pisze:jednak marudzenie mi się włącza, że jest 5 trybów, ale stałych, bez możliwości przeprogramowania tak jak np w sterowniku Grega...
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
No tak. Ja też jestem gadżeciarzem i uważam, że 3 tryby są idealne. Ale lubię, by móc sobie te 3 tryby ustawić samemu. Dodam więcej. Lubię bajery (bardzo), ale takie, które nie przeszkadzają w normalnym prostym użytkowaniu, ergonomii. (wyświetlacz zdaje się nie przeszkadzać - trwałość to już inna sprawa). Lubię też możliwość personalizacji. Temu lubię sterowanie Myo RXP (3 tryby, każdy do ustawiania z 10 mocy), sterownik Grega programowalny...Nightmare pisze:Kwestia użyteczności i do czego ma służyć latarka, większość tutaj to gadżeciarze:P ja nie wyobrażam sobie mieć w latarce więcej jak 3 tryby o tych wszystkich disco nie wspominającmarmez pisze:jednak marudzenie mi się włącza, że jest 5 trybów, ale stałych, bez możliwości przeprogramowania tak jak np w sterowniku Grega...
Dobra, przepraszam za OT, bo sam zacząłem i obiecuję nie kontynuować